След земетресението в Турция: Броят на загиналите расте

Петгодишно дете и майка му бяха спасени изпод развалините
26 яну 2020 15:35, Нели Христова
25
След земетресението в Турция: Броят на загиналите расте
Снимка: БГНЕС

Броят на загиналите след силното земетресение в Турция вече е 35 души. Това обаче не са окончателните данни, тъй като продължават мащабните спасителни акции, които да открият още оцелели под разрушените сгради. Ранените са близо 1500.

Още по темата

Повече от 20 часа след труса, 5-годишно дете и майка му бяха извадени живи от развалините на дома си, съобщават от NOVA. С напредване на времето обаче шансовете за откриване на живи хора намаляват.

Хиляди са останали без дом след труса с магнитуд 6,8. Огледът на щетите потвърди над 600 тежко повредени сгради. Още 400 са понесли щети, които тепърва ще се оценяват. Засега хората са настанени в палатки, спортни зали и други обществени сгради. Времето е много студено и грижата за останалите без дом е още по-наложителна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
10
 
23
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
Дано и загиналите се преродят като Феникси, не само сградите. Но какво е един човешки живот, важни са материалните щети по сградите...
3
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция ще се възроди като Феникс, след такъв катаклизъм. Ще се изправят и ще построят по-здрави и по-устойчиви и по-нови и по-красиви сгради. Ами ние да му мислим, че пак сме на последно място в хубавите класасии и на първо място в лошите.
2
27
 
29
 
! Отговори
vr преди 4 години
Aбе "днес.бг" какво ни занимавате всеки ден, какво станало в някаква си държава?
1
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1И ти с тая кривФа дзуррла се опитваш да се натикаш не само в групата на хората, ама дори в категорията на нормалните! Ах на дядо милото криводзуррлато създание амджъккаазлийско буллгаарско, и оно си мечтае да е в категорията на нормалните хора!