Турските инвестиции у нас - близо 1 млрд. евро

Само за полугодието от съседката ни са дошли 23 млн. евро
27
Турските инвестиции у нас - близо 1 млрд. евро
Снимка: архив, Ройтерс

Близо 1 млрд. евро са турските инвестиции в България, а само за първото полугодие на 2019 г. турски компании са инвестирали 23 млн. евро у нас.

Това е заявил министърът на икономиката Емил Караниколов при откриването на Форум "България - инвестиционна среда", в който са участвали над 150 представители на турски компании.

Събитието е част от посещението на представители на Световния турски бизнес съвет (DTIK) в страната ни и бизнесмени от секторите машиностроене, транспорт и логистика, електроника, електротехника, автомобилостроене, туризъм и др., съобщиха от министерството.

Икономическият министър е подчертал предимствата на България като инвестиционна дестинация и е посочил, че в последните години се отбелязва стабилен икономически ръст, както и че страната ни е лидер в региона по финансова стабилност, макроикономическо развитие и състояние на кредитния рейтинг.

"България е сред страните с най-ниски данъчни ставки в Европа и се отличава с най-ниските оперативни разходи в ЕС", е изтъкнал той и е допълнил, че активно се работи развитието на индустриалните зони в цялата страна и инвестиране в образованието.

Съществува потенциал за привличане на инвестиции в области, в които имаме конкурентни предимства като производство на части и компоненти за водещи световни производители на автомобили, иновации, информационни технологии и телекомуникации, машиностроене, електроника и електротехника и др.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
алекс преди 4 години
Където има диктатори се печатат евро и долари , технологиите за принтиране са толкова развити че отдавна не могат да се хванат копията . Просто ние сме *** и вярваме на всеки .
24
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1млрд за какво? Година, десетилетие, век? Защото 23млн за полугодие прави към 50млн за година. Освен това забелязвате ли как телевизиите и медиите като цяло постоянно ни говорят за Турция. Готвят ни за провинция братя и сестри, готвят ни за провинция. А ние както винаги спим.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а българските инвестиции къде са?
22
7
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
много лоша новина нищо не искам от султаната 500 години стигат
21
4
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 4 години
Чисто и просто се опитват да си спестят парите от предстоящата криза до която ще го доведе мегаломана
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кви инвестиции, бе!Айде у лево да ни се махат от главите.
19
3
 
5
 
! Отговори
Ердван преди 4 години
Така или иначе изчевате, кво ви пука и кво ша правите освен да краде те останалото. ХАЙДУТИ СТЕ.
18
8
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Инвестиции ли вече наричаме турската окупация на нашата икономика и теринория.и ефирно време и всичко...завладели са ни тотално в собствената ни държава
17
4
 
11
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
И в кои райони инвестират? Къде са нашите западни партньори,че опряхме до Ердогановите планове за Османската му империя?
16
7
 
8
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
Явно Министъра на икономиката на България е Корумпиран .По Статистика на НСС - От Януари 2019 до сега са изнесени в Турция 2 милиарда Долара от Здравната Каса - от Турските Болници .И това е срещу 23 милиона Евро Внесени .Защо не пита Горанов преди да плещи Глупости ?
15
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
турците са оскотяли от глад и мизерия ама били инвеститори ха ха
14
2
 
9
 
! Отговори
Асана преди 4 години
Еми да минаваме към валиета беджанъм, така и така се е почнало!
13
3
 
1
 
! Отговори
ЗА ОТОМАНСКИфф БАЛКА преди 4 години
КАТО ПИШЕТЕ Е ДОБРЕ КЪДЕ В БЪЛГАРИЯ СА КОНЦЕНТРИРАНИКАТО ЧЕ ЛИ В ОНАТА НА ИЗВЕСТНА ЕДНА КАРТАПУСТИ АНАДОЛСКИ ВЕЛИКИ МЕРАЦИ ВСЕ АЛТЪН ГЕБИШ-
12
0
 
11
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
Разликата от 1 000 000 000 евро до 23 000 000 евро е в Трите НУЛИ .Министъра е скаран с Математиката , или е Корумпиран .Да ви кажа виц от зората на Демокрацията - 2000 година - Борец пита с колко нули е един милион - отговарят му с 6 , а той казва - нали ви казах че 2 милиона са с 12 нули .Днес е същото в Правителството на Републиката .
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 11От Сърбия до Истанбул един светофар няма.
10
4
 
4
 
! Отговори
anonim преди 4 години
колкото инвестиция да става никаква файда няма да има на народа нищо няма да се промени вие ни дайте на време заплатите ни пък квото ще да стане другото не ме интересува
9
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто бегат от Ердоган, тенденцията за отток на капитали от Турция не е от вчера а от няколко години
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американските инвестиции са по-малко.
7
4
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Ами, нормално !Когато една малка и слаба икономически държава граничи с голяма, многомилионна държава със силна икономика най-очакваното нещо е богатите да изкупят бедните.По същия начин беше нормално, когато границите се отворят младите, умните и кадърните да избягат там, където ще получават по-високи заплати.За да не се стига до тези нежелани резултати ДЪРЖАВАТА трябваше да си защити интересите. Българската държава трябваше да вземе необходимите мерки това да не се случва.Вече е късно ...
6
6
 
9
 
! Отговори
Цецо Мен преди 4 години
Никой не пише за какъв период от време. Гледам за първото полугодие са 23 млн. Това означава ли, че тази инвестиция е за 30 години? Пишете сфера, имена на фирми, заетост и т.н . Написали сте статия без реално съдържание.