Пореден инцидент с дете в ясла, жертвата - 2-годишно

Момиченцето е бито, твърди майката, персоналът отрича
Обновена: 11 дек 2019 15:38 | 11 дек 2019 15:38, Камелия Цветанова
101
Пореден инцидент с дете в ясла, жертвата - 2-годишно
Снимка: Pixabay

Районната прокуратура в Ловеч е образувала досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда на двегодишно дете в детска ясла "Патиланци" в града, каза пред БТА говорителят на Окръжната прокуратура Кирил Петров.

В прокуратурата е постъпила жалба от майката на момиченцето - Маргарита Стоянова, преди месец. Тя разказва, че след като е взела дъщеря си от ясла, е забелязала на рамото й голяма синина, променило се и поведението на детето, което е започнало да изпада в крайни емоционални състояния без видими причини.

Според съдебния лекар Мери Газемба, която е извършила преглед на детето и е издала съдебно медицинско свидетелство, на двегодишното дете е причинено кръвонасядане от притискане с ръка, като има и следи от нокти.

"Детето действително беше много изнервено. Това не може да се получи от падане. Личи, че са пръсти, притиснато с по-голяма сила, за да остави такива следи", добави съдебният лекар.

Маргарита Стоянова се е консултирала и с детски психолог, който също е установил промяна в поведението на дъщеря й.

Директорът на детската ясла Магдалена Баева отрича над двегодишното дете да е упражнявано насилие от персонала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: детеЛовечясла
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как психолога е установил различно поведение, след като не се споменава да е ходило детето и преди това на такъв!?Май си пишем колкото да не заспим, а той матриала ще ни вярва....
80
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В абдикирала държава всичко е възможно.Но най лошото е че то няма и държава.
79
5
 
8
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
Камери навсякъде, в училища, в детски градини, болници, по всички улици,както и полицаи на терен,а не да минават по улиците с автомобил дори без да поглеждат навън и така всичко ще си дойде на мястото.Така е по света мили хора...цивилизования свят.
78
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майката работи ли, ако не кое налага извеждането на детето от семейната среда. Лицемерие е когато се крещи по площадите колко обичаме децата си, но нямаме милост към тях, когато ги зарязваме в ДЯ и детски градини да престояват там по 10/12 часа, защо децата се зарязват, а майките висят по кафенета и бягат от задълженията си.
77
8
 
2
 
! Отговори
Сравнение преди 4 години
Докато нашите закостели посткомуняги не могат да се оправят с едни лелки от детската градина, ето как се наказват , тези които посягат на деца в САЩ: USA Today: Alabama's governor signed into law legislation that requires some sexual offenders to be chemically castrated before being released on parole. Gov. Kay Ivey, a Republican, signed the bill Monday. It applies to sex offenders eligible for parole after being convicted of crimes involving children under 13.
76
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДЕТЕ НА 2 ГОДИНИ РЕАГИРА ТАКА, КОГАТО ГО ОТДЕЛЯТ ОТ РОДИТЕЛИТЕ МУ, ДЕТЕ НА 4 Г РЕАГИРА ПО СЪЩИЯТ НАЧИН, ТАКА Е С ВСЯКО ДЕТЕ, КОЕТО Е В РАЗЛИЧНА СРЕДА ОТ ДОМАШНАТА, АДАПТАЦИЯТА НА ВСЯКО ДЕТЕ Е МНОГО РАЗЛИЧНА, СТРЕСЪТ ОТ ИЗВЕЖДАНЕТО В ДРУГА СОЦИАЛНА СРЕДА АТАКУВА НАДБЪБРЕЧНИТЕ ЖЛЕЗИ, ОТДЕЛЯТ КОРТИЗОН, КОЙТО СРИВА ИМУННАТА СИСТЕМА И ДЕЦАТА БОЛЕДУВАТ ПО ЧЕСТО, ПОРАДИ СПЕЦЕФИЧНАТА ВЪЗРАСТ ДЕЦАТА ЧЕСТО ОБЩУВАТ ХАПЕЙКИ СЕ, УДРЯЙКИ СЕ И ТОВА СЕ СМЯТА КАТО НОРМАЛЕН ЕТАП В РАЗВИТИЕТО НА ДЕТЕТО.
75
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересни са чисто психологическите, социални и етични аспекти на този случай, най-вече като реакция на родител, гражданин, поведение, обвиненията и т.н. За съжаление журналистите поднасят избирателно само информацията, която им върши работа за сензацията и хората дават мнение, изхождайки от себе си. Затова е важно да се разбере, например, майката има ли съпруг, образование, семейство, родители, детство, работа, доходи, социални контакти, приятели, сънища, филми, книги и т.н., за което няма инф
74
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България детето трябва да се пуска на градина, когато проговори, за да може да разказва какво се случва там. Лошо е за майките, които не могат да го гледат повече от 1 г. вкъщи, но познавам и такива, които просто не им се стои вкъщи и се връщат на работа след 1-вата годинка.
73
24
 
