Трагедия! Български боксьор почина след галавечер в Албания

Исус Величков е припаднал на ринга, почина по-късно в болница
Обновена: 22 сеп 2019 21:17 | 22 сеп 2019 21:15, Красимир Ангелов
37
Трагедия! Български боксьор почина след галавечер в Албания
Снимка: Reuters

Младият български боксьор Исус Величков почина от травмите си след участие в галавечер в албанския град Шкодра. За Величков това е бил шести мач в категория "перо", съобщава БТА.

От Българския професионален боксов съюз разпространиха отворено писмо по повод трагичната кончина на младия български боксьор.

"На 21.09.2019 в град Шкодра, Албания, на боксово събитие с промотер GG New York Boxing Promotions и мачмейкър Shkumbin Sekiraqa, българският лизензент Исус Розев Величков припада в 4-тия рунд на боксовия мач. Лекарският екип на място успява да върне в съзнание българския състезател, като незабавно след това с медицински екип на бърза помощ бива отведен в местната болница, където за огромно съжаление за българският спорт, малко след постъпването му в болничното заведение, той почива", посочват от съюза в своята позиция.

От там посочват, че Българският професионален боксов съюз е спазил всички международни стандарти по отношение получаването на едногодишен лиценз от страна на състезателя, а именно - преминаването на конкретни медицински прегледи, доказващи доброто му здравословно състояние.

„В това число Съюзът е издал всички необходими оторизационни документи на състезателя отново в съответствие с международните стандарти за участието на И. Величков в конкретното събитие. Българският професионален боксов съюз очаква да получи видео материал от събитието, договор за участие на състезателя със съответния местен промотър, както и резултат от съдебната аутопсия в Република Албания, за да може да даде последващо становище относно станалото“, посочват от организацията.
 
От там допълват, че изказват сърдечните си съболезнования на роднините и близките на починалия състезател, като е напълно съпричастен към страданията на семейството на Исус Величков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
5
 
! Отговори
хаха преди 4 години
До РистуМи възкръсна! :) Исус е жив, умрел е бтар'чедо.
23
1
 
5
 
! Отговори
Ристу преди 4 години
Спокойно. Ще възкръстне.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тези момчета по-***, не практикуват народни танци, само бокс, па вие джендърствайте. ще ви бият по спирките
21
3
 
13
 
! Отговори
Йово преди 4 години
Преди години руски хакер разбиха антидопинговата агенция на САЩ и Световната антидопингова агенция и се оказа че огромна част от спортистите на запад и най вече в САЩ използват допинг под контрола на медици. Всичко това много бързо се покри от ААДК/AADK и САДА/WADA. Всичко е пари, букмейкъри и химия. Ето една от многото статии по въпроса:https://dnes.bg/sport/2016/09/14/sestrite-uiliams-ne-na-miusli-a-na-doping.315492,4
20
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова младите не искат да стават спортисти и с пълно право, това вече не е спорт, а индустрия и медицина.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 29Ха!Много добре си се самоописал.
18
6
 
10
 
! Отговори
то преди 4 години
Мир на душата ми! Кучетата, особено бойните нямат право на избор, докато човекът сам си решава.Жалко за момчето....и под вола теле едва ли?
17
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да го прости момчето. Нелепа смърт.
16
0
 
41
 
! Отговори
сокче преди 4 години
Неразбрахте ли,че бокса е престъпление, векове ли трябва да минат за да го разберете!?
15
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** спорт, *** резултат. Боевете с кучета са забранени, но с хора са разрешени. Развелчение за *** прослойки на обществото, в което загиват хора.
14
4
 
12
 
! Отговори
Петя преди 4 години
Милото момче.
13
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отвратителен спорт. Жалко за младият човек, горката му майка.
12
8
 
13
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Розев...на мама си Роза - при "баща - неизвестен" чедата вземат за бащино името на майката. "Исус" е по старата мода в ромите; след Роналдо и преди Ахмед.
11
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От бокс се оглупява и умира! Учете!
10
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Момчето се е състезавало за България."Аз лично, нямам нищо против произхода му. Уважавам много мои познати, които са роми. Прегръщали сме се и много щастливи моменти сме имали заедно даже. Но, хайде само да не ми се обяснва, как някой се бил състезавал за България. Такива НЯМА! Всички се състезават за себе си. А ако печелят, печелят за себе си. И по 400 лева на спечелен мач, дори в клети държави като нашата, пак си е за тях. Да са станали миньори или учители иначе! Те са си избрали така!
9
15
 
42
 
! Отговори
Salih преди 4 години
Засрамете се. Какво като е от ромски произход. Кога българите ще излезете от 19-ти и влезете в 21-ви век? Момчето се е състезавало за България. Бог да го прости и дано Бог ви очевечи малко вас - ксенофобите.
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе сега куцо и сакато е тръгнало по ринговете да се бъхти.Бог да рости момчето!
7
1
 
17
 
! Отговори
ддт преди 4 години
В тая категория смъртноста е ниска,най-вероятно е от проблем със сърцето....
6
1
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТРАГЕДИЯ НЯМА !!!ХОРАТА НЕ СА ПРЪЧОВЕ, ЧЕ ДА СЕ МЛАТЯТ СЪС ГЛАВИТЕ !!!ШУМАХЕР ТАКА СИ УДАРИ ГЛАВАТА, ЧЕ ДОКТОРА КОЙТО ГО ПРЕГЛЕДА ПРЕЗ ТОЗИ МЕСЕЦ КАЗА, ЧЕ И КЛЕПАЧИТЕ НА ОЧИТЕ НЕ МОЖЕ ДА СИ ОТВОРИ САМ , ЗАЩОТО МИСЛОВНАТА МУ ДЕЙНОСТ БИЛА 0!
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност името не е автентично, Борис Александров Станчов е по-вярно. И често е сменял имената си по тези турнири.