Българин, замесен в нелегален внос за разреждане на бензин за Гърция

Мащабната мрежа - разкрита от гръцката полиция
1 дек 2019 08:30, Петя Славова
16
Българин, замесен в нелегален внос за разреждане на бензин за Гърция
Снимка: архив, Булфото

Гръцката полиция разби нелегална мащабна мрежа за внос на химикали от България, използвани за разреждане на бензин на бензиностанции в Атина. Собственикът на две български фирми, извършвали нелегалния внос, е 50-годишен кипърец, който се издирва.

Арестувани по случая са 20 души, съобщиха от Дирекция на полицията.

От забранения разтворител са открити 20 тона. Престъпната група е снабдявала бензиностанциите в Атина. Получател на износа от двете фирми е несъществуваща гръцка фирма за производство на бои, съобщава БНР.

Властите имат информация, че за 2 години по тази схема в Гърция са внесени над 2000 тона от химикалите, като печалбата е над 2,5 млн. евро.

Няколко месеца полицията е следила заподозрените лица, за да установи цялата схема за разреждане на бензина, съобщи говорителят на гръцката полиция. Задържаните лица са предадени на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Parvo miasto po izmama
8
1
 
11
 
! Отговори
LosHo преди 4 години
Няма Еко, няма Шел, няма Петрол, няма ОМВ, няма Лукойл Всичките се един дол дренки, а последната година две, качеството на бензина падна рязко. Рядко зареждам добро гориво. Монополът ни смазва
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз това го "открих" случайно през 2017та. Наложи се да сменя бенз.филтър на колата на дъщерята. Нямах нищо под ръка и за да не тече, докато търся скоби, запуших с една химикалка-пластмасова. Иии, о чудо-залепна за маркуча и рязах маркуч и си играх 1 час. По-късно купих същата и я потопих в бензин от аптека. Нищо не стана, добавих спирт-пак нищо, близо седмица! Знам, че трябва да съдържа опр% спирт заради детонациите, но други разредители вече е проблем. Такова гориво не изгаря както трябва.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добавка в горивото, която разтваря нагара в двигателя и го почиства.
5
1
 
23
 
! Отговори
потребител преди 4 години
при нас това се прави на ниво производство, не да чакаме бензиностанции да го правят
4
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Требе да е някой свързан с магарешки. Сега разбрахте ли защо неговия бензин е най евтин.
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ахаа значи така ни го готвят бензина тук,че им се е усладило и са минали в съседна държава,е там не спят за разлика от нас,явно си уважават населението,сега може ли и нашите да се активизират и да проверят по бензиностанциите за сготвен бензин с тези химикали,не може нали,знам,знам,само се будалкам,как ще развалим печелившия бизнес,те си плащат дето трябва. БГ-Мексико на Европа
2
15
 
17
 
! Отговори
Жиб. преди 4 години
Дори да е замесен някой Българин това не означава,че е замесена България- напротив,това по-често означава,че са замесени Турция или Русия!
1
3
 
36
 
! Отговори
шматка преди 4 години
От статията разбрах че е гръко-кипърска далавера но заглавието ни вменява някаква вина.Най вероятно българина е шофьора на цистернатаЗащо не гонят бензиностанцийте за измама.