Пилот на F-16 загина при учение, закачи се върху проводници

Той се катапултирал и се заплел на далекопровода
19 сеп 2019 15:40,
49
Пилот на F-16 загина при учение, закачи се върху проводници
Снимка: БТА

Пилот на изтребител F-16 на Белгийските военновъздушни сили (ВВС) е загинал днес при учение във Франция, съобщават местни медии.

По свидетелства на очевидци група изтребители тази сутрин е изпълнявала полет на пределно малка височина. Белгийският изтребител е закачил къща при падането. Двамата пилоти на борда са успели да катапултират.

Единият от тях е паднал върху проводници под напрежение от 250 хиляди волта. Той е загинал на място и все още не е свален от далекопровода. Не се съобщава за наранявания на втория пилот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: пилотдалекопроводF-16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези самолети падат като гнили круши, но крият и замазват. Ето и тук - пишат какво е станало с пилотите, а за таралясника връв не обелват. Излиза, че пилотите са катапултирали, а самолетът продължил успешно полета си. Ха-ха-ха
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така и ще си виси горкият.
37
0
 
4
 
! Отговори
V преди 4 години
Нали решиха да ги заменят с ф35 .Защо още ги карат тия стари морги ??? На пределно ниска височина ф 16 не може да завива безопастно защото самолета се накланя и вертикалния стабилизатор (който е единственото му средство за завиване) е под наклон и самолета едновремено завива и губи височина . Това много труден за управление самолет .Белгийците решиха да го заменят с ф35 ,ама явно като и на нас ще им ги доставят след 5 години :)))
36
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Нелепо. Сигурно последното нещо, което би му дошло на ум на пилота е, че ще умре ударен от ток...
35
0
 
5
 
! Отговори
1-3 преди 4 години
колкото разбирате от секс, политика и футбол - толкова и от самолети.
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Били са двама пилоти, след катапултирането единият ее е закачил на стълба и висял там 2 часа. Свалили са го след изключване на напрежението. И двамата пилоти са се спасили.
33
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Не е на етап план, а вече се произвежда - модернизират се Ф-16 на Тайван.И се знае къде ще е заводът.И няма да се строи завод, а само местят монтажната линия от Тексас в Южна Каролина."Неточно колега1. За производство на един самолет има грубо 4 цеха(производства корпус)(производство едрогабаритни компоненти пр Радар или Двигател)(сериозното нещо Окабеляване и хидравлика)(окончателно сглобяване)2. За Тайван които модернизират стари Ф-16 се ползват само последните два цеха
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро и в БГ...
31
7
 
20
 
! Отговори
venix преди 4 години
Пълни бракми са тия F-16-ки! Руските ем са по-добри, ем по-евтини. Ама нале сме подло.ги на ФАЩ, че го ядем яко дръвцето...
30
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е ткива тараясници ш купуват наште управници та сички так ш падат
29
2
 
9
 
! Отговори
Fake news преди 4 години
Жив и здрав си е, нищо му няма на пилота. Пак чели недочели списвачите тук.
28
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Блок 70 е все още само на етап план, до колкото ми е известно, все още не е решено къде ще е завода. ----------Не, грешна ти е информацията.Не е на етап план, а вече се произвежда - модернизират се Ф-16 на Тайван.И се знае къде ще е заводът.И няма да се строи завод, а само местят монтажната линия от Тексас в Южна Каролина.
27
3
 
13
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 4 години
Закачил къща при падането? Доста зулуми само от един F16. Не се съобщава дали има пострадали цивилни.
26
2
 
7
 
! Отговори
Антон преди 4 години
До Victimized 26Прав си, имаше такъв инцидент. Явно нещо им куца в обучението и дисциплината. Ще падат глави.
25
9
 
13
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 4 години
Така се получава защото с Ф-16 летенето е много опасно. За съжаление не всички пилоти са опитни, мъдри и със светкавично-правилни реакции какъвто е г-н Радев например. Със Сааб Грипен нямаше да има подобен проблем за горкия пилот и електрозахранването за населението нямаше да бъде прекъснато. Ето защо е мъдро да отменим сделката за Ф-16 и да си купим Грипен и Миг-21,29.
24
5
 
7
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
"Блок 70 ли е?"Блок 70 е все още само на етап план, до колкото ми е известно, все още не е решено къде ще е завода. Но пък на опашката станахме доста народ, Индия, Бахрейн, Словакия, Тайланд и ние бедните партньори с дълбоките джобове на земетръса и тиквата.
23
3
 
14
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Най-любопитното е, че точно преди една година, даже мисля, на същата дата, пак белгиец, но монтьор който работил по паркиран Ф 16 без да иска открил огън и напълно унищожил друг Ф 16 също паркиран там. Нямат късмет белгийците.
22
9
 
22
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Ами то в Йемен почти всеки ден падат F-16 ама нищо не пишат за да не плашат бъдещите пилоти! )))
21
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до анонименПри полет на пределно малка височина винаги има висока опастност във въздухозаборника на самолета да попадне чуждо тяло - най-често птица!възможно е и yшанка или каскет :)
20
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не го е ударила иранска ракета, дошла от Мурманск, сглобена в Пхенян, с подпис на Мадуро ?