Турция заплаши да затвори бази, ползвани от САЩ

От какво е недоволен турският президент Ердоган?
Обновена: 15 дек 2019 22:44 | 15 дек 2019 22:43, Веселина Йорданова
70
Турция заплаши да затвори бази, ползвани от САЩ
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплаши, че ще затвори, "ако е необходимо", двете стратегически военни бази, ползвани от САЩ в Турция, предаде Франс прес.

"Ако е необходимо, можем да закрием (базите) "Инджирлик" и "Кюречик", каза Ердоган в интервю за проправителствената телевизия "А хабер".

Турция редовно заплашва със затварянето на тези бази, когато дипломатическите отношения със САЩ се обтегнат. Покупката на руски ракетни системи С-400 от Турция и военната операция на Анкара в срещу подкрепяни от Вашингтон милиции в Сирия доведоха до напрежение между двете съюзнички от НАТО.

Намиращата се в Южна Турция военновъздушна база "Инджирлик" е използвана от американската авиация за кампанията срещу групировката "Ислямска държава" в Сирия.

В базата "Кюречик" в югоизточната част на страната, е разположена радарна система на НАТО. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Агата мачка наред и сащ ща му клекнат
30
11
 
2
 
! Отговори
о преди 4 години
Някой от тука вярвали на Ердо че ще направи нещо? Той е на власт с помощта на ЦРУ. Преди да избухне войната в близкия изток Ердоган беше казал: ,,Аз съм човекът на Близкия Изток. И имаме мисия която трябва да изпълним". Ето виждаме мисията която има. Първо даде възможност на американските окупатори да окупират Ирак. След това целия близък изток. Ердоган лае само като куче а това че в момента е в Сирия не го прави силен и мощен. Просто е показно за да не се събутят турците от Турция които гласува
29
2
 
5
 
! Отговори
Кеседжията преди 4 години
Ние като сме в на-то,хайр не видяхме,Ердо си държи на всичко.
28
13
 
3
 
! Отговори
Nnmm преди 4 години
Нищо няма да направи ! А ако го направи, кюрдите изведнъж ще се окажат с мнооого оръжие :)
27
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако преместят базите си в гърция ще стане интересно И всички помним колко бързо клекна ердоган покрай историята с проповедника андрю ли се казваше не помня
26
2
 
29
 
! Отговори
999 преди 4 години
До Прайдако някой се изхвърля - това си ти!След войната в Кипър, Сащ налагат икономическо и военно ембарго на Турция.След което Турция затваря военната база Инджирлик! - Ембаргото срещу Турция се вдига.Денс е по-странното, защото базата в Кюречик - ще бъде не само удар срещу Сащ, а и срещу целия южен фланг на НАТО. И Израел - ще остане със затворени очи срещу Иран!Ердоган никога не блъфира!!!Той играе твърдо и равностойно на масата. Сената прокара закон за да го манипулира той им отвръща!
25
5
 
15
 
! Отговори
Осман преди 4 години
Важно е великите турски опити да не спират
24
3
 
27
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Турция ако рече, може да затвори базите си за всеки. България и да рече, няма армия за да го направи. Затова този, който си грабне по няколко военни бази в БГ сега, ще си ги има за вечно ползване или поне докато не дойде Дядо Иван...
23
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оффф, тоя пак огладня
22
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Краварите направо да си ги взривяват бомбите там на място, че по-евтино. После джонгалите да бършат сълзи и да реват пред бате Вова. А *** и те да потриват ръце и да се смеят на кухия Ердо.
21
21
 
5
 
! Отговори
Драган преди 4 години
Да минаваме към валиета,до кат е време!! Щото Ердо е луд !
20
18
 
17
 
! Отговори
Просякът преди 4 години
Рано тая сутрин приюта за бездомници отвори вратите и пусна тумбата просяци и клошари,които плъзнаха из целия град.Две преки преди да стигне Желязната църква, Яcтрeб Османлията спря и си върза левия крак за бедрото с мръсен ***,разгъна патерицата и закукуцука към нея.Спря пред портите й и протегна ръка.Черкуващите се българи му пускаха по някоя пара.Събереше ли достатъчно си купуваш евтин алкохол и сурова козя карантия,която изяждаше лакомо като животно.
19
14
 
26
 
! Отговори
стига фесове преди 4 години
фесовете вън от нато и европа!
18
4
 
22
 
! Отговори
Това е късмет! преди 4 години
Веднага трябва да преместят базата у Банкя!
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ да си вардят бомбите в Инджирлик.
16
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чобанинът пак е слънчасал.
15
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросът с поммаците се решава бързо с премахването на двойното гражданство. Аз също съм двойно.......но бих гласувал за премахването му.
14
11
 
21
 
! Отговори
Ddd преди 4 години
Такива като турко изпълниха редиците на ИДИЛ. Израстнали и се изучили в цивилизацията а после се запътват към Сирия да стават ислямисти и да изнасилват осем годишни деца. Турко, доста точен психо-профил нали.
13
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясно el turko, ти си от ония с по 10 деца които не работят и взимат помощи от държавата по която плюят щот няма какво да правят друго
12
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
El turko поне нашите стават за показване вашите късокраки дебелотрътлести ханъми е ясно що ги закачулвате