140 души пълзяха в името на изкуството

Странният пърформанс се проведе в Ню Йорк
22 сеп 2019 13:13, Александър Попов
17
140 души пълзяха в името на изкуството
Снимка: БТА

140 души направиха странен пърформанс, организиран от авангардиста Уилям Поуп Ел, и пълзяха на четири крака.

Доброволците бяха избрани така, че да отразяват етническото и културно разнообразие на Града на небостъргачите. Участниците пълзяха по 3-километрова отсечка в Манхатън, съобщава БТА.

Целта на пърформанса била при общото пълзене, непознатите да се откажат от физическите си привилегии и да приемат с насмешка своя социален и политически статус.

Авангардистът Поуп Ел е роден през 1955 година в Ню Джърси. Той е известен със своите солови пропълзявания в различни градски среди. Но при последната си масовка творецът стоя прав.

Процесията от пълзящи хора привлече вниманието на случайните минувачи, които се спираха да я гледат или я придружаваха за кратко по пътя й. Повечето от участниците носеха наколенки и спортна екипировка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Ню ЙоркУилям Поуп Ел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
шляпалника преди 4 години
Хубаво е да се провокира по нестандартен начин мисленето на хората. Само не наричайте ТОВА изкуство! То е нещо съвсеееем различно!
12
1
 
1
 
! Отговори
Анна-Мария преди 4 години
Браво! Изкуството винаги стига до правилните хора със своето послание. Като гледам коментарите на всички анонимни комунисти на РБ се питам какво прави имат тези аборигени да използвате интернет.
11
0
 
1
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Улава работа...
10
1
 
1
 
! Отговори
муспи преди 4 години
До АнонимеН - Айнщайн е също ***, продукт на тази система която чрез глупостта съществува. Бил е един обикновен тарикат, като всеки от това племе. Теорията на относителността още тогава е била спорна, и той получава от съплеменниците си Нобелка (термина е на Йосиф Бродски) за други работи. Биле събрани така че да отразяват етническото разнообразие, но на снимката само бели. Чудно е как са събрали толкоз бели - аз живея в Ню Йорк и не съм видял толкова бели на куп? С пари и това може.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надявам се, не са спрели трафика! За повече изкуство...
8
0
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АЛБЕРТ АЙНЩАЙН Е КАЗАЛ, ЧЕ ПРОСТОТИЯТА ГРАНИЦИ НЕ ЗНАЕ!!НО НЕ Е НУЖНО АЛБУРТ АЙНЩАЙН ДА НИ КАЗВА , ЧЕ ПРОСТОТИЯТА ГРАНИЦИ НЕ ЗНАЕ, ЗАЩОТО ТОВА НА ВСЕКИ Е ИЗВЕСТНО!
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обяснения на термините в съвременното "иСкуЗтФо":"Инсталация" - изcиpaш се на двора и викаш комшиите да видят лaйнoтo."Пърформанс" - викаш комшиите да гледат как *** на двора...
6
0
 
8
 
! Отговори
пепи преди 4 години
Няма места в болниците ли
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време такива ги затваряха в домовв за ненормални. Ама нали е демокрация всичкото луд по улиците
4
0
 
7
 
! Отговори
ДА Бе преди 4 години
Да ви *** на хамериканското изкуство.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е всичко друго, но не и изкуство! Ето колко лесно манипулират хората, които не са чели книги и не са имали допир до истинското изкуство....
2
0
 
9
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
Пълни откачалки! Трябва им психолог, да ги посъветва да обмислят самоубийство!
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казвам аз че тези отвъд океана бащите им са ги правили в задният двор на бежавият салон ама някои не вярават. Сега повярвахте ли че са правени у газ, о.