Бизнесът бойкотира тристранката за минималната заплата

Работодателите отсъстваха заради спора за болничните
17
Бизнесът бойкотира тристранката за минималната заплата
Снимка: Dnes.bg

Работодателските организации, с изключение на Съюза за стопанска инициатива, бойкотираха заседанието на Тристранния съвет, на което беше обсъдено увеличението на минималната заплата от догодина.

От 1 януари тя се вдига с 50 лв. и ще бъде 610 лв.

Още по темата
Бизнесът не присъства заради спора как да се плащат болничните, който за момента няма решение.

Очаквано синдикатите подкрепиха ръста на минималната заплата, а работодателската организация беше против, предаде bTV.

В бюджета за догодина, който е приет окончателно, сметките са направени на база новия размер на заплатата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Минималната заплата в България трябв да е 10!лева На час
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1/4 от работещите са с висше образование, а над 2000 лева заплата получават 5,6% от хората на заплата. Тук един твърди, че нямало висшисти с под 2000 лева заплата!!!
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бизнесът масово държи хора с висше образование на минимална заплата или на близка до минималната, а чистачките получават повече. В държавния сектор е малко по-добре - там хората с висше образование масово получават 700-800 лева. Щом бизнесът плаща така, трябва държавата повече да вдига минималната заплата.
13
1
 
15
 
! Отговори
Хххх преди 4 години
300 юро им се види много,ама за салфетки по баровете не са,мам ка ви мр ъ сна ,бок. Луци.Ако съм министър председател на държава от ЕС и народът взима минимална заплата от 600 лв ,ще ме е срам да се погледна в огледалото!
12
15
 
1
 
! Отговори
ДО 12 преди 4 години
Не си Прав , Бизнеса следва Тенденцията на Минималната Заплата .Работници (не пиша за Държавни Служители ) , с Висше Образование , отдавна взимат над 2 000 лева месечно .
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Между другото, постоянното повишаване на минималната заплата има и обратна страна. Има много сектори, в които заплатите, които са над минималната, не се вдигат пропорционално, и минималната ги догонва. Така се стига до абсурдната ситуация чистачките (нямам нищо против тях, просто е нискоквалифициран труд) да получават почти толкова, колкото служители с висше образование. Това не е нормално, откъдето и да го погледнеш.
10
1
 
15
 
! Отговори
Bobo преди 4 години
Как не ги е срам във Чехия од нова година става 580 Евро минималната. 88935
9
11
 
2
 
! Отговори
браво преди 4 години
но не вярвам,че работодателите могат да сложат край на дерибейството на търтеите,наречени работници,хаха,една стотинка не изработили,работници били,но управляващите ги галят с перце и горките работодатели са една безгласна буква
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"бизнесът"в лицето на червените като Велев и сие не присъства на тристранката!
7
2
 
10
 
! Отговори
АГЕНТ 007 преди 4 години
До АнонименАМИ ТЕ--РАБОТОДАТЕЛИТЕ ---Т.Н.---СТОПАНСКА КАМАРА ДЪРЖАТ БОРИСОВ---ГЕРБ НА ВЛАСТ А ИМ ОТКАЖЕ ПОРЪРЪЧКИ И Т.Н.---Е АУТ БСК НАБРОЯВА---370 ЧОВЕКА НС---240 ТОВА Е
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Емиии, стачка тогава. Айде утре всички на кафе в закусвалнятаааааа.
5
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък бойкотирам несъстоялата се държава! Най-ниските заплати в ЕС, най-скъпите храни, най-скъпите квартири, най-недостъпното здравеопазване и образование, най-*** инфраструктура и цялостна абдикация от нормалното! Минималната заплата трябва да е еквивалента на 700?!
4
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо да не ги канят и да ги изключат от Тристранката.Картелите на бизнеса трябва да се разпуснат.Мнението им е постоянно - мизерия за работниците, лукс за работонаемателите.
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Т. нар. бизнес се отчита, нали, и оттам нататък нс никого не му пука как, колко, кога се плаща на бизнесовия персонал, тоест на р о б и те.Който ял, ял. Бизнесът е не за мълчаливите агнета отдолу... л
2
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бизнесът?Какъв бизнес е това - група айдуци от времето на "прехода", когато "времето беше тяхно" и крадоха и лъгаха и влачика до насита в седесарските налавери.Сега имат мерак за робовладелци и постоянно нещо искат, нещо не им харесва гледат на хората като на ***.Абе махнете тази малка пасмина там, която се вре за фон на тези мероприятия, те не представляват никакъв бизнес. Бивши ченджадии, мутри и селски тарикати.
1
3
 
28
 
! Отговори
Спиридон преди 4 години
Ми няма проблем. Така или иначе заплати не плащат. За кво да одат да си губат времето