От затворническите общежития е елементарно да се избяга

Красимир Занов: Има нужда от засилен контрол
26 авг 2019 10:32,
15
От затворническите общежития е елементарно да се избяга
Снимка: bTV

В затворническите общежития от отворен тип трябва да има засилен контрол, защото там е елементарно да се избяга, каза бившият директор на Служба "Издирвания" към МВР Красимир Занов по повод бягството на двамата молдовци, които успяха да преодолеят без проблем оградата на затворническото учреждение в Стара Загора.

Още по темата

Трети ден продължава издирването на двамата затворници, които в събота следобед избягаха от общежитието в Стара Загора. Мъжете бяха осъдени заради взлом на банкомати. По данни на разследващите, задигнатата сума възлиза на близо 90 000 лева.

Много вероятно е близки на затворниците да са им помогнали, затова трябва да се засилят мерките в подобен тип учреждение и не само. Необходимо е стриктно са се следи дали се подготвят бягства.

Защитната ограда на общежитието нито е много висока, нито е подсилена, няма и постови, в учреждения от такъв тип не трябва и да има заради облекчения режим.

Двамата молдовци попадат там, след като признават вината си, а според експерта бягат, защото са знаели, че ще ги преместят в София, където режимът е по-засилен, сподели Занов пред bTV.

По думите му те ще получат и допълнителна присъда при евентуално залавяне.

За последно двамата молдовци са забелязани на двора на общежитието в събота следобед. Били са на площадката с фитнес уредите. Избягали, като са повредили част от оградата в източния край на двора.

Бегълците вече са търсени на територията на цялата страна. Предупредени са и всички контролно-пропускателни пунктове. Според разследващите те не разполагат с голяма сума пари. За последно близките им са били при тях на 17 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога пак ще закриват лагерите? СДС-тата пак да направят една карта с всички лагери със затворници.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затворническото общежитите е по желание. Никого не държат насила. Това е приют за бедни затворници.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6 - тази ограда не да не избягат затворниците - тя е докато си спинкат да не влезе някое бездомно куче и да им изяде манджата
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От затворническите общежития е елементарно да се избяга" - от всеки друг затвор в Бг -също
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От този тип затвори-общежития е толкова лесно да се избяга,че който не е решил,той не го е сторил.Тези които не са избягали,със сигурност ужасно ги мързи,няма къде да ходят или са достатъчно хитри и паралии,за да си платят на някой,който уж да ги наеми на работа,така че по цял ден да са навън,вършат си далаверките и се прибират в "Затвора" единствено да се наспят,а всеки месец им се полагат най-малко по два дена отпуск!Крайно време е този тип "затвори" да се закрият!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"От затворническите общежития е елементарно да се избяга"Затвора е елементарен, съда ни е елементарен, а още по-интересното е че и премиера ни е елементарен!
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А най-простото решение е- назначете повече чистачки.Имат повече смелост от дебелите угоени полицайчета, чакащи пенсията...
8
3
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЗА РАЗБИВАНЕ НА БАНКОМАТИ! 2 ГОДИНИ В ОБЩЕЖИТИЕ!!!ЗА НЕДОКАЗАН ПОДКУП ЗА НЯКАКВА СИ СГРАДА ДА СЕ СТРОИ ПО-БЪРЗО 22 ГОДИНИ И В СЛИВЕНСКИЯ ЗАТВОР!
7
0
 
20
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
От такова общежитие винаги маже да се избяга. Те за това се водят открит тип. Идеята е там да изтърпяват наказания хора, които нямат интерес да бягат защото ще получат вътрешна присъда и ще им сменят режима. Те повечето работят с договор към фирми навън и им се смятат два за три. А тук рецидивисти срещу пари се уреждат на такъв режим. Това цяла Европа го знае, ама на нашата съдебна с-*** не и пука!
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това на снимката ли е оградата, която би трябвало да пази "затворниците"? Ако е това, че и дете може да я прескочи! Смях!
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е управлението на вожда им....
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като никаква работа не вършат да се уволнят *** некадърни надзиратели! Сега увекичения ли чакат пак? Този път Дани Кирилов ли ще им даде бонус, като Цачева преди след бягството през парадния вход????Прекалено много некадърници са на държавната хранилка!
3
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи kypнeлия трябва да я затворят в централния.
2
0
 
18
 
! Отговори
Преди преди 4 години
в такива общежития изтърпяваха присъди хора с леки първи провинения и малък срок. Сега ако си платиш никой няма да те сложи в корпуса. Познавам хора, изтърпяващи присъди за отвличане, за умишлено убийство и са в общежитие. Въпросните молдовци са с предишни присъди в други европейски страни. Дай сега да видим кой какви пари е взел, за да ги прати в открит тип?
1
0
 
19
 
! Отговори
Арес преди 4 години
Много добре ги пазите тези Затворници. Национален Спорт ли стана бягството от затвора?