Меркел: Нека се борим по-силно с промените в климата

Поставяме въпрос за оцеляването на човечеството
24 яну 2020 08:22,
16
Меркел: Нека се борим по-силно с промените в климата
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел призова за бързи и решителни действия за борба с промените в климата по време на своя реч на световния икономически форум в Давос, като добави, че целите на парижките споразумения са въпрос на „оцеляване“, пише европейската редакция на списание Politico.

Още по темата

„Убедена съм, че цената за бездействието ще е много по-висока от цената на действието“, каза тя по време на речта си, след което увери, че вярва в способността на международната общност да се адаптира и да намали съществено вредните емисии до 2050 г. и да постигнат „климатична неутралност“.

Въпросът за това дали света може да постигне целите на парижките споразумения „може да е въпрос на оцеляване“, добави тя, като според нея богатите страни са по-отговорни за решаването на този проблем. Освен това Меркел прие различен подход по отношение на младите активисти, като шведката Грета Тунберг, в сравнение с президента на САЩ Доналд Тръмп. Американският държавен глава отхвърли призивите на активистите и ги нарече „пророци на гибелта“, но Меркел заяви, че „нетърпимостта на младите хора е нещо, към което трябва (и ние) да се стремим“, пише агенция „Фокус“.

Канцлерът обърна внимание и на редица местни проблеми, свързани с климата и природата.
„И в Германия също имаме огромен брой хора, които не смятат, че въпроса е спешен“, каза тя и обясни, че решенията, свързани с намаляването на ядрена енергия и използването на въглища могат да доведат до по-високи цени на електричеството, което е раздразнило някои хора.

Меркел посочи и разделението между големите градове и провинцията в своята страна.
„Индивидуалната мобилност е нещо, с което хората в градовете са в положение да се съобразят, за разлика от хората от провинцията“, каза тя.

Канцлерът няколко пъти повтори, че международното сътрудничество е изключително необходимо, ако света иска да постигне промяна. Тя посочи „невероятния прогрес“, който е бил постигнат от първия Световен икономически форум, който се е провел през 70-е години на миналия век и добави, че всичко това не би било възможно без сътрудничеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За свръх популацията дума не обелва.
15
0
 
5
 
! Отговори
Дърта кукумявка преди 4 години
Тази взе че затвори всичките си АЕЦи които нямат емисии и ги замени с мръсни ТЕЦовеи после тръгнала да учи другите за техните емисии. Германия си увеличи въглеродните емисии със над 20% при постоянен спад на консумацията
14
3
 
1
 
! Отговори
гл. шеф. преди 4 години
до. цял свят. от гл. шеф на тайно разузнаване. Г. МЕРКЕЛ. вие сте силна жена. от сърце си гледате работата. и ще постигнете целта. от нас хиляди дълголетия...
13
0
 
12
 
! Отговори
Валерия преди 4 години
Ангела Меркел и цялата пасмина от Брюксел са эа ВОЕНЕН СЪД!!! Това е и финалният акт на эападния проект диктуван от САЩ и от англосаксонския циониэъм!!! "Либералният" модел отдавна е иэчерпан !!! Апропо, социалното неравенство е ЧУДОВИЩНО хората иэнемогват а и централните банки отдавна са с отрицателни лихви!! Отвори границите эа главореэи, въведе ЕВРОТО, съсипа милиони човешки съдби ....... ситуацията е неспасяема а эа климата не эная но Бог бави но не эабравя!!!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Меркел няма ли вече да си ходи?"Не бе, Меркел е несменяем стожер на демокрацията от 20 години, а Путин - зъл диктатор, не знаеш ли?
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да правят стоките по издържливи могат но не искат така ще щадят климата но не е изгодно.По изгодно е да е с намалени експлоатационни качества.
10
2
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
"Браво на Меркел,това е реч на визионер гледащ много напред"За разлика от теб, очевидно. Или ти платиха за тая глупост?
9
0
 
15
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Не зная за вас, но при мен всяко едно изявление на тази малооумничка преизвиква спазъм за повръщане. Противна, гнусна и долна леличка.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Германия има финансов стимул да живееш максимално далече от работното място. 30 цента на километър ти зачитат разход който да си приспаднеш от доходите и да плащаш по-малко данъци. Така ли пазят околната среда?
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как се бори Германия с промените в климата? Давайки 2 години базова гаранция на чисто новите немски автомобили за да са еднодневки и да купуваш и хвърляш. Това ли им е борбата с промените в климата? Лицемери гнусни немски.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меркел няма ли вече да си ходи?
5
0
 
10
 
! Отговори
Пачи преди 4 години
Тия "пенсии" ще изпапкат всичките природни ресурси и няма да оставят нищо на идните поколения. Как ще ги запомнят? Как ще ги споменават децата им? Цивилизациите траят около 400 години, изглежда и тази се е изчерпала.
4
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Меркел,това е реч на визионер гледащ много напред
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Въпросът за това дали света може да постигне целите на парижките споразумения може да е въпрос на оцеляване"---По груби сметки, човека се е появил преди 40-50000 години и оттогава ту оцелява, ту не оцелява (климатични промени, потопи, ледникови периоди, горещини и засишавания). Първите цивилизации са се родили в Месопотамия! В пустинята??? Хайде бре! Тогава не е било пустиня, ама не е имало и "международно общество за борба с глобалното затопляне".
2
1
 
21
 
! Отговори
провинция преди 4 години
Да седне върху някой от вулканите да не изригва и да не изпуска пепел и пушек в атмосверата.Тия лъжат та се късат за да ни ограбват с измислени екологий.Целта е да забогатеят за наша сметка още.
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажи го това на Тръмп=бука,той решава съдбата на света,на него климата не му пречи.