6
 
! Отговори
Кой знае преди 4 години
майката как е дърпала и се е борила с детето дето не иска да се къпе. После го е наснимала и обвинила учителките, че са го насинили. Колко му е на едно малко дете да му станат синини. Да беше си сложила нейните пръсти и да види, че отпечатъците са от тях. Невъобразимо множество луди майки отглеждат деца в тази държава и ги психясват всекидневно. Ако беше в Норвегия досега да са и взели детето.
72
6
 
9
 
! Отговори
Лично мнение преди 4 години
На базата на десетилетен професионален (и с подобни проблеми), житейски, родителски опит, здрав разум, нормален интелект и запознаване с наличната медийна информация до момента нещата изглеждат като емоционална родителска свръхреакция. Повтарям, изглеждат! ... Дете на 2г.; ден и половина, за първи път на ясла; синината?! медицинското (боже опази?!); два месеца насам - натам жалби, а до момента не е водено на детски психолог?!
71
8
 
20
 
! Отговори
треперете директорке преди 4 години
Посетих сайта главно заради това дете! Госпожо директор на яслата! Ако не посочите виновника, гаврата ще се повтаря с други деца. А сега си помислете, че някой така се изгаври с вашите собствени деца! Това пострадало дете хне е само насинено по рамото, има и нещо друго, което е изтърпяло и няма сили да го понесе, затова и не говори!
70
28
 
6
 
! Отговори
Комунист преди 4 години
Да си го гледат вкъщи , като не им харесва яслата.Едно време бабите и дядовците ги пенсионираха на 55 та да си гледат внуците.Сега ДЕмографска катастфа заради ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА, а аз за това не правя деца.
69
5
 
18
 
! Отговори
до директорката преди 4 години
За разлика от вас, аз много внимателно слушам какво се казва. А майката каза, че когато същия ден след инцидента тя е посегнала да съблече детето, за да го измие, то е реагирало така: не позволява да го докосне МАЙКА МУ!, не дава да го съблекат и казва: "Не ми пипай дупето!" Госпожо директор на детската ясла, в поверената ви детска ясла какво са сторили с дупето на детето? Защото преди да посещава учебното ви заведение, това дете е било спокойно и не е реагирало така.
68
4
 
23
 
! Отговори
истината преди 4 години
Направо настръхнах, когато слушах в новините! Не омаловажавайте случая! Не ми излизайте с номера - е, голяма работа, една синина на рамото. Достатъчно голяма работа е, след като детето отказва контакт с хората! Това е травма! Детето е преживяло нещо толкова драстично, че не иска да говори! Хайде да поразсъждаваме. Момиченцето отказва също така и да го докосват. Това не става само от една синина на рамото! Още какво са сторили на това дете в яслата?
67
7
 
30
 
! Отговори
защото преди 4 години
Първо и най-важно! Защо в детските ясли няма видеонаблюдение във всичких стаи, тоалетни, кухня, във всички помещения? Защо родителите не могат да наблюдават детето си по всяко време, докато то е в яслата? Да видим, къде е госпожата, когато де;цата спят, например, да се види как леличката мие, чисти и преоблича детето. Защото персоналът го е страх от камери! Защото персоналът не си върши работата и не иска това да се вижда!
66
2
 
7
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Много са деликатни тези неща. Ако наистина детето е системно малтретирано трябва да се търси отговорност от виновните. Обаче, ако реакцията на родителите е непремерена ще му навредят с влачене по психолози, настройване на служители и родители срещу семейството и т.н. И ние сме имали подобна ситуация, решихме я с добра воля и разговори. А жалба може да се пусне винаги, но човек трябва да се замисли дали си струва да се остави в лапите на чиновниците, които основно гледат да си вържат гащите.
65
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
После говорят за агресия сред децата.... ми те на това се учат още от яслите
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мери Газемба!
63
12
 
11
 
! Отговори
ФАКТ преди 4 години
па дръжте си ги дома!
62
1
 
13
 
! Отговори
Константин преди 4 години
Вие сте много странни, как веднага се хващате, едва ли не всички учители бият децата. Ние не сме ли били в детска градина и аз за себе си не си спомням да са ме били всеки ден. И това трябва да бъде доказано. Дали детето е бито или не, това може да стане със медицинско и друг тип разследване. А ако майката си го бие или бащата. Вие веднага на учителите се нахвърлихте. Нали има записи в градините, да ги покажат. Да видим истината. И е гадно да се бият деца.