Пулмолог: Коронавирусът ще изчезне през април!

Вирусът става все по-слаб, епидемията в Китай върви към край
27 фев 2020 11:28, Елка Василева
55
Пулмолог: Коронавирусът ще изчезне през април!
Снимка: архив, БГНЕС

„Като Бог ви моля, живейте живота си. Всичко ще дочакаме месец април, а през април ще излязат слънчевите UV лъчи, вие ще имате достатъчно витамин D в организма си, това ще помогне на имунитета, вирусът ще загине“, заяви сръбският пулмолог проф. Бранимир Несторович.

„Не мога да повярвам, че народ, който е преживял санкциите, бомбардировките, всякакво малтретиране, се е уплашил от най-смешния вирус в историята на човечеството“, каза д-р Несторович, който е началник на пулмологията и алергологията в Белград.

На среща при президента Александър Вучич професорът обясни, че е бил против страната да поръчва маски.

Още по темата

„Това е напълно безсмислено. Ако нямахме тест, нямаше и да знаем, че има епидемия. Не знам доколко съзнавате, че по време на грипната епидемия, която току-що приключи, имахме изключително тежки случаи. Имаме момиченце, което остана парализирано след грип, мускулите й са напълно унищожени. Имахме много тежки пневмонии. Това не беше никак интересно и сега изведнъж някакъв коронавирус“, каза Несторович.

Той подчерта, че няма абсолютно никаква причина за паника.

„Призовавам хората да не вярват на непроверена информация. Хора, епидемията в Китай е към края си. Тя започна на 7 декември. Вече се знае, че спада вирулентността на вируса. Вирусът е все по-слаб. А и иначе е слаб. Жените имат по-слаби форми на този вирус, защото ги защитава естрогенът. Така че спокойно си ходете на шопинг в Италия, чувам, че ще има намаления, защото никой не иска да ходи там. Шегувам се, но наистина съм изненадан как започна всичко това. Коронавирусът е най-слабият в сравнение със SARS и MERS“, каза пулмологът.

По думите му затварянето на границите и отмяната на полети е пълна безсмислица.

„Френският министър на здравеопазването каза едно феноменално изречение – Вирусите не показват паспорти и не спират на границата, вирусите се разпространяват“, каза д-р Несторович, цитиран от сръбската преса.

Той добави, че няма да носи маска. „Аз няма да нося маска, никога не съм носил. Ще си мия ръцете, както и досега съм си ги мил“, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще изчезне ама надали? Това не е грип!
43
6
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Несторович истински мъж. Подкрепям казаното 100%.
42
3
 
8
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Ами то наистина трябва да се вслушаме в мнението на специалисти от Некомерсиални здравни системи.
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да им дадат на сърбите и по едно шише ракия от държавния резерв и вируса съвсем ще отслабне. Това са балкански юнаци които корона-вирус не ги лови. Леле-мале простотия!? А аз си мислех че само българите са склонни да се изцепват така по неясни за науката и медицината въпроси. Македонците за сега не са правили изявление. Какво ли ще бъде???
40
2
 
5
 
! Отговори
Сульо преди 4 години
Правилно, бай *** шише ракия наведнъж изпива, сърбите толкова бомбардировки са преживели, та от едно вирусче ли ще се изплашат?
39
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, епидемията в Китай върви към края си, но я виж на снимката една малка част от работата, която беше извършена от китайските власти. А нашичкият отсега го подкара на голи полулистски лозунги за дисциплината. Държавата ни е толкова окрадена, че не може да си позволи елементарни разходи за защита на народа си.
38
5
 
8
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Опааа ! ЦК на ГЕРБ е наредил да се успокои обстановката !
37
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки грип всяка година взима хиляди жертви по света -основно възрастни и хронично болни хора. Тук няма данни този вирус да е взел повече жертви годишно от останалите.Защо е тогава тази паника и то специално у нас?В Холандия и в Англия също хората са без маски по летищата и в градовете и никой не намила постоянно на населението, как му остават още две седмици живот.Това си го позволяват тук у нас и е съвсем умишлено. За да не се говори по важните теми, които касаят икономика и управление.
36
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сите сърби на върби.
35
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Германия няма нищо особено,поне засега,магазините пълни,хората са без маски!
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италианците прекалиха с това примамване на туристи от целия свят. Ненормално е в Италия от туристи. - целогодишно. Да не говориме за тия които отиват там на работа.
33
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешен вирус, които взима жертви. Изказване от доктор. С покачване на температерата виросити се активизират или?
32
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А така. Сръбски лекар ни обясни всичко как вируса сам ще премине. Сега да не се появи и някое българско подобно светило.
31
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Тръмп каза така. Казали са му от лабораторията.
30
10
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ГЛУПОСИ НА ТЪРКАЛЕТА!!!КИТАЙ ЛЪЖЕ С ДАННИТЕ ТОВА Е ИСТИНАТА!
29
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 25Не е толкова лесно да се разработи ваксина. И не винаги е възможно. За този специално се говори, че не се развива имунитет - каква ваксина при това положение?
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като всеки грип, не е нужно да си пулмолог да го разбереш.
27
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдааа, успокояването на населението е първата и задължителна стъпка при извънредни обстоятелства ...
26
5
 
11
 
! Отговори
venix преди 4 години
Явно тази версия е слаба. Новият, който ще пуснат, ще бъде доста по-силен. Нали все пак основната ИМ цел е да се намали населението в глобален мащаб...
25
7
 
18
 
! Отговори
Meri преди 4 години
До 22 Няма хора с маски по летищата и не само , не защото хората не ги е страх , а защото просто маски НЯМА