Разбита е наркогрупа в София, иззети са 240 бона и над 10 кг дрога

Задържани са 15 души, един се издирва, 8 са обвинени
22 ное 2019 13:23, Анисия Иванова
7
Разбита е наркогрупа в София, иззети са 240 бона и над 10 кг дрога
Снимка: МВР

Осем са обвинени за участие в група за наркоразпространение в София. Операцията  по противодействие на наркоразпространението е проведена на 18 ноември в столицата, съобщиха от МВР

Действията са осъществени от служители на ГДБОП и СДВР, под наблюдението на Специализираната прокуратура.

В рамките на акцията са били задържани 15 души, а при извършените обиски и претърсвания у всеки от тях бяха намерени наркотици, подготвени за продажба на черния пазар – общо 10,5 килограма марихуана и амфетамини, 240 000 лева, електронни везни, машинки за нарязване на марихуана и множество други доказателства за престъпната им дейност.

Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение "задържане под стража" на осем от обвинените за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. 

На останалите седем от групата съдът наложи парични гаранции от по 5000 лева с мотива, че не са осъждани, че са на младежка възраст (родени между 1991 г. и 1999 г.), както и че степента на участието им в престъпната група е по-малка.

Съдът прие, че за всичките 15 обвинени по досъдебното производство е налице обосновано предположение да са извършили престъпленията, за които са обвинени.

Обявен за международно издирване е 16-и участник в групата, на когото е повдигнато задочно обвинение, което предстои да му бъде предявено.

Специализираната прокуратура ще протестира определението на съда в частта му за определените мерки за неотклонение "парична гаранция" на седемте участници в групата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
8
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Боновете от масовата приватизация ли са или са компенсаторки?
2
7
 
6
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
"бсп-дпс съвсем останаха без спонсори"При положение, че вашите господари от САЩ сами бяха кореспондирали как Борисов е замесен в наркобизнеса, такъв тип твърдения са меко казано смешни. И на малките деца е ясно кой контролира наркотиците, и как само неговите мутри продължават да оперират, справка Очите дето го разкраваха с хеликоптер и сега ще е на свобода, понеже желязната прокуратура не е внесла документацията както трябва, което е редовния им номер.
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разчистване за полицейските хора ...