Мистериозният вирус от Китай стигна и в Южна Корея

Засилват се опасенията от разпространяване на епидемията
20 яну 2020 12:18, Елка Василева
15
Мистериозният вирус от Китай стигна и в Южна Корея
Снимка: архив, БГНЕС

Южна Корея потвърди днес първи случай на мистериозния вирус, появил се миналия месец в Китай, засилвайки опасенията от разпространяване на епидемията, предаде Франс прес.

Южнокорейският център за контрол и превенция на болестите съобщи, че вирусът е бил изолиран при 35-годишна китайка, пристигнала със самолет от китайския град Ухан, откъдето изглежда е тръгнала заразата.

Жената посетила болница в Ухан заради хрема. Предписали й лекарства, след което тя отпътувала за Южна Корея.

Още по темата

При пристигането й на южнокорейското летище "Инчхон" били установени симптоми на заразата и жената била поставен под карантина. Днес видът на заболяването е бил потвърден и тя е поставена в изолация в лечебно заведение в Инчхон. Заразената пътувала за Сеул във връзка с предстоящите празненства за началото на китайска Нова година.

На 31 декември миналата година китайските власти уведомиха Световната здравна организация за случаи на неизвестна пневмония в град Ухан, Централен Китай. На 7 януари китайските специалисти установиха причинителя на заболяването - коронавирус 2019-nCoV, посочва ТАСС, цитирана от БТА.

По най-нови данни заразените в Ухан са вече 198. До момент има трима починали.

По един потвърден случай на зараза с вируса има в Тайланд и Япония, а в Сингапур шестима души са настанени в болница с подозрения за новия вид пневмония, но диагнозата им не е потвърдена.

Тежкият остър респираторен синдром (на английски SARS), отне живота на 650 души през 2002-2003 г. в континентален Китай и Хонконг, припомня АФП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: КитайвирусЮжна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
1
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 4 години
Ама защо няма вирус който да мори само азиатци ?! Всичко което мърда е деликатес за тия *** , 100% от всички световни зарази са от Азия и Африка .
9
0
 
2
 
! Отговори
Страшно е преди 4 години
Вече двама души са почнали в Китай? Ужас ! Отивам към аптеката за си понакупя няколко торби с лекарства.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусните щамове идват от космоса. Някои от тях се създават в лаборатории. Този щам е създаден специално за жълтата раса. По този начин ще Редуцират населението. Другарят Тръмпажиев разбра че с Китай няма да се разбере по друг начин, но чрез щамове ще ги унищожи поне наполовина. Решението да се предотврати Пандемия е изолиране на вече заразените и затваряне на границите на всички държави за Китайци.
7
1
 
1
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Всички ще умрем до 12г
6
0
 
1
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
Преди години се натъкнахме на тн AIDS AND FLU Activators за първи път публикувах съобщение през 2004 ,2005 година заради нагла диверсия готвеща заразяване на милиарди хора с нови опасно активирани и патогенизирани порази .Вижте набеждаване з ауж птичи грип на Румъния Турция Украйна и България. Тогава попаднахме на лаболатория в Англия където заразяваха пробите.
5
1
 
16
 
! Отговори
Men преди 4 години
Пак почват експериментите с нови вируси за да се продават все повече и повече лекарства най печелившият бизнес на планетата
4
0
 
2
 
! Отговори
До 898676749 преди 4 години
На кого е тоя телефонен номер???
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички ще ***, спокойно, и демократи и комунисти................природата се е погрижила..............инсулт, инфаркт, рак, вируси и т.н.Кой по-рано, кой по-късно................в гробищата има място за всички, ако няма...........има крематориуми!!!
2
18
 
6
 
! Отговори
898676749 преди 4 години
и в България един смъртоносен вирус иска да ни умори, той не е мистериозен, има си име, - бсп!
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Нови и незнайни болести ще се явят.Хората ще падат по улиците, без видими причини" -- баба Ванга