Новият военен хеликоптер на Китай прилича на... НЛО

"Супер голямата бяла акула" все още е приземена
17 окт 2019 21:40, Нели Христова
35
Новият военен хеликоптер на Китай прилича на... НЛО

В последно време Китай показа на света много от новите си оръжия. Но едно от тях изглежда все едно не е от този свят. Прототипът за нов хеликоптер на китайската армия изглежда като машина, излязла от фантастичен филм през 50-те, но всъщност е чисто нова технология.

Китайските медии го наричат "Супер голямата бяла акула", а по думите на властите в страната, той ще бъде "въоражен хеликоптер", който ще се изпраща на "бойното поле за дигитална информация".

Държавният вестник Global Times публикува галерия с изображения на машината и определи дизайна му като модерен и доказано добър, като на американските хеликоптери AH-64 Apache и CH-53 Sea Stallion, както и руските Ka-52 и Mi -26.

"Супер голямата бяла акула" е дълга 7 метра, висока е почти 3 метра. На борда има място за двучленен екипаж, а формата му ще го прави по-труден за засичане от радарите.

Ала, поне за сега, хеликоптерът е приземен. Ако успее да мине летателните тестове, той ще се превърне в първата машина, приличаща на НЛО, която ще полети във въздушното пространство.

През 50-те, американската армия също се опитва да проектира подобен самолет. Но няколко теста по-късно станало ясно, че той става изключително нестабилен когато се издигне на повече от 1 метър над земята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
2
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До истинаНе знам за тоя елемент 115..., но мисля, че и в момента съществуват летателни апарати, които работят на принципа на анти гравитацията. През тази година, видях такъв пурообразен летателен обект над град Хасково, и то посред бял ден. Без крила, перки или нещо подобно, без шум от двигатели. Както се беше устремил на някъде, изведнъж спря и застина във въздуха, и буквално за секунда, сякаш от вътрешността му се излъчи някаква много силна светлина. После се скри сред облаците.
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво означава "въоражен хеликоптер"?
27
1
 
4
 
! Отговори
до 28 истина преди 4 години
Момче , рано си почнал бе ! Ако продължаваш така , ще опишеш и елемент от Менделеевата таблица с номер 115 цяло и пет , който го няма не само на Земята но въобще и в нашата галактика и е разработка на злобни зелени човоечета от съседната галактика с цел и ние от нашата галактика , да позеленеем от яд !
26
0
 
6
 
! Отговори
х преди 4 години
въорАженХАХАХАХХА
25
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай са номер едно
24
6
 
11
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Мъчили са се да правят подводница.Не станало.Сега ще и сложат перка поне да стане за нещо
23
3
 
9
 
! Отговори
армениския поп преди 4 години
това което го крепи кашони от Кока Кола ли са?
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЛО не означава извънземни или летяща чиния...
21
0
 
7
 
! Отговори
Руснака преди 4 години
Някои са показали снимки, а вие и една статия не можете да препишете. Интересно ми е кой е тоя.научно фантастичен филм... точно от 50-те...
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дръпнатите вече и извнземни ментета правят ахахахаха
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това било хиликоптер, ама още не е летяло. Това изобщо не трябва да е новина... :)
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Напредват,напредват през 1950-та ВВС на САЩ също имат няколко такива."Само че сега не сме 50-те години на 20-ти век и възможностите на технологиите са многократно над тогавашните, което от своя страна отваря възможности за нещо като това на снимката да се случи.
17
2
 
10
 
! Отговори
Да питам само преди 4 години
А тухлите четворки дето е стъпил на тях носят ли си ги или са от летището?
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...въоражен???
15
2
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До пецатаха ха!..Не знам дали са майтапиш или не,но има една теория за гибелта на динозаврите.И тя е точно такава-че не метеорит,или некаква друга катастрофа е станала, а метана,изпускан усърдно от тия животни е унищожил озоновия слой тогава и така,с течение на времето,тия гиганти са изчезнали от лицето на земята....Та като нищо китайците,индийците,пакистанците и изобщо "пърдящите" ,да докарат гибелта на човечеството....но знае ли човек?..Ще попърдим,ще видим..
14
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ZARSTVO BALGARIA i TARNOVSKATA KONSTITUZIA ...SAEDINENIETO PRAVI SILATA......................................................
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
въоражен хеликоптерМного неуки в този форум, а и с много дефицити в правописа. Учете, иначе журналисти в dnes.bg!
12
1
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
До дядо йоцо гледаДискът на Шаубергер не е с реактивен двигател а с двигател на принципа на завихрянето. Принципът на Шаубергер е че когато имаме завихряне в посока надолу, то въздуха в центъра на вихъра се качва нагоре и следователно може да избута летателния апарат. След войната Шаубергер работи за САЩ, но явно не успяха да направят ''летящата чиния''.
11
11
 
10
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Заварили са 2 тенекии имат вече топ хеликоптер, видяхте ли им парада? Някакви тенекии летящи ама на платформа ги карат, китайски ментета като цялата им държава...
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай вече минават от копиране на чуждото към собствени разработки. От следване и догонване към задаване на посоката. Досега Европа и САЩ поддържаха стандарта си чрез иновации. Сега ако и иновациите почнат да си идват директно от Китай, нас ще ни часа глад и мизерия.