Жертвите на вулкана в Нова Зеландия близо 50?

Няма оцелели на остров Уайт
9 дек 2019 14:56, Нели Христова
14
Жертвите на вулкана в Нова Зеландия близо 50?
Снимки: Michael Schade/ Twitter

Полицията в Нова Зеландия обяви, че най-вероятно няма оцелели след изригването на вулкана на остров Уайт.

"Няма признаци на живот", съобщават властите. По-рано бе обявено, че жертвите са пет, но сега броят им се очаква да се увеличи драстично. На острова са останали близо 50 души, когато вулкана изригва. Сред тях има както жители на Нова Зеландия, така и чуждестранни туристи. Те са били забелязани край кратера минути преди да изригне.

Още по темата

Последните лодки, минали край острова, са качили част от хората, преди властите да обявят, че мястото не е безопасно, дори и за провеждане на спасителна мисия. 

От изявлението на полицията става ясно, че няколко хеликоптера са прелетели над острова, но не са забелязали признаци на живот.

"Според информацията, която имаме, няма оцелели на острова. Работим по изясняването на техния брой, освен петимата, за които вече е ясно", пишат властите.

"Случилото се на остров Уайт е трагедия, която се очакваше да се случи от много години. Посещавал съм го два пъти и винаги съм си мислел, че е много безотговорно и опасно всекидневно да бъдат водени туристи тук с лодка или хеликоптер", казва Рей Кас пред Australian Science Media Centre.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 4 години
До Синди-то 11а пък ти май ти си изтървал четенето. Значи според теб от вулкана идва чистя сяричка така ли? За каква сяричка мислиш че говоря, чиста ли? А инъче чистата сяра от аптеката от къде мислиш че идва? Идва от вулканите на индонезия и малайзия. От там идва 90% от световния добив, и това което е в аптеката. Тая сяричка която се носи в въздуха е всичко друго ама не и чиста, смешана с кислорода от възхуха и като влезе в дробчето дърпа от влагата и ставаш на батерия, зайчето от Дурасел
12
3
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
на мен много ми хареса това:-"На остров Уайт,който Е ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ,загинаха 50 човека от избухването на вулкана".....-Първо:-КАК МОЖЕ НЯКАКВА ГЕОЛОГИЧНА ФОРМАЦИЯ,НАЙ-ВЕРОЯТНО НА МИЛИАРД ГОДИНИ,да бъде.."частна собственост"?!?!?!?!.."Собственост" на СУХОЗЕМНО,пръкнало се вчера и отишло си утре!!..??..Па и друго:-Щом въпросния остров е "частна собственост",роднините на загиналите да потърсят КОМПЕНСАЦИЯ ОТ "собственика"за това,че е ДОПУСНАЛ ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ,завършващо със СМЪРТ!
11
0
 
6
 
! Отговори
Синди-то преди 4 години
може и да си компютърджия, но химията си я отървал.Чистата сяра е неразтворима във вода, затова и я продават на хапчета/прахчета за пиене. Разтваря се в органични разтворители от групата на ароматните въглеводороди, а онази беля с дробчето го правят серните съединения - оксиди, диоксиди, сероводород, и особено във формата на ФПЧ, дето освен химическо, имат и чисто физическо въздействие
10
2
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Евалата Сид, голем си химик! Ами ако стигнеш дотам с гмуркане и изджапаш на брега с акваланг?
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано намерят смартфони с клипове, ще е интересно да се види как са "починали". Виж, за това си струва риска да отидеш сега на острова - за смартфоун хънтинг. Луди кинти може да се изкарат от това.
8
3
 
7
 
! Отговори
отCиднейAaв$тpалия преди 4 години
Не е неоходимо да си бил в кратера за да дадеш фира, просто дори около вулкана да си или някъде на острова сярата прави дробчето на електролит за акомулатор. С праха инъче ще се справи една маска няма да умреш от праха. Но сяричката ти покрива дробчета и се смесва с влагата и повече не можеш да дишаш през тоя дроб.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсурд е ,да не имало някакви земетресения предупреждащи за изригването,властите е трябвало веднага да забранят достъпа до вулкана!Още повече ,че подобно нещо се случило в САЩ през 1980год.когато изригва връх Св.Елена ,щат Вашингтон!Преди това цял месец е имало леки земетресения и едно от5'3 Рихтер и след 30мин.изригва ,уж заспалият вулкан!Над 50човека са жертвите от тази човешка небрежност!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4Властите са предупреждавали ,че вулканът е опасен ,но явно някой са правили пари от тази опасност!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицията в Нова Зеландия обяви, че най-вероятно няма оцелели след изригването на вулкана на остров Уайт.......Е в тая думичка "най-вероятно" е разковничето, защото никога не е сигурно, докато не се провери. Не случайно всеки си ходи с късмета...
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А властите, като знаят, че това е жив вулкан, защо не информират , че не е подходящо да се посещава непредвидим в поведението си обект?Естествено - за ПАРИ! Други за СЛАВА!Заврете ги в най-тъмното си място!
3
0
 
1
 
! Отговори
МУНЧО преди 4 години
и аз кво???
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баси изненадата....Сеизмолозите не са ли хванали някакви признаци на активност?
1
4
 
20
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Реалността не е като по филмите . Кой ще оцелее когато си в кратер на изригващ вулкан? Някой американски екшън герой?