12 затвора за екстремисти са без охрана след турската операция

Русия: Това може да доведе до обратна миграция на терористите
21 окт 2019 08:09, Анисия Иванова
13
12 затвора за екстремисти са без охрана след турската операция
Снимка: БТА

Започнатата от Турция операция в северната част на Сирия може да доведе до повишаване на броя на екстремистите, завръщащи се в родината си, след като са участвали в бойни действия, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу на Форума "Сяншан" в Пекин, предаде ТАСС.

"В резултат на действията на турската армия в Сирия останаха без охрана осем лагера за бежанци и 12 затвора за чуждестранни бойци. Това може да доведе до рязък скок на така наречената обратна миграция на терористите" към родните им страни, подчерта Шойгу. Той призова за консолидиране на усилията на цялата световна общественост за противодействие на терористичната заплаха, идеологията и пропагандата им.

След поражението си в Сирия терористичната групировка Ислямска държава е засилила значително присъствието си в Югоизточна Азия, а нейни лидери обявяват включването на териториите на Индонезия, Малайзия, Сингапур, Филипините и част от Тайланд в състава на своя "халифат". Като първа ударна сила ще се използват "бойци, които са воювали в Сирия и се връщат в родината си", подчерта руският министър, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
До СПЕЦНАЗ.. Хизбула са ливански шиити, а не палестинци първо, и второ недей си изсмуква преувеличени цифри за ИДИЛ от плоския мозък.. гола вода си като спец, камо ли си спецназ...
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като около 750 джихадисти нарочно бяха освободени от кюрдските терористи Турците успяха да заловят 250 от тях
10
10
 
0
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Ердоган успешно ще изпълни мисията си в Сирия.Целта му е унищожаване на кюрдите и освобождаване на джихадистите, които да довършат кюрдите и разширяване границите на Турция!
9
5
 
3
 
! Отговори
хмм преди 4 години
12 затвора с ЧУЖДЕСТРАННИ боици... да не са турски съвсем случайно тези "туристи"?
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ако сам на мястото на турците, направо ги качвам на самолета и койот кадето е.Всеки да си пребере стоката.
7
1
 
13
 
! Отговори
13 преди 4 години
Няма Индонезия и Тайланд, джихадистите са от ЕС и САЩ. КПП просто ги пуска по родните им места, да развиват тероризма и отново да направят ИД. ЕС не иска Турция, ЕС иска Османската империя и ИД. Един от десетките хиляди джихадисти на свобода в ЕС е Michael Delefortrie youtube/watch?v=FZJWfuwRwpc. Ако не се вдига врява, Турция и Русия ще ги избият и няма да има шериат в ЕС, това е болката на онези от Соросферата.
6
0
 
8
 
! Отговори
Лицемерие преди 4 години
Е значи терористи са европейците. Провали се плана на европа и сега не искат да си ги преберат.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойно, вчера по телевизията Каракачанов каза, че няма опасност от нашествие на дивацци!
4
3
 
8
 
! Отговори
СПЕЦНАЗ преди 4 години
Над 385000 убийци, бандити от цял свят бяха вкарани в Сирия от 2011 до 2016 година. Обучени в лагери на цру в Мароко, Йордания, Саудитска Арабия. Финансирани от Саудитска Арабия. Още толкова местни диваци скочиха срещу Асад. Ако не бяха Русия и Иран, ако не бяха 100 - 110 000 палестинци от Хизбулах нямаше да има Сирия сега.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя прословут дим който обичат да показват продалите се джурналя, е всьшност отбранителната тактика на пкк ,копаят яма пьлнят я сьс суров петрол и палят за димна завеса Катокомбите са под тях.Най интересното е дезинфармацията .
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
12 затвора за чуждестранни бойци. Постепенно истината излиза. Шорошитe ни лъжеха, че войната в Сирия била гражданска, а там е пълно с чуждестранни терористи и джихадисти.
1
2
 
15
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
СВЕТЬТ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ПСИХОПАТИ