Над 15 арестувани в Благоевград, Гешев пристигна в града

Главният прокурор поиска добра организация за борба с престъпността
20 фев 2020 15:04, Красимир Ангелов
30
Над 15 арестувани в Благоевград, Гешев пристигна в града
Снимка: БГНЕС

Над 15 лица от криминалния контингент са задържани за срок до 24 часа при съвместна акция на полиция и жандармерия, която беше извършена на територията на Благоевград и околните населени места, обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Акцията е насочена към противодействие на битовата престъпност, а от рано тази сутрин екипи на полицията и жандармерията бяха разположени на възлови места в града.

Още по темата
Със задържаните се работи в момента, това са лица от активния криминален контингент и назад във времето са задържани за различни престъпления, посочи главният секретар на МВР, цитиран от БТА.

Полицията работи и проверява тяхната съпричастност към даден вид престъпления и след като приключат процесуално-следствените действията ще бъде дадена повече информация, каза още Иванов.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов и главният прокурор Иван Гешев пристигнаха в Благоевград няколко часа след началото на акцията. Те се срещнаха с директора на Областната дирекция на МВР и с представители на общинското ръководство, с които са обсъдили въпроси около битовата престъпност в общината.

"Тук няма сериозни проблеми с битовата престъпност на фона на доста други населени места, но това не означава, че нещата не могат да станат по-добре и затова сме тук", посочи пред журналисти главният прокурор Иван Гешев. Той допълни, че желанието на прокуратурата е съвместно с изпълнителната власт, до края на годината резултатите в сегмент "битова престъпност" да бъдат по-малки като обем.

"Това става с добра организация, с работа между прокуратурата и МВР, с изпълнителната власт, но става и с добра координация с местната власт, защото всички кметове знаят, познават хората, познават проблемите във всеки един град, във всяко едно населено място", допълни Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
ДЕЛЯН преди 4 години
Бойко Борисов сред тях ли е?
27
0
 
0
 
! Отговори
Ddd преди 4 години
Помня миналото лято и вицето Симеонов обикаляше по морето и слухтеше коя дискотека вдигаше шум, тотално изпростял. Така и тоя калмук обикаля сега и плаши гаргите като бустанско плашило, и после всичко си продължава постарому.
26
0
 
4
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Осъдени колко ще има? И не присъда срещу България в Хага имам в предвид. Той и Ц.Ц. правеше акция след акция и няма нито един осъден, а напротив ние плащаме обещетения. Аман от ПР простотия
25
1
 
5
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 4 години
ПОРЕДНИЯТ КЬОРФИШЕК НА ГЕШЕВТУРАТА.КАЛВО СА ИЗВЪРШИЛИ ЗАДЪРЖАНИТЕ? НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ГИ АРЕСТУВАТЕ? ЗА СПЛАШВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО ЛИ СА ТЕЯ ЮВЕЛИРНИ АКЦИИ?
24
0
 
5
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Позьори !!!
23
1
 
5
 
! Отговори
Одисей преди 4 години
Към 6. и 18. Присъединявам се към становищата, изказани от вас. Сранението с ББ от МВР-времето и сега е сполучливо. Един главен прокурор трябва да се намесва при престъпления свързани със сигурността на държавата (пример Германия, терорист с расистки наклонности застреля 9 души: случаят го пое Главния прокурор) и да извършва повсеместен контрол на на подчинените. Сегашното е акционизъм. Един премиер трябва да работи по стратегията на държаваита а не да се любува на този мост или или завой
22
4
 
3
 
! Отговори
Достоевски преди 4 години
Отново само професори коментират. Аз като един средно интелигентен гражданин за момент се притесних понеже вие знаете повече даже и от прокуратурата. Когато управляващите си седят и бездействат вие ги плюете, когато работят и наистина си вършат работата вие вместо да сте благодарни пак плюете. Е ако си размърдате малко сивото вещество и ако е останало нещо ще схванете, и благодарите на Гешеф, че се опълчи и задържа олигарсите и Главатарите на Бг мафията. Мойте поздравления Гешеф браво
21
6
 
8
 
! Отговори
Танер преди 4 години
Тия на снимката що не ги задържахте кви мутри имат все едно са от крими контингента
20
3
 
8
 
! Отговори
Tman преди 4 години
Някой се опитва да се намеси и овладее, "организираните" криминални структури в цялата страна... има нов началник в България, трябва да се знае, на кого и през кого трябва да се отчитат
19
4
 
12
 
! Отговори
Активист на БСП преди 4 години
Що ни занимавате с кокошкарите ?! Да рови в милиардите !!!
18
2
 
11
 
! Отговори
БЕЗПРИСТРАСТЕН преди 4 години
"Главният прокурор ръководи прокуратурата, организира и разпределя работата на своите заместници, назначава и освобождава служителите във Върховната касационна прокуратура, във Върховната административна прокуратура и в администрацията на главния прокурор и издава инструкции и дава указания относно дейността на прокуратурата." Чудя се къде са местните прокурори,че все Гешев гледаме по градове и села.
17
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сашетааа, много сте фрости.Не ни изкарвайте камунисти,само защото сме антигерберисти.Комунисти и герберисти са една порода дренки-за бунището и една запалка.
16
8
 
11
 
! Отговори
Факт преди 4 години
До НЕ Е ИСТИНАРабота е на Гл. Прокурор да се занимава със всякаква престъпност в България - от кокошкарите в Благоев град, през хазартните босове, до руските агенти в Президентството. Всичко това е в юрисдикцията на Гешев. Ако някой го е страх от закона, не мога да му съчувствам. Да не го е нарушавал!
15
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да кажа ,че комунистите чакат отново някакъв преврат.Напослвдък проумявам какво велико дело е сътворил Горбачов.Като гледам Радев ,КорнелияГечев разбирам какво е било в комунизма.
14
11
 
10
 
! Отговори
Червена шизофрения преди 4 години
9 казва, че в Благоевград имало организирани престъпни групи, а 10, че битова престъпност в града нямало. И двамата обаче са против идването на Гешев в червения бастион. Защо ли?Давай, Гешев! С теб сме.
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 10"Битовата престъпност в Благоевград на практика я няма, търсят за виновници за загубените избори сред обичайния електорат."Значи полицията в Благоевград си върши работата. Браво!
12
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4"Комунистите чакат нов 9 септември."Чакат, но Червената армия не е на границата ни, така че ще има да чакат.
11
7
 
19
 
! Отговори
странно преди 4 години
А какво стана с задържаните в предишните акции,преспаха в полицията и са пуснати,тихо без присъствието на Гешев,и къде тука е файдата?
10
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Битовата престъпност в Благоевград на практика я няма, търсят за виновници за загубените избори сред обичайния електорат.
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Задържани са лица от активния криминален контингент. Неорганизирани кокошкари.А кога ще се пристъпи към задържане на легализиралите се ОПГ-та?