Преговорите с VW не са приключили, има възможности!

Един от преговарящите от наша страна коментира сделката
Обновена: 6 окт 2019 20:01 | 6 окт 2019 19:24,
109
Преговорите с VW не са приключили, има възможности!
Снимка: архив Reuters

Преговорите с Volkswagen за изграждане на автомобилен завод у нас са започнали през ноември 2018 г. и все още не са приключили. Това заяви арх. Любомир Станиславов, който е бил участник в договарянето от българска страна.

"Ние нямаме официално потвърждение или решение на Volkswagen, докато тези две неща факт, все още има шанс. Да, има определени стъпки, които се случват в Турция в тази посока. Над пет пъти Надзорният съвет на автомобилния гигант не одобрява тази сделка, в Турция. Това означава, че има нещо, което ги спира", уточни преговарящият по сделката.

Той беше категоричен, че разговорите с VW ще продължат, защото има и други възможности.

Още по темата

"Ние участвахме в конкурс за завод за изграждане на малки SUV във фаза 1 и големи SUV модели във фаза 2. Той трябваше да бъде разположен в Източна Европа. На финала на конкурса останаха три терена – Кремиковци до София, другите два са в Турция, при това в азиатската част", каза още арх. Станиславов пред bTV.

По думите му е възможно в хода на преговорите заданието на конкурса да се е променило. Архитектът заяви, че според турската преса в страната им ще се правят големи седани, а не SUV модели, както е било по условие.

"Напълно възможно е Volkswagen да е получила предложение, което е било изключително атрактивно и мениджмънтът не е могъл да откаже, да е сменил своята стратегия", допълни участникът в преговорите.

Според арх. Станиславов, българският терен е бил най-добър откъм инфраструктура в Източна Европа. Той допълни, че липсата на достатъчно добре подготвените кадри да е било едно от възможните притеснения на немския автомобилен гигант.

"За да правите автомобилна индустрия се нуждаете от големи терени, инфраструктура и много хора, които да са добре квалифицирани. Автомобилната индустрия може да случва само със съдействието на държавата", посочи той.

Автомобилният експерт заяви, че очаква други продукти на VW да започнат да се произвеждат у нас, а SUV моделите да си продължат да се правят в завода в Чехия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
2
 
! Отговори
Данчо Пръча преди 4 години
Бат Бойко и без това всеки ден открива по един завод. С Фолксваген или без, все тая!
97
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха ГЕРББерите спрете се вече жалкиии
96
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете се бе, смешни ставате вече. Предпочетоха друга държава вместо нас - точка. Такъв плач, такова чудо все едно безплатни автомобили ще раздават.
95
0
 
10
 
! Отговори
Хайдутин преди 4 години
Те Фолксваген случайно регистрираха фирма в маниса, Турция с капитал 150млнл евро.
94
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радвам се , че така стана. Всичко което е зле за политиците е добре за народа.
93
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е голяма работа, нали всички други са тука, Мерцедес, Тойота, РЕНО, ВОЛВО, ВМВ, БОИНГ,извънземните също имат заводи у нас, а и Тиквата каза че и Хюндай щели да идват.
92
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха, от Фолксваген не ги били уведомили, ами те много добре знаят че сте просто едни крадци и дребни душици, и като не са ви уедомили какво ще направите, ще ги съдите ли, егати смешниците, аре утре Тиквата да почне да разправя че Хюндай ще идват.
91
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха ха ха ха . Завода е в Турция а герберите още се облизват за комисионни
90
9
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
Кокво ревете от ГЕРБ чакайте да дойдот на власт баш крадците и измамници от БКП-БСП тогава ще видете какво е да се живее в България.
89
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички нормални хора бягат от Тиквения рай.Що така - не знам.
88
13
 
4
 
! Отговори
муспи преди 4 години
В Третата Световна война, която вече е започнала, турция ще изчезне, Цариград ще се върне в християнски ръце - по пророчеството на Мохамед Паша. Кой е той ли? Султан, пробутван като небесен. Мала Азия ще стане огромна военна база, между цивилизацията и диваците. Ние българите ще трябва да се справим с нашите турци и ци$ани, но преди това ще трябва да пратим доживотно в Белене *** и сто хилядната му мафия..
87
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички кадърни деца, които ставаха за нещо се изнесоха от Тиквеното блато.Тук останаха единствено отрочетата на Гербавите крадльовци.На Тиквун дъщеря му пък се върна пак от Калифорния.Защото там е никоя, а тука Тато е цар.Няма такава пропаднала държава...Наистина няма.Дори в Ердоганова Турция се живее поне три пъти по-добре.
86
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербавата мафия смаза всички шансове на българите за нормален живот!
85
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Добре де факта ,че бяхме на финала от 30 кандидатки не е ли признание."Баце, само вие от Герп знаете, че сте били на финал. В световните медии - никой даже и не подозира. И от 6 кандидата само пише че са отпаднали всички освен Турция. Още 2018-та. Пък какви финали сънувате, какви шансове... то малко като пропагандата в Северна Корея станахте - и те всяка година заемат почетното второ място в световното по футбол, нищо че световното не е всяка година, хахаха.
84
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 86 Ама в Турция не е един такъв завод , десетки са ,а в България нито един , заради Тиквунии крадеца.
83
0
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
То не минава и ден без СЕРИОЗНИТЕ ни медии да напишат по 2-3 статии за великия завод на ФереджеВаген. И все уж цитират някви измислени немски медии.. и все фейк нюс. Завода на века за 1 година вече отвори веднъж в Сърбия, в Саудитска Арабия, 3-4 пъти го отворихме в България и десетина пъти в Турция. То ясно че у нас трудно ще съберем тези 4.000 квалифицирани монтажисти да опъват за 1000кинта но пък и защо ни е важно да сглобаваме коли
82
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То голяма драма с тоя завод, голямо нещо... като не искат тука прав им път..ама после хич да не се пънат да се рекламират . Един такъв завод нито ще оправи Българската икономика , нито Турската. С 4000 работещи и изнасяне на печалбата, че то Кауфланд е по добър инвеститор
81
0
 
17
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Мачът свърши, а нашите искат още едно продължение от съдията ,поне до изборите :))))
80
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България се строят заводи ама от турците а вие все още злобеете ли злобеете погледнете реалността вече събудете се от параноята.
79
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вос вос са решили да правят новите СУВ модели в България ама като играчки.