Борисов: Данъкоплатците да решат за системата ВАР

Идеята за въвеждането й у нас е на Кирил Домусчиев
15 дек 2019 13:51,
191
Борисов: Данъкоплатците да решат за системата ВАР
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министър-председателят Бойко Борисов коментира идеята на собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев системата ВАР да бъде въведена на футболните стадиони в България с паричната помощ на държавата.

Още по темата

На последното заседание на Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз беше учредена комисия за закупуването и въвеждане в експлоатация на системата. На пресконференция след срещата Домусчиев предложи малките клубове да получат финансова помощ, за да могат да въведат ВАР и на техните стадиони, предаде bTV.

Според Борисов, за подобна крачка е нужно одобрението на голяма част от данъкоплатците. "Държавата е на всички хора. Нали затова се борихме за демокрация. Като кажеш "държавата" - това не са други хора. Това е твоята държава, твоите пари, твоите данъци. Въпросът е дали българските данъкоплатци са съгласни да дадат пари за слагане на системата ВАР по българските стадиони. Защото президентите не желаят сами да си я сложат, а искат да се наричат с гръмките думи президенти, каза Борисов след Годишния форум за устойчивост на Западните Балкани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да си горд българин с такива министри начело....този човек за мене не буди никаква уважение
147
0
 
9
 
! Отговори
АЛО, ГЕЛА, преди 4 години
БОЛНИЧНИТЕ ДА СИ ПЛАЩАМЕ, ВАР ДА ВИ ПЛАЩАМЕ... *** НЕДНИ!ДЕ ДАВАТ ТАКА!
146
0
 
9
 
! Отговори
СПОРЕД ЕС преди 4 години
ДЪРЖАВНАТА ПОМОЩ СЕ ГЛОБЯВА . ТОЧКА.ГЕЛА ДА ВАДИ ОТ ДЖОБА, АМАН ОТ МИЛИАРДЕРИ ЗА НАРОДНА СМЕТКА!АЗ ОТ ФУТБОЛ НЕ ПЕЧЕЛЯ! НА МЕН ВАР НЕ МИ ТРЕБЕ!
145
0
 
8
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Същото е положението и в сектора на образованието. Там нали им вдигнаха заплатите и ги направиха достойни, а сега пак ще ги вдигат, но същевременно виждаме, че резултатите на учениците изобщо не се подобряват, а сякаш стават все по-зле.
144
0
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До Анонимен 150Виж, никой не кара хората да роботят такъв вид работа. Тези професии са призвание и не са за всеки. В България няма как да се плащат заплати на медиците, каквито се взимат в Германия, но съм съгласен, че минималните възнаграждения трябва да са малко по-достойни. Единствено може да се направи нещо по отношение на условията на труд в лечебните заведения, както и по отношение на организацията на работа в тях. Постоянното повишение на заплатите обаче, няма как да подобри услугата..
143
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АЙДЕ СТИГА ВЛАГАЛИ В ТОЯ НЕДОХОДОНОСЕН И ПРОПАДНАЛ ФУТБОЛ! СТИГА СТЕ ПРАЛИ ПАРИ! ДАЙТЕ ЗАПЛАТИ , ПЕНСИИ И БОНУСИ , АМАН ОТ РИТНИТОПКОВЦИ КОИТО НЕ СА СПЕЧЕЛИЛИ И ЕДНА КУПА ОТ 1994 !!!!
142
0
 
6
 
! Отговори
бб преди 4 години
Прав е премиера.Държавата не трябва да дава пари за тези и други стадиони.И защо да ги дава-да ходят на мач само николцина и то наричащи себе си фенове,където да се "разтоварват",да трошат и палят ,да осакатяват другите отишли да гледат футбол,да се бият с полицията,а като свърши мача да пренасят агресията по улиците.
141
1
 
9
 
! Отговори
Затворко преди 4 години
Защо Тиквата не пита данъкоплатците как да се изхарчат 1,5 милиарда излишек, а го харчи както си иска?
140
1
 
4
 
! Отговори
Тошо преди 4 години
Да бъде...или да не бъде!Това е въпросът на който хиляди години някой някъде търси отговор.Да нека се въведе, ама....след анализ от който да се види какви са положителните страни и колко са отрицателните!Кирил много искал, ами можеш ли .....то и аз искам футбол, ама.....само заради един отбор на ниво да се вкара системата ...НЕ!
139
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той ще се вози в майбах, а аз ще му плащам кефа? На Локо Пд ще им строят стадион? Абеее! Враца нямат пари за общинската болница, 30 бона на месец за Божилов имат. Кърджали и те!
138
0
 
16
 
! Отговори
Дядо Петър преди 4 години
Да плащат тия, дето си разиграват мачета в работно време.Като тоя от снимката.Ние останалите какво общо имаме с това?
137
2
 
12
 
! Отговори
Мутра преди 4 години
Тоя се кани да Бе'га!
136
4
 
3
 
! Отговори
Pinco преди 4 години
Футболът е много интересна игра. Футболът е проста игра с прости правила . А жалост корумпирани съдии не позволяват на тази така интересна игра да бъде честна . Въвеждането на VAR донякъде накланя везните тази игра да се играе честно ......
135
5
 
23
 
! Отговори
123 преди 4 години
А иска ли мнението на данъкоплатците, когато купува ненужни самолети!?08903
134
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До икономистЗащото в тези сфери има не малко специалисти, които са принудени или да полагат извънреден труд, или да работят на няколко места, за да им стигат парите за текущите битови разходи. Това често се отразява негативно на качеството на полагания труд, освен че е вредно за здравето и личния живот на специалистите.
133
6
 
11
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До СъседаА защо пък да увеличаваме възнагражденията в сферите на образованието и здравеопазването? Мотивацията при професиите на мед. специалист и учителя, не би трябвало да зависи от размера на възнаграждението. Това правило всъщност важи и за всички останали професии, но точно за тези двете важи в най-голяма степен. Аз лично не вярвам някой лекар, на когото са увеличили заплатата с 500 лева, изведнъж рязко да изпита желанието да спасява човешки живот, ако не го е правил преди това.
132
4
 
23
 
! Отговори
Съседа преди 4 години
Ние народа да решим а Боко после ще се хвали че той е дал пари от джоба. Баце има по-важни неща за оправяне като здравеопазване, миграция и други. За малките дечица които са бъдещето на една държава събираме капачки, а той седнал с Домуза ВАР да оправят
131
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този опровергава себе си ,нали уж сме една от най -стабилните и с най-висок рейтинг Държави.Една VAR система,която се използва в почти всички Държави в EU ние пак сме последни.
130
2
 
25
 
! Отговори
Бай преди 4 години
Ква държава ве ***. Ай стига популизъм! Погреба държавата без никакви скрупули, сега за нещо маловажно едва ли не референдум ще правиш.
129
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А пита ли данъкоплатците та обеща на "жълтурите" отбора на селянито около Пловдив милиони за стадиона им???Защото пловдивчани сме против!!!!ДА СЕ ЗНАЙ!!!!