Протести в Сидни срещу климатичните промени

Вече седмици мегаполиса се задушава от отровни дим и газ
11 дек 2019 22:24, Ния Христова
16
Протести в Сидни срещу климатичните промени
Снимка: Ройтерс

Почти 20 000 души излезнаха да протестират на улиците в Сидни. Жителите на австралийския мегаполис настояват за бързи мерки от страна на правителството срещу климатичните промени, съобщи БТА.

Вече седмици наред града се задушава от токсична мъгла, която е в резултат на стотиците пожари, бушуващи в източната част на континента. За последната седмица процентът на приетите по спешност в болници е нарастнал с 25%.

Още по темата
Вчера пожарни аларми се задействаха из целия град именно заради отровните газове. Фериботни линии бяха спрени, а учениците не се пускаха навън в междучасията.

Пожарите са опустошили рекордни територии земя. Смята се, че тази година пожарите са започнали по-рано и са били по-силни заради сушата.

Според полицията, 15 000 души са се включили в протестите, а организаторите съобщиха за 20 000. Протестиращите се бунтуват срущу мълчанието на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Метеоролог преди 4 години
Няма да е студено днес.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се затворят мините.Земята има нужда от помощ.
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работете, не коментирайте.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалки либерастични напъни
9
0
 
0
 
! Отговори
толерантен преди 4 години
Вече няма да гоним Михаля - ще го борим.
8
1
 
3
 
! Отговори
Пресолена манджа преди 4 години
От как свят светува има климатични промени. Как не се е сетил някой да протестира срещу тектоничните промени?Ми то цели планини и океани се появяват и изчезват.
7
1
 
4
 
! Отговори
отегчен преди 4 години
Пожарите ви ги палят нпо-рките, като онея в Бразилия. Не е сушата.Целта е да се приберат няколко трилиона под прикритие на "борба с климатичните промени". Пък и да се отвлича вниманието на 80% от същественото и да се държи човечеството в партер.
6
3
 
4
 
! Отговори
отАв$тралияСидней преди 4 години
До Анонимен 8Ако за мен говориш, добре съм си. От както съм тук чистотата и красотата тук е уникална. Преди няколко седмици някакви луди почнаха да палят гората умишлено. Хванаха няколко от тях. Като духна вятъра към града донесе миризма на пожар, неприятно беше но го изтърпяхмеИ не, не съм хоспитализиран, продължавам да ставам финансово красив, слушам шума на парите, обикалям места които ти гледаш само по НешаналГеографик и та така.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верно,тук редовно вписваше един от Сидни!Нещо се позагуби,защо ни обяснява кое как е в Сидни?Явно или е хоспитализиран или въобще не е от Сидни и Австралия!
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрахте ли, че не може да сравнявате вътрешноконтинентален град в котловина с град на брега на океана?
3
3
 
4
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 4 години
6 милиона на 400кв/км...Нещо си чел грешната книга.Сидни е около 5 милиона, като това е регион Сидни. Тези 5 милиона живеят на територия с размери минимум 120км в посока юг-север и още 80-100км на запад. Нито трафика е софийски, нито улиците и транспорта и ако не горяха тези гори с размера България въздуха си е идеално чист. Виж на мапса какви са улиците и къщите и че високо строителство почти няма и пак си помисли къде са 5 милиона на 400кв/км...
2
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те да не ревът много че като им резнат коли кораби и самолети ,да спасят климата, ще си яздят кенгуратата ...никой няма да се сети за тях повече .....на краят на географията са
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Организирам протест срещу 6 часа сутринта, че ми писна да ставам по това време. Правителството незабавно да вземе мерки!