Китай разширява карантината за новия коронавирус

Изолирани от света вече са 56 милиона души
25 яну 2020 13:13, Красимир Ангелов
19
Китай разширява карантината за новия коронавирус
Снимка: БГНЕС

Властите в провинция Хубей в Централен Китай обявиха, че разширяват обхвата на мерките за ограничаване на разпространението на новия вирус, който вече отне живота на 41 души в страната, предаде Франс прес.

Още по темата
Към 13-те града, които вече са под карантинта в провинцията, са добавени още пет. По изчисления на АФП това означава, че изолирани от света вече са 56 милиона души.

Мерките включват прекъсване на транспортните връзки до и от тези градове.

Китайските власти съобщиха, че въвеждат национални мерки за откриване на новия вирус във влакове, автобуси и самолети, за да се спре разпространението му. На място ще има точки за преглед и всички пътници със симптоми на пневмония ще бъдат откарвани незабавно в медицински центрове, съобщи Националната здравна комисия, цитирана от БТА.

Същевременно в китайския град Ухан ще започне строеж на втора болница за лечение на пациенти с новия коронавирус. Болницата ще разполага с 1300 легла и трябва да бъде завършена за 2 седмици.

Строителството на първата болница, предназначена за пациенти с новото заболяване, е в ход и се очаква да приключи до 3 февруари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
9
 
! Отговори
бай х преди 4 години
Китай- Болницата ще разполага с 1300 легла и трябва да бъде завършена за 2 седмици.България - магистрала Струма дотук 10 години минаха и още не е готова
12
9
 
7
 
! Отговори
КНР-ПОБЕДА!!! преди 4 години
Вечна слава на Поднебесната империя!Вечна слава на Китайската народноосвободителна армия!Вечна слава на вожда и учителя Мао!Вечна слава на Дън Сяопин!Вечна слава на Си Дзинпин!България и Китай - братски държави!
11
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Двама кихнали и китайските фашуги затварят 50 милиона. И има ***, които викат браво. Ненормален свят!
10
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10 ДАКАТАВ КИТАЙ ИМА МНОГО ХОРА!! АКО НА 100 ХИЛЯДИ УМИРАТ 1000 СИ Е СМЕШНА РАБОТА!СМЪРТОНОСЕН ВИРУС ЗНАЧИ ДА ИЗБИВА ПОЧТИ ВСИЧКИ А НЕ САМО МАЛКА ЧАСТ ОТ ТЯХ!!!КОРОНА ВИРУСА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПУСНАТ УМИШЛЕНО В ЦЕЛИЯ СВЯТ ЗА ДА ГО ПРОЧИСТИ , ЧЕ СТАНАХМЕ ВЕЧЕ 10 МИЛИАРДА!ОГРОМНИ ПОЛЗИ ЩЕ ИМА ОТ ВИРУСА ЩОТО ВСИЧКИ *** БОЛНИ И ПОВЕЧЕТО С ВЕНЕРИЧЕСКИ БОЛЕСТИ СИ ЗАМИНАВАТ!! ВРЕМЕ Е ЗА ЧИСТКА!
9
3
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОРОНА ВИРУСА ОТ КИТАЙ Е СМЕШЕН!!! ПОВЕЧЕТО ГО ПРЕМИНАВАТ КАТО ЛЕКА НАСТИНКА НО СИ ТРЕБЕ ДОБРА ИМУННА СИСТЕМА!!ДА МУ МИСЛЯТ СПИНОЗНОБОЛНИТЕ И ДРУГИТЕ СЪС СЛАБА ИМУННА СИСТЕМА ЗА ТЯХ ТОЗИ ВИРУС Е ИДЕАЛЕН ДА ГИ ОТЪРВЕ ОТ МЪКИТЕ!!!
8
5
 
19
 
! Отговори
Dakata преди 4 години
Починалите от въпросния вирус не са 40 а няколко хиляди.Властите нарочно крият бройката за пред света.Починалите моментално се изгарят и не се дава никаква гласност.От къде знам ли, жена ми е китайка и в момента живеем в Китай.
7
1
 
5
 
! Отговори
47 преди 4 години
Размерите са все едно голям мол у нас, само площа на която се строи е 25 декара. Имаше снимка с 50 багера.
6
4
 
11
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
строят болница за 2 седмици?тва някакъв изолиран палатков лагер ли ще бъде ?кога проведоха конкурс за изпълнител? кога мина наддаването ? кога се изготви проекта?
5
1
 
13
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Крутите мерки идват малко късно,както винаги когато необходимото трябва да бъде свършено от бюрокрация.И карантината е безвъзвратно закъсняля за да има реална полза от нея.Духа (вируса) вече е напуснал бутилката и се е добрал до места като Европа и Америка,тоест проблема е на целия свят.Оттук нататък думата има медицината.
4
4
 
10
 
! Отговори
Антимонголоид преди 4 години
Така монголоидите да си седят ам и да не шават много.
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той вирусът е вече в София. Ще стане страшно
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте, че и очите трябва да са покрити, а не само носоглътката.
1
1
 
38
 
! Отговори
Аз преди 4 години
"Болницата ще разполага с 1300 легла и трябва да бъде завършена за 2 седмици."без коментар!