Шестима на съд за фиктивните бракове с починали баби

Сред тях има полицай и служител на "ГРАО"
17 яну 2020 17:30, Нели Христова
19
Шестима на съд за фиктивните бракове с починали баби
Снимка: БГНЕС/ Архив

Шест души са били привлечени към наказателна отговорност заради участието си в престъпна група за придобиване на чужди имоти чрез фалшиви документи, съобщават от спецпрокуратурата, цитирана от "24 часа"

Сред обвиняемите лица има и служител в Териториално звено "ГРАО“ и полицейски служител. Те са използвали фиктивни актове за граждански брак с починали лица.

Още по темата

Привлечените бяха задържани на 15 и 16 януари 2020 г. в София при действия по разследването на следователи от Следствения отдел на Специализираната прокуратура и служители на Дирекция "Вътрешна сигурност“ на МВР и ГДБОП.

При извършените в хода на разследването претърсвания на жилища и автомобили, както и лични обиски, са иззети множество доказателства за престъпната дейност на групата – чужди лични документи, данни за лица, чиито имоти са придобити или са подготвени за придобиване от групата и др.

Ролята на полицейския служител в престъпното сдружение била да издирва възрастни или наскоро починали самотно живеещи хора, които притежават скъпи имоти и пари. Служителката в „ГРАО“ от своя страна заличавала от регистъра евентуални наследници на жертвите.

Иззет е и "издаден“ в Москва фиктивен акт за граждански брак на един от обвинените с починало лице, притежаващо голяма парична сума в банкова сметка и апартамент в центъра на София.

Днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за определяне на мярка за
неотклонение задържане под стража за петима от обвиняемите лица.

Парична гаранция от 5000 лева е наложена на шестия привлечен за участие в групата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Некрофили.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в схемата има полицай.общински служител.нотариус....показателно и обичайно за България
10
2
 
4
 
! Отговори
ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ преди 4 години
Служителката в ГРАО от своя страна заличавала от регистъра евентуални наследници на жертвите.СЪПРУГАТА МИ Е РОДЕНА В ЧУЖБИНА.БАЩА И В ГОЛЯМ БЪЛГАРСКИ ГРАД.ЗА ДА ПОЛУЧИ БЪРЗО Б.Г. ГРАЖДАНСТВО МИ ТРЯБВАШЕ СЪОТВЕТНО УДОСТОВЕРЕНИЕ - ОТ ТЕЗИ ДЕТО ТЕ ГИ ПРОДАВАТ ПО 5000 ЕВРО НА МАКЕДОНЦИ,КИТАЙЦИ,ЗУЛУСИ - УДОСТОВЕРЯВАЙКИ ЧИСТИЯТ ИМ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОДДА ВИ ПОКАЖА ПРЕПИСКАТА ДА СЕ УЖАСИТЕ- НЕ МОЖЕ !ЖЕНА МИ Е ЗАВЪРШИЛА СРЕДНОТО И ВИСШЕТО ( МАШИНЕН ИНЖЕНЕР) СИ ОБРАЗОВАНИЕ В СОФИЯМЕРСИ ГРАО
9
2
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Отработени схеми от мутренските времена на комунистите,когато натрупваха първоначалният капитал за да "приватизират" България,и го постигнаха.
8
0
 
11
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
От такива Чичиковци на човек наистина му се повръща.Те предизвикват повече погнуса и омерзение от крадците,грабителите и убийците.Защото подобни субекти крадат,ограбват и убиват човешкото в хората.Мъртви души търгуващи с човешки души.
7
2
 
14
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Ще кажа истината гола -в страната липсва ни контрола.Щом може много да се граби,това и ден и нощ се прави.Единственото тук решение,си е Военно положение.
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фиктивен брак с починало лице не може да има. Фиктивните бракове се сключват с живи хора. За починало лице се съставя официален документ с невярно съдържание Удостоверение за граждански брак. Престъплението е съставяне на официален документ с невярно съдържание с цел облагодетелстване, в случая получаване на наследство.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо на Бойко не вземат къщата,да видите как бързо така ще се направят законите,че да няма начин,или както казваше и наложи ЦЦ в цял ГЕРБ-ПО НИКАКЪВ НАЧИН да не стават такива измами и с имоти и сфирми!!!!П.П.Чуете ли в изказването:''ПО НИКАКЪВ НАЧИН" значи е човек на ГЕРБ тоя дето говори.
4
1
 
14
 
! Отговори
аналогия преди 4 години
Паричната гаранция да е 50000, а не никакви 5000 ! Те крали за стотици хиляди и ще се измъкнат в Африка, при Веска :(
3
2
 
18
 
! Отговори
Тиквария.. преди 4 години
Само хаос,анархия и беззаконие!
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой учудва ли се, че има замесен полицай и държавен чиновник?
1
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли престъпление без полицай в бандата ? Но така е в страната на тиквите .