Лъже ли Грета? Deutsche Bahn твърди, че е пътувала в първа класа

Активистката публикува снимка на която седи на пода във влак
16 дек 2019 07:30, Нели Христова
232
Лъже ли Грета? Deutsche Bahn твърди, че е пътувала в първа класа
Снимка: Reuters

Грета Тунберг предизвика съжаление, че се налага да се вози в претъпкани влакове, седяща на земята, за да се прибере у дома. Но в 21-век всеки знае, че снимките в Instagram не са най-достоверните източници на информация.

Още по темата

Лъже ли Грета за претъпкания Deutsche Bahn?

Между железопътната компания и еко активистката настъпи спор в Twitter, след като от Deutsche Bahn отговориха на снимката й светкавично: "Щеше да е също толкова добре, ако бяхте казали колко приятелски настроен и компетентен е екипът ни, който се грижеше за вас на мястото ви в първа класа."

Всъщност, това е вторият коментар на железниците относно снимката й. В първия, те и пожелаха приятно и безопасно пътуване и обещаха, че ще работят над това да подобрят влаковете си и да имат повече места. По-късно обаче настроението им към Грета рязко се промени.

Активистката нямаше как да не отговори

Тя обясни, че това, че се движи с претъпкан влак не е било нападка към компанията. Всъщност, това било хубаво нещо, тъй като все повече хора избирали екологичният начин за предвижване. Тя призна, че е получила място в първа класа след като влакът спрял в Гьотинген, 4 часа след отпътуването й.

Според хора във влака, момичето било с баща си и екипът на Deutsche Bahn били изключително любезни с нея. Дори и давали шоколадчета на които пише leblingsgast (любим гост). Те се раздават на хората в първа класа, както и на тези във втора при големи закъснения. 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Артистката Грета с мама оперна певица и баща също артист сигурно са в траур цялото семейство. Една година протести и шоу не допринесе нищо за климата, а беше добър семеен бизнес с филмче накрая. Бравос сем. Тунберг!
191
0
 
4
 
! Отговори
Константин преди 4 години
Както виждам, всички коментират кой ги дразни. Глобалното затопляне никого не дразни.
190
1
 
6
 
! Отговори
Бай Коко преди 4 години
Тези еко активисти винаги са ми напомняли на онези бели червеи които чакат някъде да се появи рана за да започнат голямата гощавка.
189
1
 
12
 
! Отговори
Стефан Петров преди 4 години
Малка вещица. Това е тя. Много ми е неприятна и като цяло нещо тия екоактивисти последно време ми идват леко остри и нагли. Нещо света се е побъркал тотално.
188
1
 
27
 
! Отговори
Минувачка преди 4 години
И стига с това хленчене, че е дете! Никакво дете не е, деца са петгодишните, които си играят с кукли и колички. Тази тук не е дете и отлично съзнава какви ги върши. Дете била - как не!
187
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, което у нас медийте на Пеевски правят е съпоставимо с това уродливо нещо, което ни се предлага от определени западни медии, но със същия привкус. Благодаря, но е прекалено горчиво!
186
1
 
43
 
! Отговори
Образован преди 4 години
Това *** излиза с подготвен репертоар, програма и визия.Вижте само снимката - благата усмивка и една букла, "случайно" спусната....ДА БЕ ДА! Все едно не ни е ясно колко часа е седяла по салоните и маркетинг агенциите, за да добие "правилния" външен вид, ментално и физически...КОЙ експлоатира децата по тоя начин??! Това е брутално безочие!!Продават деца вече! Горкото дете! Обработено, обучено, остригано..... много ми е грозно, съжалявам.Не мога повче!
185
0
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 4 години
Ако в един отрязък от време и място създадеш условен"ред" то останалото във време то и око теб ще породи обратен ефект на твоят "Ред" за да компенсира . Всичко е свързано и вашата "безкрайна любов" Тук зове за мъст и смърт Отатък... Контраста е неминуем ако не осъзнаваме абсолютната свързаност.
184
40
 
