Тръмп предупреди: Ким Чен-ун може да загуби всичко

Не вярва, че Северна Корея ще предприеме враждебни действия
8 дек 2019 20:22, Анисия Иванова
22
Тръмп предупреди: Ким Чен-ун може да загуби всичко
Снимка: БТА, архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун може да загуби всичко, ако се държи враждебно, предадоха Франс прес и ТАСС.

Тръмп каза това, след като КНДР обяви, че е извършила "много важен тест" в своя ракетен полигон за изстрелване на сателити Сохе, намиращ се в западната част на страната.

"Ким Чен-ун е твърде умен и може да загуби твърде много, или дори всичко, ако се държи враждебно. Той не иска да разваля привилегированите си отношения с президента на САЩ или да се меси в американските президентски избори през ноември" 2020 г., написа Тръмп в Туитър.

"Северна Корея под ръководството на Ким Чен-ун има невероятен икономически потенциал, но тя трябва да проведе денуклеаризацията, както беше обещано", добави Тръмп.

Въпреки че преговорите между двете страни са спрени, президентът на САЩ изрази задоволство от "много добрите си отношения" със севернокорейския лидер. "Мисля, че и двамата искаме да запазим това така. Той знае, че за мен приближават избори", подчерта Тръмп.

Американският президент заяви, че ще бъде "изненадан ако Северна Корея предприеме враждебни действия". (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ким е голяма работа. Като кихне и от оборите се чува мучене
16
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хоро-санТъкмо ще се забрави за глобалното затопляне. ИК и джендерите, глобалната "миграция", правите краставици и още една купчина дивотии, натресени ни от т.н. демокрация!
15
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, правилно си казва Тръмп, все още търпи. Ама то това е до време.
14
2
 
41
 
! Отговори
хоро-сан преди 4 години
Само да вметна,ако стане ядрена вой., ще настъпи ядена зима за дълъг пери. слънцето от пушилките ще се скрие поне за една год.растения животни,хора ще погинат.планетата земя,ще е пустиня,радиация с години напред. ТОВА Е ИСТНАТА.Че някой ще оцелей това са бълнувания.Да дава Бог разум,на лудите
13
1
 
31
 
! Отговори
хоро-сан преди 4 години
музиканта ша подкупва кимиона
12
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Укрите са измислена нация, нещо като македонците. И държавата им е фалшива и затова няма бъдеще.
11
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците ползват Северна Корея както ползваха СССР. Само че на едните им изтече срока на годност...
10
6
 
44
 
! Отговори
Котю... преди 4 години
Да се върнем на темата:..."Ким Чен-ун може да загуби всичко".......Може ама надали.......
9
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква Украйна ви гони бе и пак руснаците.Тръмп говори за С Корея.Ако САЩ нападнат СКорея както Ирак и Либия гаранция че Корейците ще използват атомно оръжие.А и едва ли ще нападат СКорея щот нямат суровини от които се нуждаят САЩ. Просто кореиците са безинтересни и само лаят краварите и американскоте фирми да оправдават разходите за въоружаване че уж Корея са мн голяма заплаха.
8
2
 
38
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Да, ама аз ти говоря за 200 атомни бомби взривени едновременно. Ако се бомбардират върху една държава прочети в интернет. 200 атомни бомби взривени на деня, са достатъчни да разрушат озоновия слой. Или 100, но зависи, какви са. Повечето атомни бомби са били взривени на острови и под вода.
7
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Украйна няма ядрено оръжие, стига се упражнявахте на гладно!
6
3
 
40
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"ядрена война м/у Русия и Украйна"Че как ще стане тая работа? То все едно да си ги мятат под носа.
5
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 2Те не са били собственост на Украйна, а на СССР. А тъй като Русия се загърби със задълженията на СССР атомните бомби станаха руски.
4
2
 
40
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
1.Досега са взривени тад 2000 атомни бомби2.Русия си изтегли бомбите от Украйна
3
4
 
39
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
И?1/3 от ядреният Арсенал на съветския съюз беше в Украйна. Ако руснаците хвърлят атомни бомби по Украйна, това е самоубийство. Не знам дали си забелязал, но Украйна е много близо до Русия. Не е за вярване, но е тъй. Русия само да хвърли 10-30 атомни бомби върху Украйна, е взе едно сама да се простреля.Не на празно студената война си беше студена.1700 атомни бомби са достатъчни да заличат земята. 200 атомни бомби ще разрушат озоновия слой, слънцето ще се скрие, ще има небе, като в Марс.
2
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Ядреният арсенал който имаше Украйна е малък в сравнение с руския,и ако се стигнеше до ядрена война м/у Русия и Украйна,на украинците Чернобил щеше да им бъде детска игра!Впрочем украинците нали се силеха ,че може да произведат същите ракети като руските!Като са толкова умни,нека си направят атомни бомби ,ракети,гранати,торпеда,куршуми и каквото намерят за добре!
1
24
 
38
 
! Отговори
Денуклеаризацията? преди 4 години
Голяма грешка. Украйна имаше 1700 бомби през 90те. Разруши ги и сега руснаците шравят, каквото си искат с тях.