Мъж нахлул в японското студио с викове "Умрете", 33 са жертвите

Пожарът е най-смъртоносният в страната от 2001 г. насам
18 юли 2019 16:37,
14

Снимка: Reuters


Поне 33 души са загинали при пожара, предизвикан от предполагаемия палеж на анимационно студио в Киото, съобщи представител на местната пожарна, цитиран от AP.

Държавната телевизия NHK съобщи, че мъж е нахлул в сградата на анимационното студио с викове "Умрете!", след което е разлял запалителна течност и я е запалил. Броят на жертвите прави атаката най-смъртоносното масово убийство в страната от две десетилетия насам.

Още по темата
Министър-председателят Шиндзо Абе нарече атаката в Twitter "твърде ужасна, за да се опише" и поднесе своите съболезнования за загиналите.

Полицията е задържала 41-годишния нападател, който също е сред пострадалите и е настанен в болница.

33 са потвърдените жертви, посочи представител на пожарната в Киото. Още поне 10 души се предполага, че са загинали. Това е най-смъртоносния пожар в последните години в страната, след като през 2001  г. огън отне живота на 44 човека в Токио.

Огънят е обхванал сградата в бял и черен дим малко след 10 часа тази сутрин.

Широ Мисаки, 47-годишен собственик на близък бар, е бил в района на пожара, когато видял гъстия дим.

"Полицията спираше колите, всичко беше в дим", обяснява мъжът. "Дори и след като се върнах в ресторанта си можех да усетя дима", казва Мисаки.

Някои от жертвите са намерени в студиото, някои по етажите, а други са били на стълбите, които водят към покрива. Студиото продуцира серии като "Sound! Euphonium". Скоро трябва да излезе и филмът "Free! Road to the World - The Dream".

Изпълнителният директор на студиото Хидеаки Хата заяви пред репортери, че е съкрушен.

"Непоносим е фактът, че хората, които помогнаха да се изгради анимационната индустрия на Япония, са били ранени и са загубили живота си по този начин", казва той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
3
 
! Отговори
до Totenkopf преди 4 години
Явно и там лудите са по улиците не в диспансерите-----------Населението на Япония е около 130 милиона, а на гр. Киото 1,5 милиона души.Ако съпоставим числото на психясалите при 100 000 души в Япония с това в Бг, Русия или САЩ то ние ще се окажем в пъти по-тежка ситуация (имам предвид западно-европейското общество)
13
3
 
6
 
! Отговори
Ай ай айййй преди 4 години
Тоз направо изпркал. Ко му става? Уж японците са кротки тихи мирни роби на труда. Сигурно искал да участва в филма Пърлялник. Добра работа е свършил. Много голям демидж е направил. И терористите биха му завидели.
12
3
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Явно и там лудите са по улиците не в диспансерите, все пак ще е любопитно да чуем, какви са му мотивите, доста смърт е донесъл само с бутилчица запалима течност.
11
2
 
1
 
! Отговори
До 1 и до 6 преди 4 години
Номер 1: Е как, бе! Нали според кратунската митология в Япония ислямът бил забранен! Всъщност японците имат един от най-либералните закони за вероизповеданията. Нещо, което направи навремето много трудно да заковат Шоко Асахара! Номер 6 : и кво като имат? Това спряло ли е убиеца? Или просто от садизъм обичаш смъртните присъди?
10
2
 
2
 
! Отговори
Окаримаска преди 4 години
Гледайте Сериала Шогун,класика ф жанра
9
3
 
3
 
! Отговори
Шогун преди 4 години
Шогуната ще му разкаже играта,Айнджиисан
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай ИванГледал ли си някога продукция на Kyoto Animation? При тях няма такива измишльотини. Техните серии имат неща като трудностите, които войници завръщайки се към нормален живот срещат, това колко е важно приятелството, първата любов, и колко е забавно да станеш родител. Имат и филм, който се занимава със тормоза в училище, който го пускат по японските класни стаи!И списъка продължава! Няма цомби и насилства каквито казваш!
7
17
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Въпросните анимета са пълни с безумно насилие и изродщини, които увреждат умовете на децата, включително и у нас, нищо чудно лудият да се е повлиял от тях, преди да извърши това ;) !!!
6
0
 
13
 
! Отговори
Само преди 4 години
да кажа, че в Япония още има смъртна присъда!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ку-ку'та има навсякъде, ей го един колега рови из офиса в кошовете за *** да търси мастило !
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Японска работа. Тоз с една туба гориво причинил повече щети от цял отбор арабели с колани, бобеприаси и прочие терористични аксесоари.
3
5
 
15
 
! Отговори
ух преди 4 години
Путин е винивен.Сънувах го.
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само студио Trigger! KyoAni правят прекалено много мое аниме и пичагата ги , както казват японците, "моеру възпламени! Стискам му ръката!
1
4
 
15
 
! Отговори
Бай Ставри преди 4 години
Това ми звучи като някой представител на мирната религия. Сигурно от анимационното студио са изобразили някъде пророка-детелюб и този е тръгнал да отмъщава.