Ердоган обяви готовност за операция в Сирия

"Не искаме конфликт със САЩ, но те подкрепят терористи"
Обновена: 21 сеп 2019 16:42 | 21 сеп 2019 16:41, Веселина Йорданова
36
Ердоган обяви готовност за операция в Сирия
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че е приключена подготовката за евентуална операция в Сирия, предава TACC.

Турският лидер каза това на пресконференция пред журналисти, преди да отлети за Ню Йорк, където ще присъства на 74-ата сесия на Общото събрание на ООН.

"Завършихме подготовката (за възможна операция) по нашата граница. Не искаме конфронтация със САЩ, но не можем да пренебрегнем подкрепата, която те оказаха на терористичните организации. Казах на (президента на САЩ Доналд) Тръмп, че той е изпратил хиляди камиони с оръжие. Не бихме могли да купим това оръжие с пари, а вие го давате безплатно на терористични групировки", каза турският президент.

Ердоган също разкритикува подкрепата, която САЩ оказват на "Сирийските демократични сили" (СДС).

"В момента регионът е почти напълно изчистен от терористите от "Ислямска държава". Сега сте измислили нова организация, наречена "Сирийските демократични сили". Всъщност тя не се различава от ОНС ("Отряди за народна самоотбрана".)", заяви турският лидер, като имаше предвид организацията, която според него е клон на обявената за терористична организация от Анкара "Работническа партия на Кюрдистан" (ПКК), предаде "Фокус".

Военните на Турция и САЩ на 7 август се съгласиха да създадат център за съвместни операции в Сирия, както и зона за сигурност. На 12 август първата група американски войски пристигна близо до границата на Турция със Сирия.

Планира се създаването на коридор, през който сирийските бежанци в Турция да могат да се завърнат обратно в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
selqnin преди 4 години
4akame podobni izkazvaniq i ot na6iq prezident.... 6toto i na naroda ni pisna ot nahalstvata na kravarite
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кюрди => кюрДска държаваИ.д.и.о.т.и => ***.с.к.и коментарии
23
2
 
8
 
! Отговори
777 преди 4 години
Кюртска държава няма да има,но ц.....а в бг до 20-25години много вероятно!!!
22
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господа!Умни сте кат Димитровградски кауни!За да коментирате трябва да знаете основните параметри на проблемите.Един мой приятел- кюрд, преди 35 години каза следното.Света плаче, че 2 млн палестинци нямали държава.Еми ние сме 80-120 млн кюрди и палестинците ще имат държавА, а ние - не. Щото кюрдите живеят върху най-богатите на петрол места и една кюрдска държава би имал едно 45-50% от световните запаси, а други няма да ги имат. Щото кюрдите не са сговорчиви.
21
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не трябва да се вярва на Американците.Затова Турция сама трябва да си свърши работата,Американците само обещават ама правят това което са намислили, само ако разберат, че Турция не се шегува тигава ще направят нещо сериозно най малкото като умрат без да се иска няколко Американски войници.На там отиват работите, и ако не станат исканията на Турция вярвайте ми Сирия и Турция заедно ще унищожат кюрдските терористи , това също ще се вземе в предвид от Американците.Не може да има 100 годишна война,
20
5
 
24
 
! Отговори
Константин преди 4 години
Аз харесвам Ердоган, не цепи басма на никой и така се пази държава. Не като нашия ***, само мили очички му правят и той всичко подари само да е на власт.
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Логично ! След като , Ердо се сдоби с добро руско оръжие веднага се озъби на краварите , които могат само и единствено да *** от ужас пред непобедимото руско оръжие !
18
9
 
24
 
! Отговори
Osman преди 4 години
Северните части на Ирак и Сирия е време да преминат официално в турски ръце. Двете изкуствени арабски държави показаха за стотина година, че не могат да сложат ред в дворовете си. То не беше ИДИЛ, не беше Курдистан. В такива моменти идва Осман и слага нещата по местата им. По един каймакам за Мосул, Керкюк и Халеп и да приключват арабските мъки.
17
12
 
13
 
! Отговори
до22 преди 4 години
хехе ти не забеляза ли че президентът на агресивна Турция казва на Тръмпи - що спонсорирате терористи в Сирия подхранвате ги с оръжия безплатно и целите размирици близо до нашите граници ама явно не ти отърва да го видиш това явно си роб на НЕагресивна Америка
16
6
 
14
 
! Отговори
MADE in BG преди 4 години
До М Ако сте братя приберете си ги!В БГ празни села много Готов електорат за ГЕРБ
15
24
 
7
 
! Отговори
М преди 4 години
братският кюрдски народ да получи свобода и независимост Е с толкова дълг че свободата им е утопия.
14
3
 
18
 
! Отговори
1 преди 4 години
Върволици камиони всяко лято ги има. Как мислиш от къде е житото в размирния район.Що се отнася до петрола, крана на петрола държат няколко държави от как разбутаха Сирия . Но там няма Турция, факт най голям купувач на собствения си петрол е Сирия,30 долара на барел. Чете бре, ама не купени дежурни дурналистки.А защо няма дума за технофеста в Истамбул сега, което е любопитно .
13
27
 
12
 
! Отговори
Барзани преди 4 години
Време е братският кюрдски народ да получи свобода и независимост в Анадола!Да живее свободен и независим Кюрдистан!
12
19
 
16
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Ако продължи да скача на щатите, следва поевтиняване на турската лира, което ще е добре дошло и за българите и за туристите в Турция.
11
27
 
5
 
! Отговори
Историк преди 4 години
От диктаторите по-големи терористи няма. Посланикът на САЩ в Бг е Кюрд. Трябва ли Тръмп да назначи Фетулах за съветник, за да разбереш, че трябва да се кротнеш? А дали не си и потомък на ***. Доста ми приличаш на полковник Христо Калфов, сигурно си от неговият ген. Всичко се връща, кръвта вода не става. Трябва да се плати за робството. Бъдейки поставен там, ти си началото на краят на Турция.
10
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Туй убаво, я кАжи ся кой им изкупуваше петрола на идилците ? Убаво е да се прайш на утрепан ама всичко си има някакви граници."САЩ го изкупуваха. И сирийски и кюрдски групировки го изкупуваха. И до ден днешен САЩ държат кладенците (във вече по-спокойната обстановка). А в западна Сирия около морето почти не е имало война. В северна Сирия турците са посрещани като освободители и заварват там едно оставено на произвола на съдбата тюркско население, нито някой е строил училища там, нито пътища.
9
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Да сме обективниПо-принцип шефът вика подчинените да му дойдат в кабинетът а не обратното.Султанът свирна на плешивото джудже оня дотича веднага.Нали се сещаш кой е мъжът в семейството?
8
14
 
5
 
! Отговори
Да сме обективни преди 4 години
Чака нареждане от Путин по-точно
7
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми и той подкрепя терористи.Нима не търгуваше с оръжие с ИД?Нали затова убиха ония двамата руски пилоти те без да знаят избомбили цяла колона с цистерни гориво и камиони с оръжие идващи от Турция към Сирия.Поради тая причина султанът им подписал смъртните присъди врътнаха една постановка ,че видите ли той не знаел ,че турски изтребители свалят руски самолет дори не бил новините гледал,някакъв от везирите го уволниха той бил..След тва викна Путин, оня се тръшка-бил предаден ама му дойде веднага.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До баба мараХа-ха-ха-ха ха-ха-ха