Катарски самолет се разминал "на косъм" с иранските ракети

В Иран забраниха на семействата на загиналите да говорят с медиите
14 яну 2020 12:00, Нели Христова
21
Катарски самолет се разминал "на косъм" с иранските ракети
Снимка: БГНЕС

Малко преди самолетът на украинските авиолинии да бъде свален от ракета, по неговия маршрут преминава машина от Катар.

Полет QR491 на Катарските авиолинии се отправя към Доха само два часа преди да бъде свален украинският самолет.

Още по темата

Той пристига до дестинацията си, но не и без стресови ситуации. В момента, в който самолетът излита от Техеран и срещу него политат ирански ракети. Според онлайн медията Al-Arabiya, катарският самолет се разминава "на косъм“ с тях.

Веднага след падането на украинският полет PS752 се появиха съмненията, че той е свален. Иран отричаше твърденията и ги наричаше "клевета“, докато в края на миналата седмица, правителството на страната само призна, че "човешка грешка“ е довела до свалянето на машината.

Самолетът бил объркан с крилата ракета. Но Иран продължава да се оправдава с факта, че през цялото време не е знаел, че по него е стреляно, въпреки че часове след падането на машината, страната отказа да предаде черните кутии за анализ.

Al-Arabiya съобщава и че някои от семействата на загиналите иранци са били  заплашвани от правителството да не говорят с "чуждите медии“. В противен случай те няма да получат телата на близките си, за да ги погребат.

Предупреждението идва малко след като Radio Farda публикува интервю с едно от семейства, което казва, че властите не са в контакт с близките на загиналите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Започнаха с фантасмагориите! Няма пасажерски самолет, който да се размине със зенитна ракета! Повтарям - няма! Да потретя ли или да кажа, че да, иранците извършиха непростимо престъпление! Но вярвам на думите на генерал Салами, че е било ненарочно, а по грешка! И мисля, че нервите им са били прегрели, страхът от удар ги е побъркал и направил реакциите им неадекватни!Но това с катарския самолет ми идва в повече!От зенитна ракета може да избяга с бърза маневра боен самолет.
16
2
 
3
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Интересно. Катарския самолет се размина '' на косъм'', но не е съобщил към диспечерите, че в район '' прелитат'' ракети. Или си измислят или са толкова виновни за свалянето на иранския самолет, колкото и изстрелялите ракетата.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честно казано си мисля, че е имало нещо "зад" самолета. Защото на тия ракетни системи се изписва много ясно, когато полетът е граждански. Или стрелецът много е държал да свали граждански полет, разбира се. Много тъпо за жертвите.
14
4
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Защо си мислиш, че американците не страдат от синдрома на приятелския огън. Над ирак са сваляли дори хеликоптери на ООН, а българските войничета бяха изпозастреляни като кучета или това не е удобно да се казва?
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 8Руското ПВО над Хмвймин до този момент нищо не е пропусналасамо някой друг потрошен руски самолет, но за това не е прието да се говори.Той и Путин още през 2015г обяви, че са пабедили ИДИЛ, ама още бомбардират болници и училища на терористите в Идлиб :)
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде не се перчете. Американското ПВО до този момент единственото нещо, което е свалила е иранския еърбъс с 295 човека на борда
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА какво ще кажете за варианта американски дрон и ракета въдух-въздух ?кво да ти кажем - много са ти остарели листчетата от съветското посолство. Иранския президент лично каза кой го е свалил, но руския *** е *** и упорит!
10
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво ще кажете за варианта американски дрон и ракета въдух-въздух ?!Чисто и недоказуемо....а Иран винаги е виновен дори и да са стреляли по дрона.
9
4
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
А колко ракети бяха прехванати от американското ПРО при атаката над СА и базите им? Руското ПВО над Хмвймин до този момент нищо не е пропуснала
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА къде са били съветските инструктори?плющяли са лосион :) Също като съветските инструктори в Сирия, дето опаткаха Ил62 вместо Ф16 :)Пещерняци като козoeбците!
7
7
 
0
 
! Отговори
... преди 4 години
На тези им се кефя само защото нямат страх от краварите и им се репчат здраво. Иначе са си обикновени пещерни създания.
6
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е положението с прочутите руски системи за ПВО всичките са с допотопни радарни дисплеи с електронно лъчева тръба където самолета се вижда като точка. С такъв радар единствено можеш да сваляш пътнически самолети. Евала хвалетте руската техника ... до 2012 със сигурност в Русия не се произвеждаха например осцилоскопи с цифрови дисплеи всичко беше грубо аналогово и нискокачествено като електроника.
5
1
 
5
 
! Отговори
Герини Кол преди 4 години
И 100 години да са пак умрелите са си умрели. Давност за погубени животи няма.
4
4
 
6
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
До Анонименсъбитието е отпреди 30 г., дай по-нов пример.
3
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аи не се пънете. Когато сащ свалиха иранския еърбъс с 295 човека на борда с какво го объркаха?
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Самолетът бил объркан с крилата ракета." ... Великата им армия на тия не могат да видят разликата в двете, а искате да им се даде ядрено оръжие...
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ислямска клоака.