ОПЕК със споразумение да намалят производството на нефт

С близо 2 милиона барела дневно
6 дек 2019 07:50,
4
ОПЕК със споразумение да намалят производството на нефт
Снимка: Reuters

Участниците в срещата на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) във Виена постигнаха консенсус за съдбата на сделката по съкращаване на добива след март 2020 г., когато изтича сегашното споразумение, но планират да продължат преговорите днес. Това заяви пред журналисти саудитският министър на енергетиката, промишлеността и минералните ресурси принц Абдулазиз бин Салман в края на срещата на министрите от ОПЕК в австрийската столица, предаде ТАСС.

Още по темата

"Постигнахме съгласие с всички участници в ОПЕК", заяви министърът, според когото министерската среща е протекла успешно. Той отбеляза, че постигнатият консенсус ще бъде обсъден на днешното заседание с министрите във формат ОПЕК+ /петролният картел и няколко държави извън него, включително Русия/. Министърът не уточни параметрите на сделката, за която е била постигната договореност, пише БТА.

Според източници вчера енергийни министри, сред които на Саудитска Арабия и Русия, са препоръчали ОПЕК+ да увеличи сегашното свиване на добива, което е 1,2 милиона барела дневно, с още 500 000 барела дневно, предаде Ройтерс. Намаляване на добива с 1,7 милиона барела дневно би означавало свиване на световното предлагане на черно злато с 1,7 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очакваше се. Намаляват добива и така ще могат да продват по-дълго време на по-високи цени.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не "ОПЕК със споразумение намаляват производството на нефт", аОПЕК+РУСИЯ+някои по-незначителни.Главната заслуга за споразумението е на Русия и на Новак.
1
7
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТРЪМП Е МАРИОНЕТКА НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ДА СИ РАЗВЯВА БАЙРАКА И ДА СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА!!!ПОРЕДНО НАМАЛЯВАНЕ ЗА ДА ДЪРЖАТ ЦЕНАТА БЕЗОБРАЗНО ВИСОКА И ДА ПЕЧЕЛБАРСТВАТ ЯКО ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ КОЯТО НАРЕЖДА НА ТРЪМП А ТОЙ НАРЕЖДА НА САУДИСТСКА АРАБИЯ!