"Цунами" от болни от COVID-19 в болниците в Лондон

Безпрецедентен е делът на разболели се от обгрижващия персонал
26 мар 2020 14:56, Елка Василева
73
"Цунами" от болни от COVID-19 в болниците в Лондон
Снимка: архив, БГНЕС

Държавните болници в Лондон са принудени да се справят с "постоянно цунами" от тежко болни, заразени с новия коронавирус, а междувременно и с "безпрецедентния дял" разболели се хора от обгрижващия персонал. Това заяви днес в предаване на радио Би Би Си Крис Хопсън, служител на британската здравна система, цитиран от предаде Франс прес.

Още по темата

След като увеличиха значително през последните седмици капацитета си за приемане на болни, изискващи интензивно лечение, болниците в британската столица се налага да издържат експлозивно нарастване на пациентите в тежко състояние, каза той.

Напрежението се засилва и поради факта, че процентът на обгрижващия персонал, отсъстващ поради заболявания, е "30, 40, а на места дори 50 на сто", което е "безпрецедентно", заяви Хопсън.

По последни данни от вчера новият вирус е взел 463 жертви в Обединеното кралство, а заразените там са общо 9529.

С оглед влошаването на положението през последните дни правителството нареди хората да си останат вкъщи и да спрат да пътуват и освен това обяви, че идната седмица ще открие временна болница с 4000 места в лондонски конферентен център, отбелязва АФП.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Търсят доброволци 65Държави като Италия, Испания, САЩ и Великобритания са с население над 60 милиона! (САЩ 330 милиона а Германия 83 милиона) България не може по абсолютни никакви параметри да се сравнява с тях!!! Голяма част от населението в тях е с много хронични заболявания като им удължават живота както може. В България повечето хронично болни хора и болни пенсионери не оцеляват. Това е основната причина тези държави да имат толкова много фатални случаи!
63
0
 
1
 
! Отговори
Търсят доброволци преди 4 години
Значи. Да видим дали ще достигната нивата на Италия и Испания или ще са до Германия. Това е важно и за нас.
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 57И я сега ми разкажи как прави "здравна реформа" като болниците са фраш? А пари за болнични? Няма как да излезеш с нещо положително от такава ситуация.........Като например прилапа българските лекари и медицински сестри, като им плаща високи заплати редовно, като им подсигурява жилища и транспорт.:)))))))) А българския традиционно-национален лайню нека гледа като бахур в саламура.:))))))))))))))))))))))
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...просто трябва минимум 90% от хората да вземат мерките насериозно..."Ми не знам как ще го постигнеш с 80% лош мат`риял това 90% да вземели мерките, хахах. Оттървахте коня в ряката, единственото което ви остава е че нямате капацитет да тествате повече от 200-300 човека на денонощие.
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 59Няма такова нещо като да отпишат данъците за следващото шестмесечие. Разсрочват ги - това е. Заплатите са до 80%, но само в някои сектори. Вече за социалнослабите може и да има други помощи, но това е за редовия, работещ гражданин.Във всеки сектор щом си PAYE! Ще има допълнителни парични средства за самоназначените! Англия е достатъчно богата за да може да се грижи за всичките си граждани, не е като преобразената българска държава в реалма на ***, ще поживеем и ще видим!:)))))))))))
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До lol 55Борис Джонсън да излезе и да разкаже за "стадния имунитет" и как 70% от народа щял да изкара вируса. Същия *** като нашия вирусолог Мангъров. И като се сетиш, че тоя изкара Великобритания от Евросъюза, за да ги "оправя"............Борис не е лекар че да ти разказва как се постига имунитета! Ако имаш нещо в кратуната вместо калъчки сам прочети в Гугъл какво пише по въпроса, има над десет хиляди сайтове на тази тема. Пълно е с български тъпандуристанци които мразят да четат и образоват
58
3
 
2
 
! Отговори
до 58 преди 4 години
Няма такова нещо като да отпишат данъците за следващото шестмесечие. Разсрочват ги - това е. Заплатите са до 80%, но само в някои сектори. Вече за социалнослабите може и да има други помощи, но това е за редовия, работещ гражданин.
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** е много добър да се подиграва на другите. Нищо че другите дават до 80% от заплатите на служителите, за да могат фирмите да ги държат назначени. Нищо, че другите почти ще отпишат данъците за следващото шестмесечие. *** си няма идея какво го чака след като премине бурята, важното е да е с чифте пищови на голия тумбак.
56
2
 
1
 
! Отговори
до 60 преди 4 години
И я сега ми разкажи как прави "здравна реформа" като болниците са фраш? А пари за болнични? Няма как да излезеш с нещо положително от такава ситуация.
55
1
 
6
 
! Отговори
Ингилизка лисица! преди 4 години
Като се замисля техния хич не еглупав!С цената на малко фира:1. прави пенсионна реформа2. пави здравна реформа3. ограничава мигрантитеИнтересното е докъде му е прогнозната бройка за "приемливи загуби".
54
3
 
11
 
! Отговори
lol преди 4 години
Борис Джонсън да излезе и да разкаже за "стадния имунитет" и как 70% от народа щял да изкара вируса. Същия *** като нашия вирусолог Мангъров. И като се сетиш, че тоя изкара Великобритания от Евросъюза, за да ги "оправя"...
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ааъъъъхх ! Става интересно в ингилизко
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 55Леле колко си умеееен!Късно го забеляза, трябваше да го помислиш преди да го напишеш.:))))))))))))))))))))))))Традиционото българско самозастрелване в краката не те е подминало!:)))))))))
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 36 Разбира се, че може да ги спре - тежка картечница.
50
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 54.Леле колко си умеееен!
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мойсей 51Обадете ни се пак когато цунамито стане потоп....."Потопът" е потоп защото е навсякъде!
48
0
 
3
 
! Отговори
ВОЗ--хим разузн. преди 4 години
ЛЗО-то след разузнаване се измива с препарати от дезактиватурите и се съблича .....та колко от вас след прибиране в къщи свалят противогаз от главите си и веднага перат дрехите и дезинфектират обувките си и влизат директно под душа.
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 48А къде скриха илюзията за стадния имунитет?Не е илюзия. Много хора ще се заразят с вируса който е пренесен от човек каращ болестта на крак! Ще се накачат с отслабнал вирус заедно с антителата на по здравия каращ го на крак индивид. Ако и накачения е здрав имунизацията става без никакви странични ефекти или симптоми. Тъй като има много хора в градовете с придружаващи и хронични заболявания се предприемат мерките на изолация макър че вече навсякъде по света е адски късно!
46
2
 
3
 
! Отговори
Мойсей преди 4 години
Обадете ни се пак когато цунамито стане потоп
45
1
 
3
 
! Отговори
Не е до стаден иму-- преди 4 години
--нитет,а до огромна урбанизация 16 млн. град с приходящите е рай за вируса,а метрото ако затвори не ги виждам......а то е чудесен инкубатор. За там не говорете ,само се казва---пази Боже !