Откриха ремонтираната Клиника по онкология в София

Дълговете на болницата намаляват, ще има нова техника
7

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев откри ремонтираната Клиника по медицинска онкология в Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология УСБАЛО-София.

Преди години тази част на сградата беше производствена база на Националния център по трансфузионна хематология, но днес с помощта на средства от Министерството на здравеопазването - 1,4 млн. лв., болницата има обновена клиника, отговаряща на всички европейски изисквания, каза Ананиев, цитиран от БТА.

Предстои обновяването на Клиниката по нуклеарна медицина, в която ще има и техника, с която разполага само нашата болница, каза директорът на лечебното заведение д-р Стефан Константинов.

Просрочените дългове на болницата към август 2017 г. бяха 8 млн. лв., а към момента задълженията й са 1,8 млн. лв., посочи още министърът. Според директора й болницата ще завърши тази година без просрочени задължения.

През лечебното заведение всяка година преминават 13 хиляди болни, като само през реновираната клиника - по 700 на месец, каза проф. Галина Куртева, началник на Клиниката по медицинска онкология.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Пипи дългото чорапч преди 4 години
Лекарства за онкоболните има само в болницата на Домусчиев .Там са и най новите апарати.Но за неговата болница в Надежда има.Другите да духат супата щото не Са негови и не са близки до властта.Търсете лекарства и в Правителствена болница.
5
1
 
3
 
! Отговори
Хан Тервел преди 4 години
Най-накрая реновирана държавна болница!
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата спря лекарствата на онкоболните, сега се загрижили за нови стаи. Лекуват онкоболни с парацетамол.
3
4
 
5
 
! Отговори
Бивш пациент преди 4 години
ДО 1 Може да не е рак,но мозъкът ти е болен,по скоро липсва!
2
2
 
11
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Една смислена инвестиция. Пожелавам по-малко хора да посещават тази клиника, а тези които не са имали късмета да не се разболеят - нека получат втори шанс за живот! Успех!
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубави стаи. С кеф да умреш.