Санкциите не плашат Мадуро: Ще устоим на всеки шантаж!

Мадуро нарече изявленията на Могерини скандални
20 юли 2019 09:52,
20
Санкциите не плашат Мадуро: Ще устоим на всеки шантаж!
Снимка: архив Reuters

Венецуелският президент Николас Мадуро отхвърли "шантажа" на Европейския съюз, който заплаши да наложи нови санкции на режима, ако преговорите между властта и опозицията не дадат резултат, предаде Франс прес.

В Барбадос, на Карибите, се водят преговори с посредничеството на Норвегия между делегация на правителството на президента Мадуро и на опозицията, оглавена от Хуан Гуайдо, признат от около 50 страни за временен президент на Венецуела.

Още по темата

Във вторник Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини, заяви, че ЕС ще разшири още санкциите си срещу режима на Мадуро, ако преговорите не постигнат конкретен резултат.

"Госпожа Могерини пожела да упражни шантаж върху диалога. Намирам изявленията й за скандални и ненормални", каза Мадуро в предавано по държавната телевизия изявление.

Венецуела няма да се поддаде на ничий натиск или шантаж. Диалогът ще напредва с темпото, с което трябва да напредва, подчерта президентът.

Венецуела е готова да устои на всеки шантаж, независимо дали той идва от ЕС или САЩ, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един въпрос, ако трабва да наложим санкции на Венецуела заради това че собственото и правителство и опозиция не могат да се разберат трабва ли да наложим и на България и ЕС за това че Бойко к Нинова не се разбират а ЕС не можа три месеца да избере председател на ЕП заради караници между системни и несистемни партии.Едно поне разбрах и системни и несистемни ги интересува не Европа нито народите и а заветния кокал.Всъщност се оказа че избираме дали да ни крадат системно или несистемно прекрасно.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро не бяхте ни осведомявали след колко време ще падне Мадуро? Последният път, когато направихте това, беше преди 2-3 месеца. Тогава твърдяхте, че на мадуро му остават броени дни, САЩ ще приложат военна сила там, Гуайдо ще се къпе в лаври и други такива неща.САЩ са беззъбо куче и всеки който има очи и мозък, видя, че царят е гол.Наздраве на филите и фобите и по-полеко с напъването. Мадуро ви седи изотДЗасдзе и е опасно.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иска да са разсрочени, а не да ги плаща наведнъж
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въже.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До срам и позорОткакто същесвтува западната цивилизация долу-горе...
7
1
 
5
 
! Отговори
Циник до някой преди 4 години
Явно рядко влизаш в сайтаА иначе- на Мъдуро... вероятно не му се налага да гладува... А венецуелците в тази комундрелска държава - ще избушат *** да бягатот този социалистически рай (също както и у нас)Другата страна на въпроса е, че Евросъюза се превърна в марионетка на САЩ и изпълнява каквото му наредят презокеанските му господари
6
1
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
50 страни са признали за временен президент Гуидо ... Без избори !Евала на демокрацията !
5
0
 
13
 
! Отговори
някой преди 4 години
До ***:Защо ми е изтрит коментара.Не съм обидил никого или съм писал нецензурни думи.Написах,че никой няма право,да се меси във вътрешните работи на суверенна държава.От 9 коментара се виждат 4.Какви са правилата.Да се пише това,което се харесва на ***.
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
изложиха се хамериканците с тоз гайдар може да си го вземат за комисар при магерито на измисления съюз
3
5
 
18
 
! Отговори
двойни стандарти преди 4 години
А какво ще каже тази провален комисар за Испания и Каталония и Франция и Корсика!!!
2
4
 
25
 
! Отговори
срам и позор преди 4 години
Откога ЕС подкрепя превратаджии и терористи?и наказва хора който си пазят страната от външна намеса и преврати!?
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Мадуро!Направо й кажи да несе меси.