11
 
! Отговори
ТУРЧИН преди 4 години
ЗАСРАМЕТЕ СЕ,ДЕТЕ Е ВСЕ ПАК.....ВИЕ СТЕ ОТВРАТИТЕЛНО ПЛЕМЕ.....ДЕТЕ Е.....
183
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
192-194...... пърди си на воля, коментара не беше за теб
182
7
 
25
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Това тъпо същество кой го направи звезда питам и защо и се обръща внимание толкова специални на нея във век, когато всеки си говори каквото поиска?Аз лично бих и се изсмял в сурата ако съм един президент, бизнесмен или някаква значима фигура.Пръдла. Хванали за я рекламно лице от Грийнпийс и айде, вече всички трябва да и слушат тъпотиите. Лично на мен ми дреме за климатичните промени, на 40 съм и все планетата ще издаяне, докато съм жив. Тия преди нас, да не са мислили за нас. Аре всеки поединчно
181
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая Гретка ако не млъкне,като гледам колко хора я мразят и оплюват, климатичните промени ще се увеличат. За да накараш хората да те слушат трябва да си харизматичен симпатичен приятен човек иначе се получава обратен ефект. Като и гледам мутрата спира да ми дреме за климата
180
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не знам кой нормален родител ще си изпрати болното с поставена официална диагноза дете в такива премеждия, да я плюят обиждат и тн колко негативи насъбра ама то детето лудо не го осъзнава и родителите ли са болни мозъци??? И защо изобщо политици ,президенти и подобни лица и позволяват да участва в такива срещи... на болно дете без образование и опит в живота. До къде я докарахме
179
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като си активист бъди активист до край, не да се изкушаваш да седнеш в първа класа. Седи си на земята седнала ,нали е за добра кауза нека да видят хората каква си активистка
178
0
 
0
 
! Отговори
К. К. преди 4 години
Корекция - 25% от 3000 млрд. = 750 млрд.!!!
177
0
 
21
 
! Отговори
К. К. преди 4 години
Грета лъже, без да съзнава и затова жестоко своите последователи. Обръщам се към честните и интелигентни хора - какво бихте казали за тая затоплистка параноя, ако се окаже, че НЯМА(за най-голямо наше съжаление) глобално затопляне, НЯМА "климатични промени" и СО2 е безвреден, даже полезен газ(храна за растенията)? Как бихте окачествили агресията, която принуждава Европа да харчи 3000 млрд. евро всяка година за тия безподобни глупости? Дали не като едно от най-големите престъпления на времето?
176
1
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До Анонимен 171Не разбрах какво искаш да кажеш... Да не би да е това, че след като порасне човек, вижда, че е невъзможно да съществува социално и солидарно общество? Много жалко, че мислиш така, защото в такъв случай, ако си прав/а, това означава, че не може да съществува никакво общество в дългосрочен план. В момента и пазарната система върви към разпад, точно защото тя не може да създаде социално общество, а вместо това създава неравенство в обществото.
175
11
 
1
 
! Отговори
човек преди 4 години
Едно дете .Какво направи само едно дете ?! Възхитен съм от бликащия страх ... Прекрасно е ,че никой не знае какво следва !
174
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДаДойче бан не ги е "яд" за нищо. Просто когато Гретка се опитва да предизвика съпричастност посредством ПиАр, който хвърля кал по услугата която Дойче бан предлага, е нормално те да се защитят, особено ако са й оказвали вниманието което казват. Малко е нагло да обясняваш колко зле си бил докато домакините ти са полагали специални грижи за теб. Даже се учудвам, че така меко са реагирали, но то е ясно защо: ако я критикуват за това че си прави ПР на техен гръб, ще ги обвинят че не са еко.
173
0
 
4
 
! Отговори
Франкфурт ам Майн преди 4 години
До Грета...Дрън-дрън.