Първи в историята смъртен случай на пилот на реактивна раница

Инцидентът е станал в Пуерто Рико, загинал е австралиец
10 дек 2019 09:57, Елка Василева
6
Първи в историята смъртен случай на пилот на реактивна раница
Снимка: Twitter

Австралиецът Келман Ричис е загинал по време на полет с реактивната си раница при подготовка за градски фестивал в Пуерто Рико. Това съобщи местното издание El Nuevodia.

Реактивните раници, припомня N+1, издигат човека на достатъчно голяма височина и го държат там известно време, но рискът от нещастен случай и смърт на пилота на раницата е много висок.

Включително и защото повечето от изпитанията на реактивни раници се провеждат над вода.

Въпреки опасността, която представляват реактивните раници, има ентусиасти, които летят с тях без спасителни средства, посочва Newsru.com.

Ричис е първият човек, загинал заради реактивна раница. За момента е известно, че раницата се е взривила на 4 декември, когато ентусиастът се е намирал на около 7 метра височина.

След падането Ричис е бил откаран в болница, където е починал от многобройните си наранявания. Няма други пострадали при инцидента.

През август френският инженер Франки Запата пресече от втори опит Ламанша с летящ ховърборд, който е разновидност на реактивната раница – на гърба си Запата имаше резервоар с гориво, а самият той стоеше на реактивна летяща дъска.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
4
 
! Отговори
Друг кмет преди 4 години
Оставка на цялото правителство... Виновни са
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Йелке, придържай се към превода. при присичане на Ламанша е нямало реактивни дъски
1
1
 
22
 
! Отговори
към "авторката& преди 4 години
"Рискът е много мисок, защото изпитанията се провеждат над вода"Провеждат се над вода, за да се избегнат смъртни случаи при удар в земята, но това явно е трудно за разбиране?