Врачка изнудва жена в Пазарджишко: Проклех сина ти!

Искала 36 000 лева за развалянето на "черната магия"
26 фев 2020 13:34,
23
Врачка изнудва жена в Пазарджишко: Проклех сина ти!
Снимка: Pixabay

Измамница и неин съучастник са установени от служители на РУ-Септември, съобщиха от Пресцентъра на полицията в Пазарджик.

Още по темата

Преди два дни в полицейското управление дошла 56-годишна жителка на септемврийското село Виноградец. Притеснена тя съобщила, че непозната жена се е свързала с нея по мобилния й телефон. От отсрещната страна започнали обяснения, че на синът и е направена „черна магия“. Непознатата се представила за много веща в това и заявила, че може да развали магията. В противен случай нещо много лошо щяло да се случи. За целта обаче мнимата врачка поискала от жертвата си сумата от 36 000 лева. Потърпевшата не разполагала с толкова пари и превела първоначално сумата от 250 лева. След това подала сигнал и в полицейското управление в Септември.

За работа по случая бил сформиран екип от криминалисти, които предприели действия по установяване самоличността на „врачката“. Вчера съвместно с колегите им от РУ-Пазарджик в близост до автогарата в областния град била задържана 31-годишна жена от Камено , заедно със съучастника й на 31г. от Златица. Двамата имали уговорка с жертвата да предаде друга част от исканата сума за разваляне на магията. Жената е криминално проявена с няколко криминални регистрации. Тя и нейният помагач са задържани в ареста на РУ-Септември за срок от 24 часа.

При извършените процесуални действия са иззети и веществени доказателства имащи отношение към разследването. Работата с гастрольорите продължава под наблюдението на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик, води се полицейско производство. Изясняват се евентуални други случаи на подобни измами на територията на региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И двете са за затвораедната за криминална измамадругата за криминална простотия
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още им държи влага от Чочоолу. Дори се опитват да отрекат, че това се е случило."Услужливите" *** от "Глас" се опитаха преди 1 година през януари да изкарат, че хората бъркали случая от Пазарджик, с който се занимаваше Арлин Антонов.Който се интересува, да пита по-възрастни пловдивчани, ще му кажат истината.Друго е важно в случая - някои толкова ги е страх, че се опитват да отрекат реални факти, а други услужливо лъжат, та НПО-тата да им кажат "браво". Пуста тояга дрянова ...
20
1
 
8
 
! Отговори
До В миналото преди 4 години
Няма защо да се връщаме чак хилядолетия назад, за да дадем пример как се постъпва с такива.Нали всички знаете за случая с Чочоолу? Тогава, когато под негово командване униформени са влезли в ромската махала, за да търсят убийците, някои ромки започнали да ги кълнат. Е, получили са си и те порцията пердах, каквато си заслужили и онези мъже от махалата, които се опитали да се бият с милиционерите.С две думи, и тогава са се опитвали да правят махленско опълчение, но е нямалоНПО-та да ги бранят.
19
3
 
1
 
! Отговори
така и баба Ванга преди 4 години
проклеа Русия защото подкокоросала Сърбия да избива българите в Македония и Западните покрайнини, а понеже баба Ванга отдавна е мъртва няма кой да развали магията и Русия е обречена на разпадане на съставните си части и освобождение на поробените от миризливия руски ботуш народи, волжките и кримските българи включая.Руската пропагандна машина се опитва чрез фалшиви новини да преписва разни небивалици на баба Ванга и Путин, но старицата е проклела не само Русия но и всеки руски диктатор, точка.
18
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ФАКТА, ЧЕ И ИСКАТ ТАКАВА КРУПНА СУМА БИ ТРЯБВАЛО ДА И ЧУКНЕ ЧАСОВНИЧЕТО ЧЕ ТОВА Е ИЗМАМА. АМА СУЕВЕРИЕТО Е НЕЩО СТРАШНО.
17
2
 
4
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Как пък не ми се обади на мен една такава, веднага ще я пратя в ада при Луцифер да се разберат кой е по-голям магьосник и на кой проклятието е по-силно!
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като си помисля само каква нова ниша им се отваря......ако не прилъжат поне 500 - 1000 човека с лекарства против корона вируса....
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се ядосвам на врачките аз. Имали глупавите бол пари - дали им. На даващите се чудя. То разбирам някоя баба да я излъжат, че внучка й катастрофирала -това са все пак възможни сценарии, макар че повечето хора не им се връзват. Но да се вържеш на някаква врачка...Ми не е виновна врачката.
14
2
 
6
 
! Отговори
11, преди 4 години
Ти и сложен не си, ама поне да четеше...Къде в първия пост пише и се обсъжда точно жената, която е звъннала на МВР? Глупави са хората, които вярват и плащат. И тях никой не може да ги спаси. Понеже ако някой зачисти една врачка, на нейно място още 10 ще се нароят.Сега по-ясно ли стана?Чети де...
13
0
 
11
 
! Отговори
До РусенецЪ преди 4 години
Пич, да не би пък и ти да си я проклел? Кажи си :)Заядливи и злобни махленки има навсякъде, човек не бива да им обръща внимание. В съседство имаме една, която мрази всички и всичко. Когато съседи строиха в двора си нова жил.кооперация, защото имаше място, тази лелка място не можеше да си намери от злоба, макар че те с нищо не й пречат. Обаче тя винаги започваше кавга, когато някой от тях мине покрай нея, винаги с думите "Докога ще го гледаме това грозило отсреща?", макар че сградата им е хубава
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Психическият тормоз е наказуем."Врачката" може би не си дава сметка за това. Нека старшините от РПУ да я "посъветват" колкото е възможно по-убедително друг път да не прави така. За всичко си има начини.Някои индивиди са толкова нагли и агресивни, че е наложително полицията да има повече правомощия, за да ги "превъзпитава" и респектира. Такива от добра дума и логичен довод не разбират.
11
0
 
14
 
! Отговори
РусенецЪ преди 4 години
Хихи, едно такова лудо бабе в блока, пред свидетели, включително дъщеря си заяви, че ме е проклела. Е, има няма няколко месеца и мъжа и пукна :) Пък аз на този етап се държа :) Минаха няколко години. Лудата Стратева трябва да си потърси гаранцията от боговете и :)))
10
2
 
12
 
! Отговори
ало,сложния преди 4 години
До Анонимен 1Значи е глупаво да потърсиш(и намериш) помощ от МВР,така ли!?А ти,многоумнико,я кажи как би постъпил!?
9
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2Човек хората още вярват в богове... какво се изненадваш, че вярват в гледачки и магии?
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таз да дойде ми го каже това на мене ще и избия всичките магии и от празната глава... такива шамари ще яде ще си забрави хиромантията...
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно ми е защо прокуратурата не се заеме с другите телефонни измамници дето всяка нощ от много години налазват по телевизиите ,лъжат народа че са гадатели,магьосници,шамани ,предсказатели и други такива шарлатански "професии"!?И лицата им са там,и лъжите им са явни!Защо няма един осъден за измама?
6
1
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
*Присъда.
5
2
 
19
 
! Отговори
В миналото преди 4 години
Мислете 1000г назад. Хората дето са проклинали други, са получавали смъртната призъда.
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви врачки ?! Това са телефонните измамници с нов репертоар, защото другият вече не върви. Преди се представяха за лекари и уж някой катастрофирал и имал нужда от пари за операция.
3
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кладата, нейната кожа. Играят си с проблемите и страданието на хората. Такива дето си играят с аурите и енергиите на хората са за средновековен площад.