Как се отразяват температурните аномалии на организма?

С повишаването на температурите се повишава и рискът за здравето ни
23 юли 2019 11:20,
4

Градусите навън отново се повишиха съвсем очаквано в разгара на лятото. Наред с приятните емоции, не бива да пренебрегваме и рисковете. Жегата, слънчевите бани и обезводняването могат да бъдат много опасни.

Още по темата

Застрашени от слънчев удар са най-вече възрастните над 60 години и децата, както и хората със сърдечносъдови заболявания и хората със затлъстяване.

"Рязката промяна във времето (вариации от плюс - минус 10 градуса) причиняват на организма ни температурен шок. Това е нещо много опасно. В тези моменти се наблюдава пик на сърдечно-съдовите заболявания. Човек трудно се адаптира", коментира кардиологът д-р Зоран Станков пред Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че за да се избегнат проблеми със сърцето, е нужна профилактика. А най-важното е хората да знаят как да се предпазят в дългосрочен план.

"В горещините е от изключително значение консумацията на достатъчно количество течности. А стигне ли се до дехидратация на организма, хората трябва да знаят, че тя много по-лесно може да се овладее в медицински условия отколкото у дома", подчерта д-р Станков.

Топлинният удар се изразява предимно с главоболие и обща отпадналост. Забележим ли такива симптоми, незабавно трябва да потърсим лекарска помощ, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майка ми се оплаква, че ставите я болят не само в период на застудяване, но и в дните когато температурата на въздуха рязко тръгва нагоре.Когато температурата на въздуха се стабилизира, болките спирали.
3
0
 
5
 
! Отговори
Математика преди 4 години
На 10 ноември 1989 г., на колко години бяха хората, които днес са на 60 и над 60 г.?Бяха на 30 и над 30 г.Сред коя група лица бяха най многобройни гласуващите за СДС по онова време,в периода 1990-1997 г.? Имаше такова изследване. И какво се оказа, че по онова време най-много поддръжници на СДС е имало в групата на 40-45-годишните. На каква възраст са днес онези, които в периода 1990-1997 г. са били на 40-45 г.?Днес те са на 63-75 г.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е вярно, че тези над 60 гласуват за БСП. Колко дърти кукурдяци има привърженици на тиквата.
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Застрашени от слънчев удар са най-вече възрастните над 60 години"Хората дет гласуват за бсп?