Заловиха иманяр, крил 103 римски и тракийски монети

Той е съхранявал съкровището в село Зимница
28 фев 2020 20:35,
24
Заловиха иманяр, крил 103 римски и тракийски монети
Снимка: БГНЕС

61-годишен мъж е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа за притежание на предмети и оръдия, предназначени за търсене на археологически обекти, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Още по темата
В хода на полицейската акция са извършени процесуално-следствени действия в дома на 61-годишния жител на с. Зимница, община Мъглиж. Намерени и иззети са 103 римски и тракийски монети, старинни предмети, 3 детектора за метал и газов револвер с преправена цев.

Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на всички обстоятелства около случая продължава под надзора на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тракия сезирайте се, удрят честни частни колекционери.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
статията е за иманярство а правите пропаганда за славянството което е доста спорно и е в интерес на една близка империя която използва за същата цел и православието.
18
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Местното население и племена на Балканите са били славянски,а не новоизмисленото през 19 век "тракийци".Славяните са били толкова многобройни,че византийците ги наричат "ято скакалици",а българо-славяните са наричани от византийците "многобройни като пясъка в морето".Славяните са местни жители на Европа още от Бронзовата епоха.Проверявайте всички артефакти дали са фалшиви или истински!
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тони аз имам такива, още от прадядо. От поколение на поколение са предавани :)
16
11
 
3
 
! Отговори
1-6 преди 4 години
Тракизма е измислен през 19 век,за да заличи славянския идендитет на местното Балканско население и славянобългарския ни идендитет и произход!Като описват заселването на прабългарите на Балканския полуостров,византийските хронисти съобщават,че те уредили отношенията си с околните славянски племена. Теофан Изповедник споменава седем славянски племена и северите,а Никифор Григора говори общо за славянските племена,без да определя техния брой.Местното население и племена са били славянски,а не тр
15
5
 
3
 
! Отговори
1-5 преди 4 години
В публикациите налагащи тракедонизъм рядко се споменават думите българи,българско и България и изводите им не водят към истинската българска история.Ако ги споменават то е да се каже, че българите са след траките и са нещо второстепенно. Фокусът и доказателствата са насочени към понятиетотраки. Въпросният Спароток налага образа си и тезите си с участия в ТВ предавания и активни публикации в мрежата. Тракизма е измислен през 19 век,за да заличи славянския идендитет на местното население!
14
4
 
5
 
! Отговори
1-4 преди 4 години
На старите поколения българи в Македония не им се е вярвало,че македонистите ще успеят,но децата им вече се самоопределят, като македонциКой и как работи за тракедонизма?Ядрото на тракедонистите се води от човек с прозвището Спароток(Павел Серафимов,който няма никаква историческа специалност и не разбира от история,а е *** блогър-шарлатан). В публикациите налагащи тракедонизъм рядко се споменават думите българи, българско и България и изводите им не водят към истинската българска история
13
3
 
6
 
! Отговори
1-3 преди 4 години
Каква е крайната им цел? Целта е разделение и отслабване на българския народ и държава.Следващата стъпка е обявяване на българите в Южна България за траки, а траките да бъдат възпитавани, че българите в Северна България са татари. Този процес може да ви изглежда невъзможен,но вече е прилаган с македонизма.В западната ни съседка българите се възпитават, че самакедонци, а на изток от тях живеят татари. На старите поколения българи в Македония не им се е вярвало,че македонистите ще успеят
12
3
 
2
 
! Отговори
1-2 преди 4 години
Тракедонизмът краде от българската история и я представя за тракийска.Тракедонизмът цели ново разделение на българите и се пропагандира посъщата методика, както македонизма сред българите в Македония. Ядрото на тракедонистите разпространява лъжите си от 2013г и не малко хора вече са подведени. Тракедонистите използват информационната празнина, която съществува по отношение на древната българска история.Жаждата на хората за истина се утолява с пропаганда на лъжливи антибългарски тези.
11
2
 
3
 
! Отговори
1-1 преди 4 години
Новоизмисления през 19 век тракизъм,унищожаващ българщината и славянския идендитет на местното Балканско население е лъжа и пропаганда подплатена и платена от чужбина,с цел изтриването на идендитета ни!Новия македонизъм - тракизма,който цели изтриването на идендитета ни!Какво представлява тракедонизмът?(който пропагандира Цвета Кирилова,шарлатана-блогър Павел Серафимов(Спараток) и други,които нямат никакви историчски познания,нито са завършили история,както и чужденци,пишещи на български език
10
1
 
4
 
! Отговори
срив преди 4 години
доставчик на божков!
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за вилата в Барселона какво става?
8
0
 
6
 
! Отговори
ухааа преди 4 години
туй ще да е бил най-големио престъпник на *** .... он е ограбил и КТБ и пенцииите
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
- разкола в църквата е чак през 1054 година- и до днес папата е с ранг епископ,равен на ранга на митриполит в православната църква и нямат високата титла патриарх- лъжата ,че някога е имало папа(папи) преди разкола на църквата на източна и западна през 1054 година........................И много други лъжи.
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
- измисления готизъм,аранизъм,германизъм,създаден в края на Средновековието- измислени готи на Балканите,с книги-фалшифкат от края на Средновековието,диказана с химичен анализ,че е пълен фалшификат- заменяне на местните строежи,църкви,жилища,светилища с изкуствена "римска" принадлежност- говорене,че Борис първи се колебаел между папата и византийския патриарх,при положение,че тогава никакъв папа не е съществувал и Равена,Рим са били подопечни на Византийската църква- разкола в църквата е чак
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Запада фалшифицира историята,заради болния си шовенизъм и империализъм:- измислената нация румънци,съдадена от австрийците през 18 век и асимилирането на българите- измисления тракизъм,създаден през 19 век,за да смени славянския идендитет на населението на Балканите- измислената нация македонци,съдадена през 19 век- измислента нация елини и фанариотството,създадени през 17 век- измислента нация украинци,съдадена от австрийците с насилие и коцлагери през 19 век,като асимилират руснаците-
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато византийците са воювали с българите,византийците проклинат хилядите български крепости и пишат,че заради тези крепости е невъзможно да се превземе България,сега всяка българска крепост,църква,манастир или град,които се открият все не са "български", а някакви други измишльотини,тези историци,археолози работят срещу българската история и за заличаването и.А такова понятие траки е създадено през 19 век,по подобие на фанариотството и измисления елинизъм през 17 век.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие първо проверете кои монети са фалшиви и кои не са,защото има много фалшификати напоследък!
2
1
 
19
 
! Отговори
SS преди 4 години
Притежаването на металотърсач не е забранено от закона!!! Забранено е да търсиш около археологически обекти.Забранено е да притежаваш артефакти без документ за произхода им.
1
4
 
19
 
! Отговори
Шапшал преди 4 години
Ако са не иманярите наистина археолозите ще виждат само на Орфей оная му работа. Първо нямат бюджет,а второ ги мързи. Да оправят закона за да може поне да си ги легализират хората де ги не мързи. Ако на археолозите се чака всичко ще си стои заровено.