Късната бременност води до репродуктивни проблеми

Лекари по репродуктивна медицина се събират в НДК
10 окт 2019 22:02,
10

Софийски симпозиум по репродуктивна медицина за 13-а година ще събере водещи специалисти в НДК на 11 и 12 октомври.
Още по темата

В програмата на тазгодишното издание са включени теми, свързани с последните медицински достижения от света на асистираните репродуктивни техники, акушерството и гинекологията,  феталната медицина, както и на най-добрите практики от онкопрофилактиката и ендоскопската гинекологична хирургия.

"Това са едни много ценни събития, защото водещи специалисти представят последните данни и техники за преодоляване на проблемите", обясни доц. Мария Юнакова в "Денят ON AIR".

По думите на доц. Петя Андреева репродуктивната медицина се практикува повече от 30 години и непрекъснато се усъвършенства.

"Крайната цел - достигането на бременност не се променя съществено въпреки усилията. Биологията не можем да я променим съществено. Трябва да кажем, че средният процент на забременяване вкъщи за месец е 33% при двойки, които нямат проблеми. Ние не можем твърде много да надграждаме този процент успеваемост", коментира още тя пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ лекарите се сблъскват с много проблеми, единият от които е възрастта.

"Основна причина за увеличаването на честотата на репродуктивните проблеми са промени в начина на живот, свързани основно с изместване на репродуктивната възраст в контекста на образованието и изграждането на кариера за жената. И при мъжете има нарастване на т.нар. мъжки стерилитет, защото начинът на живот се е променил", обясни Юнакова.

По думите ѝ ако има стриктна система на диагностика, би могло в много кратък срок да се постави диагноза и да се проведе лечение.

Специалистите призоваха пациентите да потърсят помощ, ако установят, че имат репродуктивен проблем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Късната бременност води до по - висока предразположеност към наследствени заболявания. При това ме 1 - 2 %, а 2 - 3 000 ПЪТИ. Точно поради тази причина феминизма е равностоен на престъпление срещу човечеството. Драги жени, мислете с главите си и много ви моля, мислете за бъдещите си деца. Обичайте ги още преди да сте ги запланували дори! Погрижете се за живота и здравето им навреме!
9
1
 
1
 
! Отговори
Не разбрах преди 4 години
До НитеничиЗащо ние, останалите хора, да страдаме заради това, че някоя жена е забременяла късно?
8
0
 
11
 
! Отговори
заглавие преди 4 години
"Късната бременност води до репродуктивни проблеми"Щом има бременност, макар и късна, това не означава репродуктивен проблем!Внимавайте какво пишете!
7
6
 
2
 
! Отговори
Нитеничи преди 4 години
Хората се дупят също като горилите и котките с които ни делят 10 и 100 милиона години съответно. Процеса е един и същ. Всички ние страдаме и умираме заради тези надупчени бабички които искат да се радват на бебе и да си въобразяват че по този начин имат някакви бъдеще и смисъл. И за какво ви е цялата тази репродукция, всички ще умрете и децата ви също заради вашите нагони и те ще страдат през цикъла на смъртта и болестите. Първо с един *** два бастуна и половината живот в нарастваща агония.
6
2
 
1
 
! Отговори
пепи преди 4 години
По добре е от никаква
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всякакви репродукти се навъдиха. И шамани.
4
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка двойка над 29 годишна възраст което не се пази и няма деца има проблем.Срока за естествено забременяване е 36. Важен е и здравословния начин на живот.
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дай Боже всички двойки, които искат дете, да успеят със забременяването. И нека такива, които изоставят децата си по стълбищата на блокове, да спрат да раждат
2
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Западът насажда една култура на състезаване между мъже и жени в името на благородната цел за равенство. И резултатът е, че Европа внася африканци и араби, а САЩ станаха испано-говоряща страна за да не останем без хора. Проблемът не е в това дали жените работят. А в състезаването за постигане на равни резултати което няма как да стане ако човек работи с прекъсвания за да ражда деца. Сякаш партьорството за постигане на обща цел е срамно ако единият партньор изкарва по-малко.
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ееее колко много доктори построиха кариера на гърба на бездетни двойки.На мен един такъв гений ми постави на 25 диагноза луф синдром и ми бръщолевеше простотии как това с един коктейл от хормони се оправя за 3 месеца.Имам късмет че оживях и едва 6 години по- късно ми се роди дете заченато напълно естествено, така че внимавайте и НЕ ВЯРВАЙТЕ на всеки.