Швейцария може би вече не е раят за богаташите

Най-заможните клиенти на банките изтеглят големи суми пари
23 яну 2020 21:20, Нели Христова
14
Швейцария може би вече не е раят за богаташите
Снимка: БГНЕС

Всички свързват Швейцария най-вече с банките, където най-големите богаташи държат авоарите си. Или поне беше до сега. Според последните данни на същите тези швейцарски банки, заможните им клиенти са започнали да теглят „големи количества пари“, за да си ги складират "сами“.

Оказва се, че богатите хора биха предпочели пачките им да са в някой сейф или частен склад, зависи колко много са наистина, вместо да са на безопасно място в банката.

Причината е проста – алчност.

Необичайното действие идва след пет години на „отрицателни лихви“. Швейцарските банки трябва да плащат на Швейцарската национална банка, за да не поскъпне франка прекалено много. Понякога банките плащат задълженията си като въвеждат такси върху най-богатите си клиенти.

Разбира се, сред хората, които целят да натрупат богатство, а не да дават пари на банката, подобна практика не е особено популярна. След тези пет години някои от най-заможните клиенти на швейцарските банки предприемат радикалните мерки, за да предпазят парите си.

Таксите, които банките трябва да плащат, бяха въведени през 2015 година. Те направиха трудно за тях печеленето на пари от ипотеки и заеми.

И докато някои молят клиентите си за сътрудничество по друг начин, по който банката може да печели пари, други взимат сумите от най-богатите си клиенти.

Разбира се, ако това не ви допада и искате да изтеглите огромна сума пари, пътят не е лесен. Богаташите, които искат да се откажат от услугите на швейцарските банки трябва да имат готов застрахователен план и място, на което да съхраняват парите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Пак съм Аз преди 4 години
Швейцарците се характеризират единствено с алчността си към парите.Алчност,алчност,алчност,алчност-това е единствената им човешка стойност,критерии за човека и ценности-швейцарски??????.Няма любов и обич между хората,няма секс,няма сватби,няма семейство,няма ДЕЦА.Има неописуема самота и явно,видимо болезнено нещастие.Тъъъъъъъъъпи швейцарци.Африканци и араби им раждат деца???-деца,по 4-5,-*** и ***,-все недъгави.Алчните швейцарци се ИЗРАЖДАТ.
12
0
 
0
 
! Отговори
Аз,политикът, преди 4 години
Едвам оцелях там,в Швейцария,11години-унижения и мизерия,в мизерия и унижения,унижения,унижения.Това е държава на ЗЛОТО.Човекът-Личността там е нищо.Куче или друго животно или твар да си в Швейцария,или черен ***/*** от Африка да си.Грозен народ и нация.Изключително неорганизирано правова и юридически-законоводържава-неспазване,нито собствените си закони,нито дори Конституцията си.Държава-ТИРАНИЯ,водеща НАЙ-ТЪПАТА ПОЛИТИКА в СВЕТА.
11
2
 
0
 
! Отговори
BANKER преди 4 години
V BALGARIA E RAI I VAV FRANZIA..
10
0
 
0
 
! Отговори
ggg преди 4 години
Подкрепям банките но...все пак решението им трябва да е добре обмислено .В момента те предлагат алтернатива на в пъти по ниска цена ,нарича се трзор.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Банките са абсолютни рекетьори.
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не си държат парите в банки, защото и там фалират големи банки. Но ги спасиха, за разлика от нашите. Сега банките полека се изплащат. Целият цвят спасяваше и финансовата система на САЩ преди няколко години. ЕС. Япония.... всички им дадоха, за да не рухнат от безкрайното им печатане на долари без никакво покритие.Миналата година в Швейцария имаше допитване дали франкът им да има покритие или не. Но ако има, никой нямало да му помага! И мнозинството избра да няма покритие...
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Където има- араби, турци и ***, живеят зле. Явно и там са се домъкнали башибозуци- Измамници.
6
9
 
6
 
! Отговори
Mislitel преди 4 години
Parite otkradnati ot naroda ot hora kato Putin, Erdogan, Boyko i oshte drugi dyrjavni glavi se syhranqvat v Sveshcarskite banki.Imenno tam e zabraneno da se dava informaciq koy kolko pari dyrji i vsi4ki seyfove sa anonimni!
5
5
 
21
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Време беше и тия паааразити да хлопнат кепенците. Безполезни хрантутници.
4
2
 
44
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Клекнаха пред ФБР преди време и вече банковата тайна не е тайна .
3
5
 
53
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Истината е,че швейцарските банки бяха задължени да дават информация за депозитите.А голяма част от клиентите им биха се съгласили дори с отрицателни лихви,но не и с осветяване на богатството им!
2
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ни "поробят" българския народ ще е в пъти по-добре! А ДАНО!!!!
1
17
 
16
 
! Отговори
малъо халозаров преди 4 години
теглят и ги депозират у северна корея по втория начин,там само чакат валута по второ направление за икономиката им,дават хубави лихви но не бият тупана