Готвят революция и във волейбола, искат "главата" на Лазаров

ЦСКА и Левски се обединиха срещу шефа на централата
15 ное 2019 15:18, Красимир Ангелов
11
Готвят революция и във волейбола, искат "главата" на Лазаров
Снимка: Lap.bg

Част от волейболните ни клубове официално поиска смяната на президента на федерацията Данчо Лазаров.

Инициативата бе оповестена на специална пресконференция. Тя е подкрепена от 10 от водещите клубове в страната - ЦСКА, Левски, Хебър, Добруджа, Марек, Дунав, Пирин (Разлог), Черно море и Славия при мъжете и шампионът при жените Марица. Всички те настояват за свикване на извънредно общо изборно събрание на 16 януари.

"Поканихме ви да обявим създаването на инициативен комитет, целящ да предизвика извънредно общо събрание на БФВ и на него да се избере нов председател на Управителния съвет, както и нови членове. Смятаме, че е крайно време да имаме една работеща федерация, която да спре спускането по нанадолнището на българския волейбол", заяви президентът на ВК Левски Владо Николов.

"В общи линии, ние вярваме, че имаме нужда от федерация, която се грижи за клубовете, която подпомага адекватно работещите клубове. И една федерация, която да насочи усилията си към ДЮШ, защото всички виждаме резултатите на представителните отбори, но тези резултати бяха заложени в миналото”, заяви още легендарният диагонал на националния отбор.

Атаката срещу Лазаров идва точно когато възникна ново високо напрежение между него и вицепрезидента на БФВ Любо Ганев. В началото на седмицата легендарният волейболист обяви публично, че УС е свикал на 20 декември в Казанлък извънредно общо събрание, на което той ще бъде изваден от управата като неудобен. Целта на това действие според Ганев е той да не може да се кандидатира за президент на централата, защото по устав може да бъдат избирани само членове на УС.

"Клубовете от инициативния комитет за свалянето на Данчо Лазаров ще присъстват на това събрание, за да не допуснат разчистване на сметки", каза още Владо Николов. "Ще бъде много трудно да се свика това общо събрание. Пращат знайни и незнайни емисари, които заплашват клубове. Предлагат се материални облаги на други такива, а най-страшното е, че на това събрание ще присъстват 30 "мъртви" клуба, които са там само да гласуват".

"Точната бройка ще я имаме скоро, но не са един и два, а повече от 20. Те не развиват дейност, а имат право на глас. Отправям призив към всички хора, които се занимават с волейбол. Не се страхувайте и не се поддавайте на провокации. Гласувайте за това, което мислите, че е по-добро", продължи Николов.

Какво още каза легендата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А щото революцията в БФС направо даде резултат, сега и в волейбола.А като има клубове без дейност, в първа точка се гласува изключването им, и после се избира нов УС.И защо никой не казва колко са клубовете с право на глас (изключвайки тези прмерно 20).Щото волейбола, не са само най популярните изброени, а пъти повече не толкоз знайни, за които в момента има подкрепа от федерацията.А големите ако обичат да си търсят големи спонсори, а не само да са на врата на федерацията.
9
1
 
7
 
! Отговори
до 9 преди 4 години
Освен като лакей ще бъде запомнен и като предател. Сега когато Данчо Лазаров, не че ми е любимец де, изпадна в немилост пред Цар Тиква, Владо веднага се отрече от него и му заби нож в гърба.Ще бъде голяма грешка ако той стане новия Шеф на федерацията.Има много по-стойностнин момчета. Честни и с достойнство.Владо отдавна е показал, че тези категории са му чужди.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Владо, Владо, много се изложи.Хората ще те запомнят като лакей на Данчо Лазаров.Каквото и да правиш оттук нататък.
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде само националната предателка Матея Казийска да не ми я давате за пример, а? Владо е 1000 пъти повече мъжкар от нея!
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1не, просто реши да остане да прави това което може - да играе волейбол, за България
5
3
 
17
 
! Отговори
наззздраве преди 4 години
При ГЕРБ всичко върви нагоре - и футбола, и волейбола, и олимпийците...нагоре с краката
4
4
 
17
 
! Отговори
ЮЛЕН преди 4 години
Владо явно се точи за поста му, но няма да го огрее. Лазаров е личен приятл на Банкянския Тлъстак. Едва ли ще го жертва. Още повече Цветелина е бизнес партньор на Лазаров в съсипването на Пампорово и Банско.
3
4
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
- Ама той не е ли от несменяемите комунисти на власт, докато е жив?!?
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, той се беше цанил, да ни обяснява от телевизора, колко е хубава и добра #ЖИРАРДЕЛИБАНК, та на Индж. Данчо за далаверите няма да се закачи... Айде, молА ви се
1
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя Тиквен ли зач, навремето не подкрепи Радо и Матей, а остана на топло под крилото на Тиквата и Инжинер Данчо.Сега явно е свършил парите и ламти за стока му.