Два метра са достатъчни за заразяване с коронавирус

Възможно е човек да се зарази и по контактен път
28 яну 2020 19:21, Ния Христова
11
Два метра са достатъчни за заразяване с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Заразяването с новия китайски коронавирус, който предизвиква пневмония от нов тип, може да се случи и от разстояние от два метра, съобщи Нова телевизия.

Още по темата
"Всички трябва да носят защитни маски и максимално да съкратят броя на близките контакти, за сегашния момент под близки разбираме на разстояние от един до два метра" , коментира Ли Синван,представител на Държавната комисия по въпросите на здравеопазването, цитиран от в. "Женмин жибао".

Той уточни, че коронавирусът се разпространява предимно по въздушно- капков път, но има възможност и човек да се зарази по контактен път.

"Ако вирусът попадне на кожата на ръцете ви и по невнимание потъркате очите си, можете да се заразите. Затова е необходимо да се носи защитна маска, да се мият старателно ръцете - това снижава риска от разпространение на вируса и заразяване с него", каза Ли Сиван на брифинг.

На 31 декември Китай уведоми Световната здравна организация за нов неизвестен тип пневмония в Ухан. На 7 януари беше установен и причинителят- коронавирус 2019-nCoV. Новият коронавирус достигна Южна Корея, Тайван, Тайланд, Непал, Виетнам, Саудитска Арабия, Сингапур, САЩ, Канада, Франция и Австралия.

Смъртните случаи
от вируса достигнаха 106, а броят на заразените нарасна на 4547.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Готин преди 4 години
,,Прекрасно,, оръжие.Деодорираш определен участък. Мъглата попада в очите ви. Вие си казвате: Просто смог. И си продължавате по пътя. След две седмици сте ,,готов,,.Китайска фармация да го е...!
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Създателят на вируса си харчи хонорара сега.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Два метра са достатъчни за заразяване.После два метра за заравяне.И без да се поддавате на паника.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На дълбочина или на дължина.
6
1
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НАЦИОНАЛНАТА ГРИПНА ЛАБОРАТОРИЯ НЕ МОЖЕ ДА ИЗСЛЕДВА ПРОБИ СЪС СЪМНЕНИЯ ЗА КОРОНАВИРУС ПОРАДИ ЛИПСА НА РЕАКТИВИ !! НАКРАТКО И ДА ИМА И ДА НЯМА БОЛНИ ОТ КОРОНАВИРУС ТОВА НЯМА КАК ДА СЕ УСТАНОВИ ЩОТО БОРИСОВ ПАРИ ДАВА САМО ЗА ЗАПЛАТИ ЗА КОНСУМАТИВИ ПАРИ НЯМА!!!----------ЗА ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ ПО-ЯСНО ЗА БОРИСОВ Е ИЗГОДНО ЛАБОРАТОРИЯТА ДА НЕ МОЖЕ ДА ИЗСЛЕДВА ДАЛИ ИМА КОРОНАВИРУС В БЪЛГАРИЯ ЩОТО ТАКА ЩЕ СИ СПЕСТИ ПАРИ!!БОРИСОВ Е ЧИСТО ЗЛО И ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА НЕГО НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ СЪЩО!
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече и в България. Един болен българин е кацнал от Пекин. Новина от други сайтове. Не са потвърдили на 100%.
4
3
 
4
 
! Отговори
Диверсия на ЦРУ преди 4 години
Това се казв в руските новинарски канали на ю-туб. Не случайно е летял и падналия самолет с видни офицери от ЦРУ над Афганистан. Злите езици говорят, че е аварирал с помощта на РЕБ. Сега икономиката на Китай временно ще се срине и САЩ отново ще дръпнат, но БОГ няма да им размине това. Скоро ще гръмне Йелостоун.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В допълнение, това ме навежда на мисълта, че е лабораторен вирус, не е естествен.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля си, преди няколко месеца откриха субстанции в никотинови течности, правени именно в Китай, които причиняват ново белодробно заболяване, което също е като пневмония. Има вече смъртни случаи, също не се подава на стандартна терапия. Не може да няма връзка между тези два феномена, твърде близки са!
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Новичок" пасти да яде коронавируса от два метра те праща на два метра.