Хванаха непълнолетни, чупили стъкла на селско школо

Счупени са общо 34 стъкла от прозорците на сградата
12 окт 2019 22:20, Красимир Ангелов
37
Хванаха непълнолетни, чупили стъкла на селско школо
Снимка: Булфото, архив

Установени са малолетни момчета, изпочупили стъкла в училището в търговищкото село Лиляк. Авторите на увреждането са станали ясни на служителите на Районното управление в Търговище часове след деянието, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Счупени са цели 34 стъкла от прозорците на сградата. Извършителите са четири момчета на възраст от 9 до 11 години от селото, ученици в учебното заведение.

Установено е, че вечерта на 9 октомври те са счупили с камъни 24 единични стъкла на прозорци с размер 44/33 см и 10 единични стъкла на прозорци с размери 80/60 см - собственост на община Търговище.

Полицейски служители вече са провели беседи с децата за изясняване на фактическата обстановка в присъствието на родителите им.

По случая се извършва проверка за унищожаване и повреждане, резултатите от която ще бъдат докладвани в Районната прокуратура в Търговище за налагане на възпитателни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Това е бъдещето.
24
11
 
2
 
! Отговори
Асан Герберджията преди 4 години
Защо да ходиш в училището на окупаторите и да учиш варварският им език???Докато не се въведе образование на майчин език -ще е така!!
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
любимият електорат на политиците-прости,манипулируеми,продаващи евтино гласа си.Хора,които могат да се управляват ефективно единствено с храна и бой,също като животните в цирка.Добре,ще ги развъдят,ще ги дресират,ще ги използват,ще ги командват-това дето най-харесват политиците,а после,ще им хареса ли да живеят с тях или сред тях,или цял живот зад триметрови огради ще живеят те и отрочетата им.Питам ви господа политици-харесва ли ви продукта който създадохте,радвате ли се на геноцида ни
22
0
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
А министърът на образованието готов да уволни дисциплинарно учителка, защото блъснала с чин ученичка от същия етнос. И "патриотите" в правителството си траят.
21
0
 
22
 
! Отговори
6 преди 4 години
Оставете ги така да учат в тези класни стаи през зимата !
20
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бъдещия електорат Тиквун с който ще управлява доживот и бъдещето на Тиквария!Упадък,цнзация,хаос и разруха!След 20 години само те ще вилнеят свободно по тези земи за съжаление!
19
4
 
5
 
! Отговори
Исус Рамаданов преди 4 години
Ам ши чупат щот искат да ни ги вземат!
18
0
 
25
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Нали е излишно да се споменава етноса им.Те така изразяват своята любов и отношение към образованието.Та нали при тях завършен осми клас в селско училище и ниво,при,което могат само да прочетат заявленията за социални помощи и да събират цели числа,се смята за докторска степен по астрофизика
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да измислят нещо умно.
16
0
 
16
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Хайде сега с парите за закуски и сами да възстановят чупенето, че да не има шамари вместо това за назидание!
15
22
 
1
 
! Отговори
Деян Куцев преди 4 години
Много ясно че ще ги чупят. Като помня мен как с домашни ме мъчиха и за най малкото ай двойка.Колко агнета са отишли на баща ми докато завърша техникума заради лакомите даскали.
14
3
 
3
 
! Отговори
Дарител преди 4 години
Имам стари дрехи пуловери, кожуси, шапки и ръкавици за децата и учителите ако им духа през зимата.
13
11
 
14
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
а тези прозорци не са ли счупени от чиновете, с които някоя учителка е замеряла учениците? м? :-)))
12
0
 
29
 
! Отговори
179 преди 4 години
Селото се намира близо до град Търговище , във него се получава етническо изтласкване и смяна на етноса от български към ромски. Българите преобладават във възрастите над 50 години докато ромите са сравнително по млади, училището е 99 процента със деца от малцинството ,което вече е мнозинство във самото село.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престъпниците на държавата! Добре че има национална новина за счупени стъкла. А през това време на друго място други хора да покрадват суми със суми 6-7нули
10
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давам пример с български момчета от техникум, няма да казвам кой техникум.Единият си сваля гащите пред учителката по математика с думите:-Яж ми ...!;Другият си го вади в час, защото му е скучно.Репликата на директора е:-Колежки, трябва да сте поласкани, че предизвиквате такива реакции у млади момчета!Как се учи млад човек "в полза на род и Родина"?-с действие и личен пример.
9
0
 
43
 
! Отговори
бившо ченге преди 4 години
Беше 1973 год.В едно у-ще в Столипиново бяха счупени стъклата!Бързо разбрахме кои са и привикахме бащите!След като през нощта им разяснихме за какво става дума,и че не бива отрочетата им да правят така,на сутринта ги разкарахме по адресите!Защото на собствен ход не им се получаваше!Какво е ставало в къщите им не знам,но знам че 16 години след това до 10 ноември повече нямаше счупени стъкла!
8
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички знаем от кой етнос са малките престъпници. По селата и малите градове е така. Скоро и по областните градове ще е така. Гарантирано от ГЕРБ!
7
0
 
44
 
! Отговори
Баш мярката преди 4 години
Крайно време е да има промяна в законодателството и в този аспект - ако детето ти причини материални щети, да ги заплатиш или да ги отработиш, ако си социално слаб. Защото в повечето случаи белята е направена, вследствие пропуски във възпитанието, а за тези неща отговорност носят родителите или настойниците.Случва се и беля поради непредпазливост. Но и тогава родителят трябва да плаща.Бръкнеш ли му в джоба, той ще намери начин да убеди чедото си повече да не прави така!Други мерки нямат ефект
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много добре знаем кои са изпълнителите на подобни примитивни изпълнения,както и се досещаме,че за подобните им роднини,връстници и приятели те са едва ли не герои.Защото са успели да изпъкнат пред тях с доказване на своята принадлежност и съвместимост към съсловието си