Китай към САЩ: Махнете си мръсните ръце от Хонконг

Екстремизъм и насилие властват в града, смятат китайците
23 юли 2019 16:00,
42
Китай към САЩ: Махнете си мръсните ръце от Хонконг
Снимка: Reuters

Китай обвини САЩ, че стоят зад съпроводените от насилие протести в Хонконг и посъветва Вашингтон да не се меси в района, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата

Протестите в Хонконг: Яйца, спрей, сълзотворен газ и гумени куршуми

"Хонконг е китайска територия и няма да търпим каквито и да е чуждестранни сили да се намесват в работите на този специален административен район", каза говорителката на външното министерство Хуа Чунин, пише БТА.

"Настояваме САЩ да свалят мръсните си ръце от Хонконг", заяви тя на брифинг в Пекин.

По думите й американските изявления, че е "необходимо да се проявява уважение към демокрацията и свободата на словото в Хонконг", са напълно неприложими към събитията в района. "Става дума не за свобода на словото, а за екстремизъм и насилие - действия, които нарушават хонконгското законодателство", каза говорителката.

Китай призова САЩ да се въздържат от намеса във вътрешните работи на Хонконг и да спрат да правят изявления, които насърчават екстремистките действия и насилието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На времето краварите бяха подготвили добре протестите на площад Тя нан мън. Насипаха много пари. Огромният площад беше претъпкан с протестиращи. Предупредиха ги два-три пъти да се разпръснат. Не чуха. Тогава затвориха отвсякъде площада и вкараха танкове. Мачкаха всичко, което мърдаше. Оттогава никой не си и помисля да протестира.Май на тези в Хон-Кон трябва да им се припомни този момент, щого са го забравипи.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук има ясни *** ни убеждаваха, че войната между Русия и Китай ще започне скоро, а то накъде вървят нещата
31
0
 
2
 
! Отговори
До Гай Байко преди 4 години
Ако не беше жалък,сигурно щеше да бъдеш интересен или по скоро смешен,малко жалко човече разсъждаващо на тема Тоталитаризъм,благодаря за вниманието ако обичаш не ми отговаряй!
30
0
 
7
 
! Отговори
Анатема,краваре! преди 4 години
Краварете инвестират в "Майдан",ама няма да ги огрее.Язък за парите,които "наливат"там .
29
0
 
7
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Но върхът са украинците с маидана скоро изгледах филма на оливър стоун по кадрите които показват си е чист преврат
28
0
 
6
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Някой знае ли колко човека живеят в Хонконг и колко от тях протестират. И във Франция протестират. Чудно защо едните са мирни демонстранти а другите екстремисти .
27
5
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
за сбирщайна,акостирал с "Мейфлауър",първата и ЕДИНСТВЕНА задача е била да ЛИКВИДИРАТ местните!!!!ТОВА Е!...Нарича се "геноцид"..Едва след това се заемат да се избиват помежду си..По-късно,СЛЕД ВСВ,вече ОЯЛИ СЕ,простират лепкавите си ръце по целия свят.Разбира се,ДИВОТО Е ПО-СИЛНО ОТ ПИТОМНОТО и така,за 50-60 години,бившите кравари станаха Проблем 1 за Човечеството..
26
3
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До А защопретупал си въпроса!..Всъщност,аспектите са два:-1.-Всички честни хора мразят сащ..,и-2.-Всички елементи ,с наклонност към далавери,кражби и насилие,се натискат за там..............САЩ са основани от МИГРАНТИ, в ОСНОВАТА СИ ПРЕСТЪПНИ ЕЛЕМЕНТИ,бягащи от наказание в Стара Европа!!!!!!От лакоми за пари,насилие и "свобода " да вършат всякакви мръсотии ,недостойни създания.Това са В ОСНОВАТА си Щатите!!..Верно,опитват се да сменят "козината" си,но нрава си НЯМА КАК ДА СМЕНЯТ!!
25
3
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
До Анонимен 27за жалост ще си отидеш в агония без никога да можеш да имаш самостоятелно мисленезагубата е твоя но от друга страна е по добре и лесно да се живее в един малък капсулиран свят като твояостани си в него защото по сложния свят изисква качества а едва ли голяма част от тук коментиращите ги имат
24
11
 
7
 
! Отговори
А защо преди 4 години
Всички мразят САЩ,а се натискат да живеят там!
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гай Байко,да ти имам гладката(овча)мисъл.
22
9
 
4
 
! Отговори
хъша преди 4 години
До Питанкатазащото простоватостта е навсякъдесъщите тези мразещи ако отидат в сащ остават с увиснали ченета в каква страна са попаднали но преди да са видели и незнаейки са лесни да бъдат манипулирани от шайка шамани,духовни водачи,авторитарни лидери..диктатори...естественно в последно време светът на доналд остава доста неразбран поради културни различия от други части на света и самоизолационната му политика не води до приятелство но днес всичко е интереси а не отживели емоционални връзки
21
6
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
не не и не по скоро вие си махнете гадните тоталитарни ръце от хонг конгзаради това че хората искат да живеят със елементарни свободи винаги обвинения е сащи до там никога нищо конкретно само една обсебеност дори без логика че пак сащ се месята и дори да се месят защо не решат местните към какво искат да принадлежат китай или сащ а вместо това им се налага насилственно от китай
20
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо там за стотиците маскирани, нанесли жесток побой на демонстрантите и търсещи ескалация на протеста няма ли да ни осведомите!
19
2
 
22
 
! Отговори
до 13 преди 4 години
абе как, евроатлантизма е нарушен ценностите са предадени....малииии
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
айде експерти и пи Хонконг си имаме, ама те се едни и същи дървени философи....
17
4
 
17
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
Умник хайде да Поясниш като как Китай ограбва "труда им" Имаш ли въобще бегла представа какво представлява Hong Kong и Китай,или т'ролиш ей така за спорта!
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кви руснаци бе
15
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И руснаци са се пробвали, и японци, преди тях и англичани. Всички са се задавили. Китай по-добре да не ги пипа човек, че му излиза солено.
14
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ЯДОХА ЛИ БОЯ ОТ КИТАЙСКАТА МАФИЯ- НЯМА ДА ИСКАТ КОМУНИЗЪМ, А?! НЯМАТ ПРАВИЛНА ПАРТИЙНА ОРИЕНТАЦИЯ,А?! УДИВИХ СЕ ОТ ФАКТА, ЧЕ КИТАЙСКАТА МАФИЯ ДЕЙСТВА С ОТКРИТО ЛИЦЕ- ЗНАЧИ И ТЕ ИЗПОЛЗВАТ ОНИЯ БЕДНИ МОМЧЕТА НАБЕДЕНИ ЗА ВСИЧКИ ГРЕХОВЕ, А ТУК ГИ ОТСТРЕЛЯХА- ЗНАЧИ И ТАМ ГОСПОДАРИТЕ ИМ РАНО ИЛИ КЪСНО..САЩ БИЛЕ ВИНОВНИ- НЕЗНАМ, ТЕ ЗА ВЕЧНИТЕ НАБЕДЕНИ.