Дъщерята на Коби Брайънт е сред жертвите на катастрофата

Пътували към баскетболната академия, в която Джана тренира
Обновена: 27 яну 2020 08:32 | 27 яну 2020 07:30, Анисия Иванова
11
Дъщерята на Коби Брайънт е сред жертвите на катастрофата
Снимка: БГНЕС

Една от четирите дъщери на легендата на НБА Коби Брайънт - 13-годишната Джана, е сред жертвите на катастрофата с хеликоптер, при която загина и великият баскетболист.

Те са пътували към баскетболната академия, в която Джана тренира. По все още непотвърдена информация, на борда е имало друга млада баскетболистка със своя баща.

Частната машина на Брайънт се разби край Лос Анджелис вчера. Освен атлетът и дъщеря му, на борда имало още 7 души. Оцелели няма.

Двамата са пътували за баскетболен мач, когато се е случила трагедията. Джана бе на 13 години. Първоначално бе съобщено, че загиналите са общо петима, но сега се оказва, че са били 9, съобщава Gol.bg

Суперзвездите на НБА бяха шокирани от новината и разкриха емоциите в социалните мрежи. Двубоите от нощта започнаха с минута мълчание, а в мача между Торонто и Сан Антонио двата отбора умишлено не атакуваха при първите си нападения, стигайки се до 24 секунди, като това бе един от двата номера, с които играеше Коби. 

"Нямам думи да опиша болката, която изпитвам, след като загубих приятел, брат и партньор. Обичам те братко, ще ни липсваш. Разтърсен съм" написа Шакил О’Нийл в Истанграм. Двамата с Брайънт спечелиха 3 титли заедно. 

"Приятел, легенда, съпруг, баща, син, брат, носител на Оскар и най-великият Лейкър на всички времена! Не мога да повярвам. Плаках цяла сутрин след тази ужасяваща новина. Аз и съпругата ми Куки сме разбити", добави Меджик Джонсън в Туитър. 

"Не знам откъде да започна. Именно Коби ме запали по играта, след като гледах финалите през 2010-а. Това преобърна живота ми. Исках да бъда като Коби. Невероятно съм тъжен" написа Джоел Ембийд. 

"Сърцето ми е разбито. Ти бе истинска легенда и приятел. Почивай в Мир. Мислите и молитвите ми са с неговата съпруга и децата му", заяви Тони Паркър. 

"Семейството на НБА е потресено от трагичната смърт на Коби Брайънт и неговата дъщеря, Джана. В продължение на 20 години той ни показваше забележителния си талант и абсолютната си  отдаденост да печели. Той е един от най-невероятните баскетболисти за всички времена и ще бъде запомнен с това, че вдъхнови толкова много хора по света", се казва в официалното съобщение на НБА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
7
 
! Отговори
до 6 преди 4 години
Той си има приказ другарят, това ще го пише при всеки удобен случай, да хули всичко американско.
1
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коя е тая "Джана" бе джанам? ДжИана ли имате предвид?