Спипаха трима иманяри с артефакти в Плевенско

Полицията е иззела и два саморъчно направени металдетектори
14 ное 2019 12:37, Анисия Иванова
5
Спипаха трима иманяри с артефакти в Плевенско
Архив: Булфото

Трима са задържани в Плевенско по подозрение за престъпление с археологически културни ценности, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Плевен.

В сряда около 17:00 часа в землището на село Ракита в местността "Кабара" служители на Специализирани полицейски сили открили паркиран "Форд Галакси".

На предна лява седалка са открили две керамични изделия, с неправилна форма, сиви на цвят и монета с диаметър около 1 см, с изображение на човешко лице. Намерените предмети, притежаващи белезите на археологически културни ценности, са иззети и се намират на съхранение в РУ - Червен бряг.

Непосредствено до автомобила са били собственикът – 50-годишен местен жител от селото, със саморъчно направен металдетектор, 51-годишна от Варна, също с металдетектор и 39-годишна плевенчанка.

Тримата са задържани за срок до 24 часа. Предстои назначаване на експертизи. Уведомен е дежурен прокурор при ОП - Плевен. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по НК. Работата по случая продължава разследващ полицай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: ПлевенМВРВарнаиманяри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
2 преди 4 години
Малоумие, продават се легално металдетектори....но ако ги ползваш те арестуват...що за лицемерие. Наистина няма такава държава.
3
0
 
6
 
! Отговори
Дедо Мъде преди 4 години
Болни, ХОРА!!! Болна ДЪРЖАВА!!! На ЧИЛОВА, психарския закон изкарва ЦЯЛИЯ НАРОД ПРЕСТЪПНИЦИи КРАДЦИ.?! Няма такова нещо НИКАДЕ в ЕС!!!
2
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Тъкмо са щели да тръгват към най-близкото РУ, тъй като случайно са намерили артефакти, докато настройват металогърсачите си.
1
0
 
23
 
! Отговори
за кокошка няма прош преди 4 години
"Спипали" са ги, щото се мотаят на ония с фадромите.