БФС официално смени шефа на съдиите

Назначен бе обаче "Ръководител на проекта VAR"
13 дек 2019 16:09, Красимир Ангелов
5
БФС официално смени шефа на съдиите
Снимка: Lap.bg

Изпълнителният комитет на БФС прие решението да бъде свикан извънреден конгрес на 7 юни 2020-а година, а също така и дневният ред на самото му провеждане. Това се случи на последното редовно заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз за календарната 2019-а година.

На него членовете на ИК приеха предложенията за дневен ред на насрочения за 7 юни 2020-а Конгрес на съюза, както и предложенията за комисии за подготовката на Конгреса, в т.ч. Комисия за промени в Устава на БФС. Прието бе и предложението за бюджет на Българския футболен съюз за 2020-а година.

Членовете на Изпълнителния комитет гласуваха и промените в състава на Съдийската комисия към БФС. В новия състав е включена и позицията "Ръководител на проекта VAR", която ще се изпълнява от Петър Петров. Той ще има задача да представи на специално сформираната Комисия за въвеждане на видео асистент арбитрите различните варианти за вкарване на нововъведението в употреба и у нас.

По предложение на първия вицепрезидент и ръководител направление ДЮФ Емил Костадинов и на техническия директор на БФС проф. Лъчезар Димитров за селекционер на националния юношески отбор до 17 години е назначен Йордан Петков.

Кадровите промени, гласувани от ИК, са както следва:

- временният председател на Съдийската комисия към БФС Костадин Стоичков ще поеме функциите постоянно, заменяйки на позицията Йордан Сталев;
- селекционерът на юношеския национален отбор до 17 години Марчо Дафчев е освободен заради незадоволителни резултати на състава
- първият вицепрезидент Йордан Лечков също е освободен от позицията си, като неговото място заема членът на Изпълкома Емил Костадинов.

Още за решенията на Изпълкома на БФС четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
- А-а, този вече е неподкупен...
2
1
 
3
 
! Отговори
Ха, ха... преди 4 години
Наркомана от Делиормана си реди "пасианса" в управата на "футбола" в територията...!!!Дааа...!!!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На симитлийскио рефер-депутатин възврънаха ли му правата?