Стопени тръби, изгорена екипировка: Саудитска Арабия показа щетите

До края на месеца рафинериите ще работят на пълен капацитет
Обновена: 20 сеп 2019 17:39 | 20 сеп 2019 17:07, Нели Христова
23
Стопени тръби, изгорена екипировка: Саудитска Арабия показа щетите
Снимки: Reuters

Властите в Саудитска Арабия позволиха на местните медии да инспектират петролните рафинерии, ударени от дронове по-рано, за което Рияд и Вашингтон обвиняват Иран, преде Reuters, цитиран от агенция "Фокус".

Кадрите от петролната инфраструктура на "Сауди Арамко" показват стопени тръби и изгорена екипировка. Техеран обеща ответни действия, ако след атаките последват удари срещу Иран.

Те отказаха да поемат отговорност за ударите, които причиниха сериозни щети върху износа на петрол на Саудитска Арабия.

Журналистите станаха свидетели и на работата по възстановяването на инфраструктурата в Хурайс, ударена според властите в Рияд от четири ракети.

"Убедени сме, че ще успеем да се върнем към пълният си капацитет до края на септември“, заяви генералният мениджър на "Сауди Арамко" и уточни, че се работи ден и нощ за възстановяването на рафинерията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
милиарди долари, хвърлени за нещо, което изобщо не струва / про и пво пробутани от сащ/! цирк! са незабавно да направят рекламация и да искат компенсации и обезщетение от тръмп!
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 17още малко и швепс! ако ставаше така отдавна да го бяха направили, ама не им стиска! а евенуален военен конфликт в района ще има много сериозни последици, които никой не иска!
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15и на кого му пука?? цял свят работят с крадени технологии! хартията, коприната, порцелана е краднат от китай! барута също! всички ракети са от германия! и още и още...!
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2не знам като как ще свали цените на петрола, когато с няколко дрона те ще скочат до небето! а ако някой нападне иран, войната няма да е само на тяхна територия, а ще обхване и всички около него!
11
4
 
9
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Защо САЩ не ще да воюва с Иран1. Иран има своя ВПК който произвежда ВСИЧКО2. има С-3003. Има още по опасния и по-модерен ТАКТИЧЕСКИ Бук М24. Има собсвени ТАКТИЧЕСКИ ЗРК на базата на САЩ ХОУК и СССР КУБ(с него свалиха американския дрон) като ракетите не са със СССР обсег 22км а много много повече(Индия направи същото ЗРК АЛКАШ)Срещу корабиима копие на РАКЕТО-ТОРПЕДОТО ШКВАЛ(300км/ч) - брр това може и да не уцели маневриращ подготвен боен кораб но всеки танкер ще го направи на металолом
10
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Боби теб изобщо не те чета защото си путинист, русофил-пропагандист и лъжец от най-чист вид. Така че недей се хаби да пишеш дивотиите си."1. Аз сам се определям като Американофоб2. Цитирай ми кое това което съм казал е лъжа и защо смяташ така.3. забелязал съм че когато някой няма как да обори някого във форумите обикновено започва с обиди
9
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Относно ЗРК продС-300 и Патриот ПАК2 ракетите са просто тежки и скъпи с обсег до 150км по средно и височинни целиС-300/400 при пълно развръщане(6-8ч) поставая прицелния радар на 30м вишка и спец радар за откриване ниско височинни цели на 60м вишкаС-400 си взимат поука вече има 4 ракети 40-250-400(ВИП цели като АУАКС)-ПРО(физически не могат да стрелят по самолети)Но експлоатацията показва че не са достатъчно ефективни срещу дронове и крилати ракетиПАНЦИР И ТОР обаче са защитават всеки С-400
8
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиБоби теб изобщо не те чета защото си путинист, русофил-пропагандист и лъжец от най-чист вид. Така че недей се хаби да пишеш дивотиите си.
7
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Относно ЗРКС-300/Патриот имат 3 поколенияпървите С-300 бяха с радиокомандни ракетиСлед това заедно с първия Патриот направиха ракеи с Пасивна глава за насочванеи накрая С-300 ПМУ2 и Партиот Пак2 прехват на целта през ракетата по-добра технологияПатриот Пак3 добави ракети които могат да стрелят само по балистични ракети. Или ползва старите ракети ПАК2 ЗА СТРЕЛБА ПО САМОЛЕТИи двата комплекса нисковисочинна цел на повече от 40 км не могат да открият - физика - кривина на земята
6
4
 
12
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Цирка още не е започнал момче. Ще започне когато на Путин му огладнеят поданиците а "верните" му олигарси избягат с парите си"Да му огладнеят поданиците???1. РФ от поне 5 години е номер 1 в износа на зърнени храни2. заради това вече е износител на пилешко и яйца - оплакват се не че в руските салами няма месо а че има прекалено много птиче месо а салама е свински примерно3. Крави и мляко 75% вече РФ производство, *** 85%4. Плодове/зеленчуци <50% не виреят там такива култури
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Пейтриът нямат никакво отношение към крилатите ракети. Те могат да свалят балистични ракети и самолети на по-големи височини. СА няма системи за борба с крилати ракети и вероятно няма и да има заради Израел.
4
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЦиркЦирка още не е започнал момче. Ще започне когато на Путин му огладнеят поданиците а "верните" му олигарси избягат с парите си по дворците дето ги настроиха на запад.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С Пейтриъти или без май няма никаква разлика....
2
1
 
23
 
! Отговори
Цирк преди 4 години
Нали САЩ и Англия имат бази там и пазят СА с най модерно оръжие!а проспаха атаката на едно племе Хуситите над рафинерията?!
1
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъй-като СА намекна за руско участие при насочване на крилатите ракети използвали военните честоти на ГЛОННАС е възможно да има и отмъщение за Русия. Това отмъщение едва ли ще е военно, но СА е в сънстояние да свали цените на петрола до 25-30 долара за период от няколко години. Всъщност ако излезна прав може само да адмирирам СА.