Спряха френско-българска група за трафик на хора

Над 160 души беряли грозде в Лион почти без пари
Обновена: 21 сеп 2019 15:48 | 21 сеп 2019 15:48, Веселина Йорданова
15
Спряха френско-българска група за трафик на хора
Снимка: архив, БулФото

Българските и френски власти неутрализираха престъпна група за трафик на хора с цел трудова експлоатация, съобщиха от МВР.

Това е една от най-големите до момента международни организирани престъпни групи, която се занимавала и с пране на пари.

В хода на съвместните действия на органите на реда във Франция били задържани четири лица, от които трима български и един френски гражданин. Според доказателствата, събрани от органите на реда, българите са организирали трафика на работници в района на град Лион. При четирима различни работодатели са установени общо 167 работници, наети за сезонна селскостопанска работа - гроздобер.

От МВР информират, че това са предимно малоимотни и малограмотни хора, набирани главно от Североизточна България.

Според властите задържаният французин е осигурявал логистиката за престъпната дейност, като отговарял за намирането на френски работодатели.

Групата действала под прикритието на легален бизнес - наемане на работници по трудови договори от българско търговско дружество, което от своя страна ги командировало във Франция.

Работниците трябвало да подписват трудови договори с българското дружество на чужд език, без да разбират съдържанието, но с обещанието да получават по 60 евро на ден. 

Голяма част от изработеното от тях било присвоявано от българското дружество. За да узаконят придобитите средства, участниците ги инвестирали в търговска дейност и недвижими имоти във Франция.

Разследването на българска територия е установило, че офисът на българското дружество е регистриран на адрес, на който се намира празен незастроен парцел. В дома на участник в групата са намерени и иззети множество документи, доказващи престъпната дейност, както и големи парични суми за дарения между участниците в групата от порядъка на 40 000 евро.

От офиса на счетоводна къща, обслужвала дружеството на престъпната група, е иззета цялата му налична документация (в т.ч. разписки, фактури, фишове за заплати, банкови преводи и др.).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
boiko преди 4 години
То пък защото в България никой не експлоатира работниците, работят колкото часа са записани в договора и всичко се плаща до стотинка. Д дойдат французите да направят някой арест и у нас!
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До9. Вали се сещаш, че асо знае езика ще си намери лека и доходна и в България. Но тия работодатели са използват бедноста и без съвест и достойнство да печелят бързи пари. Решението събират се пет души и така групата им хвърля един бой
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За такъв надник трябва минимум 600 кг на ден и то при добър рандеман. Да не кажа тон при винени сортове.
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да попаднеш в подобна ситуация трябва да си тотално неграмотен и въобще да не мислиш.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спряха френско-българска група за трафик на хора с думите:Мили другарчета, обещайте да не правите повече така.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та нима това не са го знаели че ще има тарикати които ще печелят на гърба на мизерстващи граждани на българия. Ах колко са загрижени горките управници. Не не са загрижени те ако бяха загрижени нямаше да оставят хората да мизерстват и тарикати да ги карат да им работят за центове. Щяха ли да работят навън ако в родинта им имаше добре платена работа. Защо не хванат някой немец да им бере гроздето за стотинки. Ще го хванат ама за долния да го поразведат. Беден народ се манипулира а не Богат.
6
3
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
До Независим"И сега какво? Ако не се вземат адекватни мерки това ще продължи до безкрайност. И всичко е със знанието на властите в България."---Сам си отговаряш на въпроса, който поставяш, колега. Докато тия са на власт-така ще е...За тях обикновения човек не значи нищо.Важна е комисионната, и банковата сметка.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за тези четиримата - ОК. Мен ме интересува френските земеделци дето са ги наели какво ги чака?
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българска работа срама нямате ей!!!
3
4
 
12
 
! Отговори
Независим преди 4 години
И сега какво? Ако не се вземат адекватни мерки това ще продължи до безкрайност. И всичко е със знанието на властите в България.Ами да- нали им се плаща процент. Жалко и отвратително. Докога? Вземете нещата в свои ръце,българи. Не гласувайте за никоя партия, всички са еднакви. Игнорирайте ги.Да се замислят европейците за какво става реч.
2
1
 
20
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Пълно е с такива фирми които се възползват от отчаянието на бедните българи
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Модерно робство. Кога ЕС ще спре трафикантите на хора в Среедиземно море?