Русия - балансьор. Ердоган няма да пусне бежанците

Анализатори за случващото се в Сирия
16 окт 2019 10:00, Петя Славова
18

Турският президент е непреклонен - с военна сила ще бъде създадена зона за сигурност в Северна Сирия и ако Европа се противопостави на това, близо 4 милиона бежанци ще бъдат свободни да я посетят. България е в деликатна ситуация. Като съсед на Турция, но и вход към страните от Европейския съюз, разчита на дипломацията. Все пак правителството призова за спиране на военната операция. 
Още по темата

"Струва ми се, че няма да сме свидетели на нова бежанска вълна. Ердоган няма интерес да пуска тези бежанци. Около 12 хил. се казва, че са джихадистите в кюрдските лагери", обясни в студиото на "България сутрин" журналистът Нина Спасова.

Според нея "Ислямска държава" търси точно такава обстановка - на хаос. Основната вина за всичко ставащо била на Доналд Тръмп.
 
"Води се и война на медийния фронт. Ердоган шантажира ЕС, той няма намерение да пусне бежанците", каза за Bulgaria ON AIR Димитър Гърдев oт Европейска асоциация за международни отношения.

Според него Москва в сегашния момент се явява балансьор.

Съюзниците на Турция в НАТО са предпазливи. При атака на турска територия военният алианс може са се окаже в нова ситуация, в която трябва да защити своя партньор.

През 2001 година, след атаките в Ню Йорк, беше задействан червеният бутон и всички членки на НАТО трябваше да защитят атакуваната страна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но контигента който пусна не е техен армейски,че от НАТО дето се числи за съгласуване,а си е чист ИДИЛ-ски маскиран с който плаши всички или от които се стреснаха кюрдите след толкоз мъчения и направиха прошения при туй положение 12 хиляди да са задържали и да ги хрантутят,които даже не са със статут на военнопленници понеже нямат статус на официални армейски сили представени,че още толкоз да им преподнесат за отглеждане демек кукувичи номера-гледайте ги докат израснат и мигрират в други гнезда.
12
7
 
12
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Не знам какъв балансьор е Русия, но основния поток от бежанци тръгна след намесата на Русия в Сирия през 2015г."1. "Ела Ела да не съм Сама" точно по това време пееше Меркел2. Пак бяха обтегнати отношенията Турция - ЕС3. Турците Свалиха Руския Су-24 и получиха осезаеми иконимически санкции4. Мигрантите 3/4 от които дири не бяха от Сирия вече тежаха финансово на врата на ТурцияРешение пусни тълпите към Европата - и Европата гризна дръвцето но късно се усети много късно
11
0
 
9
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Какаво ще станеАсад и Руснаците ще влезнат на териториите с кюрди(включително там където е нефта на Сирия) и това е неизбежно. По предишния сценарии това трябваше да стане след като Асад разчисти Турските Проксита и останалие джихадисти в провнция Лактакия. Но това е неизгодно на Ердоган все пак доста пари е вложил в тези Проксита...А Относно Зоната на сигурност - ще я има но там ще патрулира руската полиция поне на първо време за да има Ердоган гаранция че кюрдите няма да ползват Северна сири
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган е балансьор Путин за сирийските бежани по посока Европа, а сега Путин ще балансира кюрдските бежанци на Ердоган !
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Научи по-добре българския и тогава се изказвай по въпроси които не разбираш.
8
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам какъв балансьор е Русия, но основния поток от бежанци тръгна след намесата на Русия в Сирия през 2015г. Така че Европа е много задължена на Русия и Путин за емигрантската вълна.
7
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Блажени вярващи"...Те имат школо в Измир от години за трениране на бандити-бягат по стените,виждат в тъмното,издържат без храна и вода..Колко чеченци там -ако ги пуснат обратно-Володя удар ще получи..Затова прави четки на Ерго..И България също.Америка далеко,а Турция вече у вас..
6
2
 
11
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Догането че има да я ,,клати,, Европа колкото си иска ! Всъщнот Ердоган заслужава Нобелова награда за мир !
5
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1 Е къде беше Ердоган докато кюрдите избиха хиляди и плениха 12 000 !?Доколкото си спомням той свали само един изтребител на терористи от Кремъл !...други постижения няма, освен да се занимава с каналджийство на бежанци.Сега е ръгнал срещу кюрдите да си освободи терористите от затворите.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердо отива в Москва по покана на Путин.
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги пуска, наш Динко го чака на границата
2
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рускотурската империя шантажира Европа - Путин е балансьор на шантажиите на Ердоган !
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давай Ердогане. Ликвидирай най после гнездото на ислямските терористи обучавани и въоръжавани от САЩ