Признаха Секаи Мори за дъщеря на Наим Сюлейманоглу

Така тя може да претендира за наследството му
15 ное 2019 12:18, Красимир Ангелов
15
Признаха Секаи Мори за дъщеря на Наим Сюлейманоглу
Снимка: Reuters

Японката Секаи Мори вече е вписана официално като дъщеря на легендарния шампион в щангите Наим Сюлейманоглу, съобщи нейната адвокатка Хюлия Акхасал, съобщава "24 часа".

Младата жена заведе дело, за да докаже, че е наследничка на трикратния олимпийски шампион. 
Тялото на Наим дори бе ексхумирано, за да се докаже бащинството му на японката. ДНК тестът бе категоричен - 99,99% вероятност, че е той.

Още по темата
Решението да бъде вписана в регистъра дава право на Секай да претендира на равни начала с останалите три дъщери на великия щангист за наследството му. Освен това тя вече има право да носи и името на баща си, както и да получи турски паспорт, освен японския.

Секай е дете на Сюлейманоглу от връзката му с японската журналистка Наоми Мори, с която се запознава точно на игрите в Сеул през 1988 година, когато той става за първи път олимпийски шампион.

Турски медии писаха, че последната молба на починалия през ноември 2017 година Наим Сюлейманоглу към брат му и други близки е била непременно да намерят първородната му дъщеря в Япония и да я включат в завещанието му.

Сакаи обаче трябваше да измине дълъг път, за да бъде призната за наследничка на Сюлейманоглу, считан за най-великия спортист в историята на щангите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** такива!Казва се Наим Сюлейманоглу,а не Наум Шаламанов!!! Турчин е,роден в България!Ако не беше избягал навремето от тъпия тоталитарен режим и ако силна като Турция държава не се беше застъпила за него сега никой нямаше да знае името му! Алоо убитаците мърляви мн добре го осъзнавате,но не ви отърва и си умирате от яд! Пфф тъпо племе ейй няма оправия!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
9 Защо се е отрекъл? И защо такава ситуация не се случи в цивилизована държава. Следят му всяка стъпка, не може да пътува, получава някаква заплата. В Турция си запазва името, постилат му, като цар всичко. Е кой е виновен? Гледай интервюто с него. Ако нашата държавите беше дала уважение и свобода по онова време, той щеше да е в България. Хиляди талантливи българи тръгнаха по този път и не са ПРЕДАТЕЛИ!
9
5
 
1
 
! Отговори
татарин преди 4 години
До Гробокопач ами то тангра е турчин сега
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя не беше ли някакъв aлkoxoлик?
7
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България го направи спортист а турция спиртист!!!
6
4
 
1
 
! Отговори
... преди 4 години
То е ясно! Останалите *** са опапали веке наследството и от него нема и копейка вече! Сега не знам как е по турските закони, *** едва ли японката ше види нещо! Та така!
5
5
 
12
 
! Отговори
Дядо гюлен вазелина преди 4 години
Отрекъл се от родината си, отрекъл се от детето си, истински турчин, слава на алахата.!.
4
13
 
14
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До OTOMAN LEGACY..Проблемът е, че Жугалия, не е вложила и 1 лев в него като спортист;))) Наум шаламанов е изграен като спортист в България, тойе от българската школа по вдигане на щанги, а не турската. Да има некви постижения турската школа за вдигане на щанги, освен избягалият през границата Наум?:))) Не! И нема и да има! Ре.заните стават само за пехливани в мазните борби;))) Да си Атлас се иска друго измерение и то е Бълагрско! Слава на Тангра!
3
2
 
17
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
какво наследство...Наим беше затънал в дългове преди да умре...дори лекуването му бе поето от държавата...
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако се допуска вероятност от 0.01 процент да не е вярно какво правим с всички осъдени при използването на ДНК анализ ?При делата за бащинство само половината път ДНК на детето е от бащата другата половина е от майката и затова има някакъв минимален шанс за грешка.При наказателните дела 100% от ДНК-то си е на един и същ човек и вероятността за грешка е 1:10 милиарда а на планетата има само 8 милиарда човека така че не може да има грешка там освен ако човекът няма еднояйчен близнак.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наим Сюлейманоглу, Пауло Малдини,Тоти, Шумахер, Федерер, Джордан,Роси,Меси, Роналдо и двамата,Гигс и мн.други респект