Елитни коне за терапия на болни деца изгоряха в пожар

Собствениците на животните подозира умишлен палеж
Обновена: 27 яну 2020 11:24 | 27 яну 2020 11:24, Камелия Цветанова
16
Елитни коне за терапия на болни деца изгоряха в пожар
Снимка: Pixabay

Пожар изпепели конюшня във врачанското село Сираково, загинаха 11 елитни коне, участвали в национални състезания и помагали за терапия на болни деца.

Животни били вътре, когато огънят лумнал и се разгорял за броени минути. Конете са собственост на различни хора, които ги гледали заедно, за да могат да си помагат взаимно.

Подозират, че са станали жертва на палеж.

Конюшнята се намира извън селото и затова пламъците били забелязани твърде късно. Сигнал в пожарната подал шофьор, който минал от там случайно и забелязал, че сградата гори.

Пръв дотичал човек от селото, който обаче не успял да извади животните заради силно разгорелия се пожар.

Ударът за собствениците на конете идва след изключително успешно състезание в столицата, където с 5 коня взели 7 награди.

"Отидохме на състезание и с моя кон спечелихме трето място. Състезавам се от една година с него и само печелим”, казва Паулина Павлова, състезател пред Нова тeлевизия.

"Беше от първите. Най-добрата беше. Много уважаваше коня, много се грижеше за него. Ама ... лоши хора”, споделя Радко, дядо на момичето.

Час по-рано около конюшнята било съвсем спокойно, твърдят очевидци. Около 8:30 часа сутринта обаче пламъците лумнали изведнъж.

"Видях, че гори. 5 минути по мене дойдоха и собствениците като им се обадих. Беше приключило”, казва Емил Иванов, очевидец.

"Беше голям шок! Просто каза: "Конюшнята е изгоряла и абсолютно всички коне са мъртви“, разказва Дамяна Стойчовска, собственик на кон.

Щетите са сериозни дори без да се смята изгорялата сграда.

Според източници на Нова тв полицията работи по 2 версии - запалване от късо съединение в електроинсталацията или палеж. Разследването продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: пожардецатерапияконе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Брокер до Разбирач 1 преди 4 години
Направи си засъраховка живот при мен и ставаш първия застахован кон в България.Кон бе,кон!
13
1
 
1
 
! Отговори
до Аномнимен 4 преди 4 години
До АнонимеН Много ме кефи като говорите за неща, от които не разбирате. В България няма застрахователно дружество, което да застрахова спортни коне. Факт. Ако ми намериш такова, аз първи ще си застраховам моите коне там. Чуждестранни застрахователни компании отказват да застраховат спортни коне, които са на територията на друга държава. Факт.
12
0
 
3
 
! Отговори
Искрен преди 4 години
Само да кажа, че в България в конния спорт няма пари. Поне в прескачането на препятствия, в каквато дисциплина са се състезавали въпросните коне. Дори по частните турнири с голям награден фонд (а те са 3-4 за целия сезон), първият я вземе 500лв, я не. Тъй че това, че конете се били върнали от състезание, където са обрали първите места, не е меродавно и едва ли ще се окаже вярно подозрението за умишлен палеж.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво чудовище трябва да си за да изгориш живи конете? Просто нямам думи. Но да, за съжаление това е България. Искаш да правиш някакъв бизнес, потръгне ти, и някой я те подпали, я те ограби, я ти направи мизерия с властите. Жалко за кончетата, те с нищо не са заслужили да им се случи това.
10
37
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Елитните коне стават само за елитни луканки.Глупави смърдящи твари не особено годни дори за единственото, което могат да правят - да влачат товари.
9
4
 
15
 
! Отговори
роки преди 4 години
за съжаление така стоят нещата в Българияпреди години приятел си отвори бизнес в хасково и като му изгоряха бизнеса 3 пъти избяга ца чужбина и преди няколко месеца стана същото на друг това е за един малък град помислете как стоят нещата в по големите градове
8
5
 
1
 
! Отговори
фен на танас преди 4 години
До АнонимеНТи колко си умен. Коя компания застрахова коне и колко ще струват. Когато не разбираш нещо поне не говори глупости.
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
така, така, никакъв достоен бизнес не може у бг да се поддържа, мутрите горят всичко, дали ще е със свински грип, птичи грип или просто те запалват...
6
0
 
5
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Собствениците да сезират архиепископ Датев Акобян.
5
1
 
10
 
! Отговори
KOKO преди 4 години
ZALKO ZA KRASIVITE ZIVOTNI,UZASNA SMART. AKO NARO4NO NJAKOI GI E ZAPALIL,DANO MU SE SLU4I SASHTOTO.
4
21
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОНЕТЕ СА ЗАСТРАХОВАНИ А НАЙ-ВЕРОЯТНО СА БИЛИ И ВЕЧЕ СТАРИ !!КОНЕ, РЕКИ, ВЪЗДУХ!!! ВСЕКИ РУСКИ БИЗНЕСМЕН ЩЕ ВИ КАЖЕ, ЧЕ ТЕЯ НЕЩА НЕ СА ВАЖНИ!! ВАЖНА Е САМО ПАЧКАТА!!!ГОРИ КОЛИ ЗА ДА ВЪРНЕШ САМО ЖЕЛЯЗОТО КОЕТО ТИ ТРЯБВА!ИЗСИПИ ТОКСИНИТЕ ВЪВ РЕКАТА ЗА ДА СИ СПЕСТИШ ИЗВОЗВАНЕТО НА ОПАСНИ ХИМИКАЛИ!)ПАЛНИ КОНЕТЕ ЗА ДА СИ ПРИБЕРЕШ ЗАСТРАХОВКАТА!!! НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО ВЪВ ВСЯКА КОМУНИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА ОСОБЕНО БЪЛГАРИЯ!!!
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато на подпалвачите продължава да им се разминава заради некадърността на разследващите, такива неща ще продължават да се случват.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото по прости стават хората, толкова повече простотии ще се случват.
1
1
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
да изгориш живи конете, това що е ........